Eskişehirspor futbolcuları kendilerini geliştirmeli

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor futbolcuları kendilerini geliştirmeli
A
a

Eskispor ve Eskişehirspor’da kaleci antrenörlüğü yapan 52 yaşındaki antrenör Metin Kantarcı ESTV’de Gazeteci Sadi Seda’nın sunduğu Esspor programına katıldı. Burada açıklamada bulunan Kantarcı futbolcuların kendilerini geliştirme içinde olmaları gerektiğini söyledi.

Sütiş Eskişehir
“2020 yılında Cengiz Seçsev’in Eskişehirspor’daki teknik direktörlüğü döneminde ben de kaleci antrenörüydüm” diyerek sözlerine başlayan ve şu an boşta olan Kantarcı şunları söyledi, “O dönemki (TFF 1. Lig) kadro ile bu dönemli kadroya baktığımızda yüzde 80’inin aynı isimler olduğunu görüyoruz. Bu isimler geçen sezon 2. Lig’de de oynadı. Artık gelişim süreçlerini çoktan tamamlamaları lazım.
 
DEĞERLERE SAHİP ÇIKILMALI
Sezon başında Cüneyt Biçer takımın başına geçti. Altay ve Turgutluspor’da şampiyonluk yaşamış. Bu ligde Play-Off görmüş bir hoca. Ancak elimizdeki takım tamamen altyapıdan oluşmuş, tecrübeli futbolcu sayısı az bir takım. Cüneyt hoca ekibiyle geldi. Yüklü maliyetli de oldu. Bizim kendi şehrimizin değerleri var. Bu değerlere sahip çıkılmadığı için ben de dahil birçok teknik adam dışarılarda çalıştık.
 
HER YERDE BU SEVDA VAR
Türkiye’de sadece Şırnak ve Hakkari’de maça çıkmamışımdır. Eskişehirspor sevdası doğudan batıya her yerde var. Bunu yaşıyorum. Eskişehirspor’un efsane kadrosunu sayıyorlar ve diyorlar ki, ‘Hocam bu takım neden burada!’ gözlerim doluyor. Futbolcuların Eskişehirspor’un şanlı geçmişini çok iyi bilmesi lazım. Sahada onları düşünerek mücadele etmeleri lazım. Hatay’a, Erzurum’a gidiyoruz 70’li yıllardaki efsane Eskişehirspor’un kadrosunu sayıyorlar. Tüylerim diken diken oluyor. Düşersek şehir olarak düşeceğiz. Büyüklerimize de sesleniyoruz. Lütfen sahip çıkın. İçimiz sızlıyor.

 Eskişehirspor futbolcuları kendilerini geliştirmeli 16.12.2022
ÇOK FARK YOK
Elazığspor maçını izledim. Bizim takıma puan lazım. 1 puan yenilmekten her zaman iyidir. Kütahyaspor maçını da izledim. Aşırı bir hücum futbolu vardı. Futbolda hücum ederken defansı da unutmayacaksınız. Kütahyaspor maçında yediğimiz 4 gol tamamen acemilik ve tecrübesizlik. Duruş ve pozisyon hataları var. Beynini geliştirirsen futbolunu da geliştirirsin. Elazığspor maçında da yenilen basit goller var. Savunmanın arkasına atılan bütün toplar rakibe pozisyon oldu. Oyun disiplininden koparsan seni felaket bekler. Futbolcular kendilerini ve mantalitelerini geliştirmeleri lazım. Puan tablosuna baktım. Kümede kalma hattıyla arada çok fark yok. Transferin açılıp açılmayacağı belli değil.
 
EMRE HOCA FARKINI KONUŞTURDU(;FOTO)
Emre Özbayer gelene kadar takımın galibiyeti yoktu. Onun gelmesiyle 2 galibiyet geldi. O gelmeden önce de takım sonuncuydu, şimdi de en sonuncu. Emre Özbayer ufku geniş bir hoca. Tabi burada sıkıntıların içinde işi çok zor. Eskişehirspor’un çaresi içimizden biri. Bu çocukların altyapıdan bu güne gelişim süreçlerini bilen hocalar var. Sezona Eskişehirli bir antrenörle başlasak daha farklı olabilirdi.
 
FELSEFE KOYMALARI LAZIM
Futbolcular da kendilerini geliştirmeli. Avrupa’da 18 yaşındaki futbolcuya genç denilmiyor. Futbol akıl oyunudur. Düşünce, karar verme ve özgüven oyunu. Altyapıdan gelen oyuncular taktik anlamda çok eksik geliyor. Bu da altyapının problemi. Yukarı geldiği zaman bocalıyorlar. Altyapıdaki hocalarımız ortaya bir felsefe koymaları lazım. Biz bunu Cengiz hocamla Eskişehirspor’a geldiğimizde gördük. Adam nerede duracağını bilmiyor… Altınordu’da A Takım ne oynuyorsa altyapıda da o oynanıyor.
 
BİZ BURALARDAN GELDİK
Kaleci Cengiz Alp Köseer’e ilk forma şansını veren Cengiz hoca ve biziz. Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldığımız maç ile ilgili bir anımı anlatmak istiyorum. Rakibin analizini yaptık ve bunu kalecilere anlatıyoruz. Pote’ye dikkat edelim, Gökhan İnler iyi şut çeker dedik. Cengiz Alp dinledi dinler, analizi ve konuşmamızı bitirdik. Cengiz bana, ‘Hocam ne anlatıyorsun!’ dedi. Hayırdır dedim. “Yarın yağışlı hava benim kramponum ve eldivenim yok” dedi. Ben o kadar üzüldüm ki. Eskişehir’de x bir firmaya gittim. Firma sahibine dedim. Bursa’ya kendi şoförünü gönderdi. Maça 3 saat kala krampon ve eldiven geldi Cengiz Alp maça öyle çıktı. O çocuk o maçta müthiş bir top oynadı. Konyaspor kalecisi Sehiç ve Boluspor kalecisi Gentian Selmani’den eldiven ve krampon siparişi verdik. Bir çanta dolusu eldiven ve krampon geldi çocuklara. Biz buralardan geldik.
 
TECRÜBESİZLİĞE İNANMIYORUM
Futbol taklit oyunudur aynı zamanda. Senden daha iyisini seyret ve onu taklit et. Futbolda sadece hücum yoktur. Yüzde 60’ı defanstır. Takım Emre hoca ile coşkulu oynamaya başladı ama defansı unutmayacaksın. Bu takım genç ama tecrübesizliğine inanmıyorum” diye konuştu.
 
FUTBOLCULAR KENETLENMELİ
Çok kart görülmesine değinen Kaleci Antrenörü Kantarcı, “Futbolcu fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmadığı zaman faul yapar. Ondan sonra kart ve takımını eksik bırakırsın. O yüzden futbolcu psikolojik olarak çok dayanıklı, fiziksel olarak çok güçlü ve maça hazır olması lazım. Futbolcular kenetlenmeli. Ben değil biz merkezli olmalılar” dedi.
 
12 TRANSFER ŞART
Transfer açılırsa kaç takviye yapılmalı sorusunu yanıtlayan Kantarcı, “Kulüp transferi açarsa bence 12 tane hemen oynayabilecek elit kaliteli oyuncuya ihtiyaç var. Tabiki bu çocuklarımızı kaybetmeyeceğiz. Onları kaybetmeyeceğiz. En azından 12 tane katkı sağlayacak oyuncu lazım. Başka bir çıkışı yok. Kaliteli oyuncu ücretlidir. O da bir sıkıntı. Takımın bu sene ligde kalması şampiyonluk gibi olur. Bir kez daha söylüyorum şehirde herkesin elini taşın altına koyması lazım. Bu kulübün kurtuluşu A.Ş. olmak. Süper Lig’de 14-15 takımın önünde sponsor var. Bizim neden yok” ifadelerini kullandı.
 
Kantarcı son olarak altyapıya seslendi. Deneyimli teknik adam, “Bu takımın kalbi altyapı. Altyapının kalbi antrenörlerin elinde. Aşağıdan yukarıya gelen futbolculara lütfen oyun mantalitenizi oturtun. Yukarıya geldikleri zaman acemilik çekmesinler” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Metin Kantarcı’nın kaleci antrenörlüğü geçmişi
2021-22          Iğdır FK
2020-21          Eskişehirspor
2020-21          Boluspor
2018-19          Ümraniyespor
2017-18          Şanlıurfaspor
2016-17          Pendikspor
2015-16          Ümraniyespor
2012-13          Hatayspor
2011-12          Evrensekispor
2009-10          Torbalıspor
2006-07          Bozüyükspor
2005-06          Eskispor
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
pompeo 19 Aralık 2022 15:18

bunlar gelisecegi kadar gelismis artik ... caplari o kadar ...

0 0 Cevap Yaz
Esk26 17 Aralık 2022 17:15

Gerçekten bravo tenrik ederim, doğru ve guzel konuşmuş

0 0 Cevap Yaz
Rıza 17 Aralık 2022 09:30

Hoca haklı yeteneğe göre değil tanıdık göre alt yapı oluşturulduğu için sonuç bu söylenecek birşey yok

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi