Eskişehirspor Eskişehir’in vicdanıdır!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor Eskişehir’in vicdanıdır!
A
a

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri 30 Nisan’da sosyal medyada yaptığı paylaşım sonrası spor müsabakalarından tedbiren men edilmişti. Bunun ardından Diri’nin avukatı Çağdaş Çelik bir basın açıklaması yaparak bu kararının vicdanları yaraladığını belirtti.

Sütiş Eskişehir
Çelik yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Müvekkilim Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, Trabzonspor Kulübü’nün “SÜPER (!) Lig şampiyonluğunu ilan ettiği 30.04.2022 tarihli sosyal medya açıklamasında 3 Temmuz Fetö kumpası ile tüm Eskişehirspor camiasını ve dolayısı ile tüm Eskişehir halkını zan altında bırakanlara bir cevap vermiş ve isyanını dile getirmiştir.”

Sağduyu çağrısı yapmıştı
“Bu isyan koca bir şehrin duygularına tercüman olmuş binlerce hemşehrimiz tarafından paylaşılmıştır. Bu açıklamada Camiamıza terör odaklarınca iftira atanların unutulmayacağını, en iyi cevabı sosyolojik olarak Eskişehir halkının vereceğinden bahisle tüm şehir esnafımıza ve şehir halkımıza kanuni bir sosyolojik çağrıda bulunmuştur. Aynı akşam şehirde nefretin ve gerginliğin yükseldiği saatlerde Murat Diri şehrin bütün sokaklarında cansiperane şekilde tüm şehir taraftarını sağduyuya çağırmış ve yaşanabilecek olan tüm olumsuzlukların önüne şahsi çabası ile geçmiştir.”

Vicdanları yaraladı
“Bu açıklamalar neticesinde Müvekkilim Murat Diri, 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasasına muhalefet etmekten ifadeye çağırmış ve “TEDBİREN” spor müsabakalarından men edilmiştir. Söz konusu açıklamada hiçbir suretle suç unsuru ve hukuksuzluk bulunmadığı gibi müvekkil yaşanabilecek olumsuzlukları da bizzat engellemiştir. Ancak gelinen noktada; Hukuk, “HATIRLI” abilerin sopası gibi kullanılmış ve Taraftarlar Birliği Başkanımız Murat Diri şahsında koca bir camia mahkum edilmiştir. Söz konusu karar hukuka aykırı olduğu gibi vicdanları da derinden yaralamıştır.”

3 Temmuz’da suçlamışlardı
“Unutulmasın ki 3 Temmuz kumpası ile Eskişehirspor camiasını suçlayanlar Fetullahçı Terör örgütünün sözcülüğünü yapmakta ve alenen suçu ve/veya suçluyu övmek suretiyle suç işlemektedirler. Ancak yinelemekte fayda var ki; Eskişehirspor camiası kendisine terör odaklarınca reva görülen bu baskı ve zulmü unutmadığı gibi yaşanan bu hukuksuzluk sürecini de unutmayacaktır. Unutulmasın ki Eskişehirspor, Eskişehir’in vicdanıdır.”
Kaynak : Ahmet Deniz Canoruç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eseslii 19 Mayıs 2022 23:49

Bay Diri Kulüp ne güzel giderken dişliler çomak sokup çıkarınız uğruna Kaan başkanı nasıl indirip Osman Baskani ne şekilde baskanliga getirdiginizi unutmadık. Esese en büyük zararı verenlerin basinda Bay Diri geliyor. Hala çıkmış Vicdan diyor...

0 10 Cevap Yaz
pompeo 19 Mayıs 2022 20:08

duyar kasma ... playoff da attirdigin mesaleleri unutmadik ... kulübü yiyenleri protesto edenleri engelledigini unutmadik ... yönetimleri düsürmeye calistigini unutmadik ...

0 13 Cevap Yaz
eses

yasaklasaydılar arkadaşı daha önceleri şimdi başka yerlerdeydik.

0 5
Ahmet 19 Mayıs 2022 19:32

👍👍

0 3 Cevap Yaz
sezar 19 Mayıs 2022 15:40

vicdanları yaralamadı. hadi şimdi dağılın..

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi