Eskişehirspor kurtuluşa doğru ilerliyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor kurtuluşa doğru ilerliyor!
A
a

Spor Toto 1. Lig’de 30’uncu hafta oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Eskişehirspor bu hafta Ümraniyespor karşısında aldığı 1 puanla haftayı 14’üncü sırada tamamladı. Rakiplerinin de puan kaybettiği haftada Es Es'in kurtuluşa ulaşmasına az kaldı. Ligin üst sıralarında ise Gençlerbirliği ve Denizlispor şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor için ligi 30. haftası adeta altın değerinde oldu. Hem Elazığspor hem de Giresunspor’un puan kaybetmesi Eskişehirspor için büyük bir avantaj sağladı. Kırmızı Şimşekler 20 Nisan Cumartesi günü deplasmanda Ümraniyespor ile karşı karşıya geldi. Es Es için maç oldukça kötü başladı. 17’nci dakikada Hakan Aslantaş ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyundan atıldı. 25’inci dakikada Ümraniyespor Atabey’in golüyle 1-0 öne geçti.

Çok önemli 1 puan

Ancak Ümraniyespor’da Aaron kırmızı kart gördü ve 34’üncü dakikada Ümraniyespor da 10 kişi kaldı. Eskişehirspor ilk yarının son dakikalarında Erdal Akdari ile eşitlik golünü buldu. İkinci yarıda Ümraniye bir kez daha öne geçti. Ancak Es Es eşitliği bir kez daha yakaladı. Son dakikalarda çok önemli gol pozisyonlarından yararlanamayan Şimşekler sahadan 1 puanla ayrıldı. Es Es İstanbul’dan çok önemli bir puanla dönmeyi başardı.

Eskişehirspor bu maçın ardından gözünü Afjet Afyonspor ile Altınordu maçına çevirdi. Afyon sahasında İzmir temsilcisi Altınordu’yu mağlup ederek küme düşme hattından kurtulmayı hedefliyordu. Ancak Afyon istediğini başaramadı. Altınordu’ya 3-1’lik skorla mağlup olan Afyonspor işi iyice zora soktu. Afyonspor ile Eskişehirspor arasındaki puan farkı böylelikle 7’ye çıkmış oldu.

Gençler Şampi...

 Lider Gençlerbirliği ise sahasında son haftalarda çıkışa geçen İstanbulspor’u ağırladı. Gençlerbirliği bu maçı kazanıp şampiyonluğa dev bir adım atmak istiyordu. Nitekim Başkent temsilcisi bunu başardı rakibini 1-0’lık skorla mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. Gençlerbirliği önümüzdeki hafta Karabükspor’u yener, Hatayspor ise puan kaybederse şampiyonluğunu ilan edecek.

Mehmet Akyüz sırtladı

20 Nisan Cumartesi günü ise yine alt sıralardan kurtulmaya çalışan Giresunspor lig ikincisi Denizlispor’u sahasında konuk etti. Küme düşme hattına hızlı inen ve kötü gidişata bir türlü ‘dur’ diyemeyen Giresunspor, Denizlispor’a 3-0’lık skorla boyun eğdi. Şampiyonluğun favori ekibi Denizlispor deplasmanda deneyimli golcüsü Mehmet Akyüz ile güldü. Mehmet 3 gol atarak takımını sırtladı.

Osmanlı Elazığ’ı ateşe attı

​30’uncu haftanın açılış maçında alt sıralardan kurtulmaya çalışan Birevim Elazığspor ile PlayOff potasında yer alan Osmanlıspor karşı karşıya geldi. Ankara’da oynanan karşılaşmada Elazığspor maçı 86’ncı dakikaya 1-0 önde götürdü. Ancak Osmanlıspor son 10 dakikada 2 gol bularak maçı 2-1 kazandı. Elazığspor bu mağlubiyetle küme düşmeme hedefini iyice zora soktu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi