Eskişehirspor U-19'a büyük şok!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor U-19'a büyük şok!
A
a

Eskişehirspor U19 Takımı büyük bir şok yaşıyor. Play-Off’a kaldığı için son maçına rotasyonlu bir kadroyla giden Şimşekler, Bodrum’un 4 puan önündeyken, Elit B Ligi’nde Play-Off’lara kalamadı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehirspor U19 Takımı büyük bir şok yaşıyor. Play-Off’a kaldığı için son maçına rotasyonlu bir kadroyla giden Şimşekler, Bodrum’un 4 puan önündeyken, Elit B Ligi’nde Play-Off’lara kalamadı. Haftalarca ilk 5’te yer alan Es Es’in gençleri, Bodrumspor deplasmanına 4 puan önde gitti. Ancak TFF, Bodrum’un daha önce silinen 1 puanını maçtan 1 gün önce geri verdi. Takım da 3-0 kaybedince Play-Off’a Bodrumspor kaldı. Es Es isyanda…

 

2 gün erken gitmişlerdi

Eskişehirspor U19 takımı, kesin gözüyle baktığı Play-Off’lara kalamamanın hem sinirini hem de üzüntüsünü yaşıyor. Ligde normal sezonun son haftasına 5’inci sırada giren Siyah-Kırmızılı ekip, bir basamak altında 4 puan gerisinde yer alan Bodrumspor ile deplasmanda karşılaştı. 25 Mart Cumartesi günü deplasmanda oynanacak maça 2 gün erken giden takıma yönetim bir anlamda Play-Off ödüllendirmesi yapmıştı.

 

Rakiplerine bileniyordu

Çarşamba gecesi Eskişehir’den Bodrum’a giden takım, perşembe günü antrenman yapacaktı. Ev sahibi ekipten saha isteyen Siyah-Kırmızılı takıma toprak saha verildi. Play-Off’lar öncesi sakatlık yaşamak istemeyen takım antrenman yapmadı. Teknik kadro futbolcuları Play-Off’ta karşılaşacakları muhtemel rakip olan Samsunspor maçına mental açıdan hazırlamaya çalıştı.

 

Böyle bir iş olamaz

Bodrumspor ligin 13’üncü haftasında yani Es Es ile cumartesi oynayacakları maçtan yaklaşık 1 buçuk ay önce Eyüpspor’u konuk etmişti. Bu maç 1-1 sona ermiş ancak Bodrum ekibi yeni transferini statüye uygun olmayan şekilde oynattığı için TFF’den ceza almıştı. TFF Eyüpspor’u galip ilan edip, Bodrum ekibinin maçta aldığı 1 puanı silmişti. Bodrumspor-Eskişehirspor maçından bir gün önce TFF, Bodrum ekibinin 1,5 ay önce yaptığı itirazı haklı bulup o günkü maçtan aldıkları 1 puanı geri verdi.

 

Büyük skandal

Ancak TFF’nin Bodrumspor’a 1 puanı geri verdiğinden Eskişehirspor U19 takımının haberi yoktu. TFF’nin sitesindeki puan durumunda, Bodrum’a verilen 1 puan Cuma günü yansıdı ancak Eskişehirspor’dan kimse bunu fark etmedi. Bodrumspor’da da yöneticisinden malzemecisine kadar herkes maç bitene kadar 3 maymunu oynayarak ses çıkarmadı…

 

3-0 yenildiler

Maçta rotasyon yapan Es Es, 3-0 kaybetti. Bodrumspor’dan bir isim maç sonu ‘Hem masada hem de sahada kazandık. Play-Off’tayız’ dedi. Şaşıran Es Es’liler gerçeği acı bir şekilde öğrendi. Ligin ilk devresindeki maçı Şimşekler 3-2 kazanmıştı. İkili averajda Bodrumspor üstün olduğu için, 5’inci sıraya onlar yükseldi ve Play-Off’a kaldı…

 

Cıbırlar isyan etti

Eskişehirspor U19 Antrenörü Ufuk Cıbırlar, TFF’ye sitem etti. Cıbırlar, “Bodrumspor’a yaklaşık 1,5 ay önceki itiraz sonucunda 1 puan veriliyor ve bu bize bildirilmiyor. Neden TFF bize bilgi vermedi? Bodrumspor’a 10-0’da yenilsek Play-Off’a kalıyorduk. Hem bu sebeple hem de Play-Off’u düşünerek kart problemi yaşamama adına ciddi bir rotasyon yaptık. Hatta maçtan 2 gün önce Bodrum’a giderek bir nevi takımı ödüllendirdik Play-Off’a kaldık diye. Olacak iş değil! Haberimiz olsa rotasyon yapmayız. Farklı bir kadro yapısıyla maça çıkardık. Ayhan Taşlı, Gökmen Teymuroğlu gibi isimleri oynatmadık. Sakatlıktan dönen Doğukan Ünal’ı oynattık. Şans bulamayan kaleci Mertcan’ı ikinci devre oyuna soktuk tecrübe kazansın diye... Sezon boyunca sahada verdiğimiz mücadeleyi döktüğümüz alın terini maalesef masada kaybettik. Varsın yenilen haklar bizim olsun, yapılan haksızlıklara bir şampiyonluk borcumuz olsun. Futbolcularım hayal kırıklığı yaşıyor. İl dışında olanlar memleketlerine geri döndü. TFF burada nasıl bir yıkım oluşturduğunu bilsin. Biz Play-Off’a hazırlanan bir ekipti. Türlü sorunlar yaşadık. Bu kulübün altyapısını da ayakta tutmak için çabalıyoruz. Yazık…” dedi.

 

Büyük pişmanlık

Eskişehirspor U19 Takımı son haftalarda kötü sonuçlar aldı. U19 Elit B Grubu’nda son oynadığı 5 maçtan sadece 1 puan çıkaran ekip, son hafta TFF’nin skandalı yüzünden Play-Off’un dışında kaldı. Takım son 5 maçlık periyotta keşke 1 maç kazanabilseydi…

 

Es Es U19’un son 5 maçı

18. Hafta Bodrumspor-Eskişehirspor 3-0

17. Hafta Eskişehirspor-Altay 2-2

16. Hafta Balıkesirspor-Eskişehirspor 2-1

15. Hafta Eskişehirspor-Kocaelispor 1-2

14. Hafta Eyüpspor-Eskişehirspor 1-0

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Emirdagli 30 Mart 2023 00:46

Ya birakin bu ayaklari.bu resmen hata.bu hata cibir hocaya yazar.bodruma tatile gitmis 3 yemis Burda tantana yapiyor beceriksiz basari yok .

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi