Eskişehirspor Samsunspor maçını kazanırsa kalır

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor Samsunspor maçını kazanırsa kalır
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Eskişehir Şubesinde basın toplantısı düzenlendi. Samsun maçı hakkında konuşan Vural, “Oyuncularıma güveniyorum. Samsun maçını kazanırsak ligde kalırız” dedi.

Sütiş Eskişehir
TSYD şubesindeydi
TSYD şubesinde konuşan Vural, kimsenin umutsuz olmamasını isteyerek, “Eskişehirspor'u bu sıkıntıdan kurtarmak adına hiçbir talepte bulunmadan geldik. Para konuşmadık. Bu camianın isteğini kayıtsız şartsız kabul ettik. Bundan sonra herkesi yenmemiz lazım. Berabere kalma şansımız bile yok. Ciddi oynamamız gereken 4 maçımız kaldı. Son 4 maçı bu kadromuzla şansızlık yaşamadan geçirmek istiyoruz. Umutsuzluk yok. Takımda herkes çok moralli” dedi.

Yeri Süper Lig’dir
Es Es’in Süper Lig’e geri dönmesi gerektiğini belirten Vural, “Bu çınarın devrilmesine kimsenin müsaade etmemesi lazım... Taraftarı mutlu etmek için elimizden geleni yapmak zorundayız. Oyuncularım da bunun farkında. Taraftarın vereceği itici güç çok önemli. Ligde kaldıktan sonra takımın ekonomik yapısının düzelmesi adına olumlu gelişmeler var. Eskişehirspor bu ekonomik gücü tekrar toparlayıp önümüzdeki sene transferi açıp, iyi kadro oluşturarak yukarıya oynamak zorunda. Eskişehirspor Süper Lig'e geri dönmelidir” dedi.
 
Hepsi yanıma geldi
Çaykur Rize maçı hakkında da konuşan Vural, “Maç bitti hepimiz üzülüyoruz, dert içinde havaalanındayız. Hürriyet ve oyuncuların hepsi yanıma geldiler. O maç yorgunluğu falan bir yana aynı heyecanla böyle gayet agresif hocam biz seni çok seviyoruz. Biz bu işi çevireceğiz. Göreceksin bak Samsun maçını kazanacağız dediler. İnanın çok duygulandım. Bir takım daha dün gelmiş bir antrenörüne bu kadar sıcak davranıp bunu ifade edebiliyorsa bunda bir samimiyet ararım ben” şeklinde konuştu.
 
Hasan özür diledi
Taraftarın sabırlı olması gerektiğini vurgu yapan Vural şunları söyledi; “Bizler, yöneticilerimiz ve taraftarımız elinden geleni yapacaklardır. Ben küçük bir uyarıda bulunmak istiyorum. Geçen hafta Hasan Hüseyin ile taraftarlar arasında ufak bir gerginlik olmuş galiba. Tepkileri sonucunda bir el kol hareketi yapmış. O anki psikolojiyle yapılmış, buna hoş görü ile bakacağız. Nefret, kin davası değil bu. Oyuncu da insan oyuncu da reaksiyon gösterebilir
diye bakmak lazım. Kendisi de zaten özür dilediğini ifade etti.”
 
Son düdüğe kadar
 
“Taraftarlara da söylemek istiyorum. Maçta bekleyin düdük çalana kadar bekleyin. Kızgınlığınız vardır ama maç bitene kadar bekleyin Bittikten sonra ne diyecekseniz diyin. Bitmeden bu tepkileri gösterirseniz bir fayda getirmiyor. Bu takımın menfaatleriyse önemli olan hepimizin bu tavrı göstermek zorunda olmalıyız diye düşünüyorum. Bitsin ondan sonra ne diyecekseniz deyin. İstediğiniz tepkiyi verin. Bu takım çok samimi çocukların olduğu, mücadeleyi verecekleri durumda olduğu bir takım.”
 
Şu beladan kurtulalım
“Ekonomik gücü tekrar toparlayabilip önümüzdeki sene transferi açabilirsek ve iyi bir kadro oluşturabilirsek bu takım yeniden yukarlara oynamayı yapacaktır. Biz oluruz olmayız. Kim olacaksa böyle bir mecburiyeti var Eskişehir’in. Lige geri döndürmek gerekiyor. İstanbul takımlarının haricinde büyük 3 tane takım var benim için. Bursa Trabzon ve Eskişehir. Para bugün bulunmayacak bir şey değil.. Yeter ki şu beladan bir kurtulalım. Allah göstermesin bu takım bu borçla düşerse geriye döndürmesi çok zor olur.”
 
İki maç önemli
Samsunspor karşılaşması hakkında konuşan Vural şu ifadelere yer verdi; “Biz Samsunspor karşılaşmasını kazanırsak ligde kalırız. Rizespor, Denizlispor’u yenemezse çok zor maçlar var. Biz kazanırız, Denizli kaybederse rakiplerimiz puan alamadığı bir hafta olacak. Bir hafta sonra onlar kendi aralarında oynarken biz Gaziantepspor ile karşılaşacağız. Bu iki haftada alacağımız galibiyetlerle düşme barajını 40’lı puanlardan aşağıya çekmiş oluruz.”
 
Sabırlı olalım
 
“Bu iki haftayı galibiyetle kapattığımız zaman evimizde Boluspor ile karşılaşacağız. Boluspor’da son iki haftada Play-Off’u garantilemiş olacak. Onlarda Play-Off’u düşenerek Eskişehir’e gelecek. Bende Play-Off oynayan takımlarda çalıştığımda takımı dinledirmiştik. Son haftada Adanaspor ile oynayacağız. Belki bu maça kadar işi noktalamış oluruz. Sabırlı olalım. İnşallah el ele verip bu haftaları kazasız belasız atlatacağız.”
 
Futbolculara güveniyorum
“Ortada 12 puan duruyor. Samsunspor maçından Allah korusun istediğimiz sonucu alamazsak dünyanın sonu değil. Daha 9 puan kalmış oluyor. Rakiplerimizin de çok zor maçları var. Geldiğim günden beri kazanmak isteyen grubun içindeyiz. Futbolcularıma güveniyorum. Bu girdaptan kurtulacağız.”
 
Küfretseler dahi tepki yok
 
Oyuncularımızı şöyle uyarmak durumundayız 6 tane sarı kartlı arkadaşımız vardı. Bunlardan en çok canımı sıkan Ofoedu ile Semih’in kartları. Ofoedu’ya diyorum 3 sarı kartın var bir sarı kart daha gör zaten oynamıyorsun. Kaleci Kayacan’ın, Dorukhan’ın Kaan’ın ve Hasan Ayaroğlu’nun 3’er sarı kartı var. Maçı çevirmek kolay değil 3-0’dan burada sakın ola ki kart görmeyin. Bilal itirazdan sarı kart gördü. O kadar uyarıyoruz yapmayın diye. Burada sizin ağzınıza tekme soksalar ananıza avradınıza küfretseler lütfen tepki göstermeyin çünkü birkaç kişi daha eksilirse kalanların hepsi genç çocuklar.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ahmet Mehmet 13 Nisan 2018 11:17

Samsunspor düşme yolunda ilk adımını Gaziantep e yenilerek atmıştı son darbeyi bizden yiyip bu lige bye diyecekler. Yılmaz Vural ın boş konuştuğunu söyleyenler geçen sezon Göztepe yi süper lige çıkaran hangi hocaydı? boş boş yorumlar yazıp saçmalamayın.

0 1 Cevap Yaz
GİRESUN'lu 12 Nisan 2018 15:57

Ey. YILMAZ VURAL. Dır dır. Vır vır. Bol bol çene başka da bir numaran yok. 40 senedir Türk futbolunun içine ettin ne bir alt yapıdan oyuncu yetiştirdin, ne de bir teknik adam.artık nasıl bir torpilin varsa şu gariban Anadolu takımları senden kurtulamadılar. işin gücün goygoy. Git artık emekli ol yeter..

3 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi