Eskişehirspor'da merak edilen görüşme! Akgören ve Özeçoğlu...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da merak edilen görüşme! Akgören ve Özeçoğlu...
A
a

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören ile eski başkan Sinan Özeçoğlu arasındaki görüşme Eskişehir gündemini uzun süre meşgul etmişti. Akgören bu konuyu açıkladı

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mustafa Akgören, eski Başkan Sinan Özeçoğlu ile aralarındaki görüşmeyi ilk kez anlattı. Bu görüşmenin Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un makamında gerçekleştiğini ve bugüne kadar detaylarının kamuoyu ile paylaşılmadığını belirten Akgören, “Belediye başkanımız Kazım Kurt’un odasında buluştuk. Dediler ki ‘Biz bu kulübün borçlarını ödemek istiyoruz. Bu kulübü kurtarmak istiyoruz. 50 milyon TL bütçe ayırdık.’ 50 milyon TL bizim bulma şansımız olmayan ama bulmak için çabaladığımız bir para. Ama biz bulamayız. Siz bu parayı bulup ayırdıysanız hayırlı olsun hemen gelin kulübü size teslim edelim dedim.
 
3 buçuk milyon TL istedik
“FIFA ve TFF ile görüşebilmek ve futbolcularla kulüp adına pazarlık edebilmek adına avukatlarımıza kulüpten vekalet, yetki belgesi istiyoruz. Bunu verir misiniz dediler?” Bende Memnuniyetle veririz dedik. Ben dedim ki Sinan başkan memnuniyetle kulübü verelim ama bu kulüpten benim, yönetici arkadaşlarımın ve bize güvenerek bu kulübe mal veren esnafın yaklaşık 3 Milyon 500 Bin TL alacakları var. Ben senden bunu isterim dedim.”
 
Özeçoğlu’nun ödemesini istedim
“Sinan başkan dedi ki ‘Ben o parayı veremem. Herkesin bu kulüpten alacağı var, siz de bekleyeceksiniz.’ Aynı günde öyle bir şey denk gelmişti ki biz o gün Pinto’ya 50 bin Euro ödeme yapmak zorundaydık. Aynı gün Kulach’a da ödeme yapacaktık. Biz dedik hem size kulübü vereceğiz, hem borçlarımızı bekleyeceğiz hem de yenilerini ödeyeceğiz. O zaman madem kulübü size veriyoruz gelin bunları siz ödeyin ciddiyetinizi anlayalım” dedim. Sinan başkan ise “Ben şu an daha yönetime gelmedim. Yönetimi alacağım da daha belli değil, para ödemem. Ama siz Pinto ve Kulach’ın parasını ödeyin sadece ben göreve gelirsem iki aylık size çek veririm bu ödemeler için ” dedi.
 
Olacağını duyunca biz de sevindik
“Kazım Başkan da araya girdi ‘Mustafa alacaklarınızı şimdi ısrar etmeyin bekleyeceksiniz’ dedi. Tamam dedim ve vekaleti istedikleri şekilde verdik. Sadece bir düzeltme yaptık, vekaletname sınırsız bir süre içindi 25 gün ya da 1 ay için vekaleti verdik. Yüzde 25 ile birçok futbolcu ile anlaştıklarını bu işin olacağını söylediler. Biz de sevindik kendi arkadaşlarımıza da söyledik kulübü veriyoruz dedik.”
 
Bir daha geri dönüş olmadı
Bir gün Kazım Başkan bana telefon açtı. Dedi ki bu arkadaşlar her şeyi çözmüşler, bir tek sizin oyuncularınız vermiyormuş onlarla sıkıntı varmış dedi. Kazım abi dedim söyle arkadaşlara eğer bizim futbolcular Sezgin, Kıvanç ve Hürriyet’ten bahsediyorlar, bir de Bora İmadoğlu’nun temsilciliğini yaptığı futbolcular, yüzlerce dosyayı çözdüler sorun bu isimlere kaldıysa gelin onları ben halledeceğim dedim.
Fakat bu görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Bir daha bir araya gelinmedi. Bu işin olmadığını, olmayacağı gibi şeyler söylendi konu kendiliğinden kapandı.”
 

Teşekkürler ESGAZ

“ESGAZ firmasına teşekkür ediyorum. Hem loca alarak destek veriyorlar hem doğal gaz alımlarında destek veriyorlar. Ne problemimiz olursa işimizi görüyorlar. Zorlu Enerji ile 1 ıbuçuk milyon TL’lik anlaşma yaptık. Eski ödenmemiş şeyler vardı. Adamlar gelip elektriği kesse haklılar. 1 buçuk milyonu ödeyin açalım deseler nereden bulacağız? Reklam anlaşmaları ile çözdük. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 10 yere gidiyoruz 3 yerden çözümle ayrılıyoruz 7 yerden nasihat ile ayrılıyoruz. Ankara’ya gittim elimiz boş döndük. Ama en azından denedik. Ya tutarsa diye deniyorum. “
 
İmza vermeye geldiler
“Sene başında da dosyası olanlarla görüştük. Burada hiç sorun çıkartmadan yarısı imza verecek. Hatta kendileri teklif ediyorlar. Geçmiş dönemlerde en çok sorunu çıkartan arkadaşımız geldi, ilk imzayı ben vereceğim dedi. Kaleci Sinan kardeşimiz. Tesislere gelerek ilk imzayı vereceğini söyledi, bizim adımıza da 7-8 arkadaşını aradı. Onlardan da çoğundan pozitif cevap aldı. Hürriyet görüşüyor, yöneticilerimiz görüşüyor. Yüzde 50’sinde devre arasında sorun çıkmayacak. Ama geri kalanlarda sıkıntı var.”
 

 


 
Kaynak : Anadolu Gazetesi - Ahmet Deniz Canoruç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bilek26 28 Aralık 2020 23:29

Sinan başkana devirle ilgili imza vermediklerini söylediğini yazmamışsınız .Niye yazmıyorsunuz yahu adamın ağzıyla programınızda söylediğini burada niye atlıyorsunuz:Amacınız ne sizde onlardansınız okuyucu da ona göre okusun.

1 3 Cevap Yaz
korhancan 28 Aralık 2020 11:10

Mevcut yönetimin istifa etmesi şart.Bu haberle buna daha da iyi anladık.Biran önce kongre kararı alınıp,mevcut yönetimi göndermek lazım.

0 14 Cevap Yaz
Dik Duruş 26 Aralık 2020 21:09

Şunu anladım ki kimse Eskişehir li değil o ona onu dedi Mustafa başkan bizim alicamizi ver dedi ve bunlar hoş ve iyi niyetli konuşmalar oldunu düşünmüyorum.

0 6 Cevap Yaz
ahmet cengiz 26 Aralık 2020 14:47

Yıllardır maçlara giderim her yıl kombine alır her maça gitmeye çalışırım. Bugün ise artık hiç bir şey yapmak istemiyorum. Bıktırdınız valla

0 7 Cevap Yaz
Hakan 26 Aralık 2020 12:19

Sinan baskan külübü Düzlüge cıkaracagını belirtiyor.Mustafa başkan’ın Öncelikli olarak fikri ve düşüncesi Kendisi ve yönetimin alacaklarî Oluyor.Kazım bey sonra alacaksınız dedigi zaman kabul ediyor. Bu seferde hem kulubu size verecez Pinto ve kulach’a parasını biz ödeyecez diyor. O zaman bu ödemeleri siz yapın diyor Mustafa bey Sinan başkana. Sinan bey de ödemeleri siz yapın Göreve ben gelirsem çek veririm diyor. Mustafa bey Eskişehirspor sevdalısî,aşığı Ve taraftarı olarak ilk belirtiği alacakları İkincisi fiutbolcu ödemeleri oluyor. Sinan bey’e külübü devretmek icin kabul edip Futbolcu ödemeleri konusunu teklif eden başkan Mustafa bey’in Eskişehirspor’un kurtulmasını İsterken bu yöndeki davranışı ile Eskişehirspor’u Çok sevdiği belli oluyor. Sinan bey ve ekibi haklı olarak bu şartlarda Baskanlığa aday olmaktan vazgecmistir ( şahsi düşüncem)

3 9 Cevap Yaz
hayırlısı

alacagı konusunda hemen istediğini duyduk.

0 4
Gurkan 26 Aralık 2020 12:07

Başkan hemen 3.5 milyonu istemiş sin. Şimdi futbolculardan fedakarlık bekleyeceksin. Sanki sinan başkan almasa 3.5 u alabileceğini mi sanıyor sun. Külup düzlüğe çıksın alırsın elbet. Böyle başkanlık anlayışı olmaz. Futbolcudan imza isteyince önce parayı ver başkan sende öyle yapmışın dese ne diyeceksin

0 10 Cevap Yaz
ess 26 Aralık 2020 10:35

konudan bağımsız, Eskişehirsporlu siyasetçimiz Mustafa Destici, Ali Koç ile görüşüyormuş. Bu bilginin Eskişehir gündeminde olması gerek diye düşünüyorum. Özellikle siyaseti pek seven amigoların ölü taklidi yapmaması adına. olmadık zamanda fırlıyorlar, buna da ses çıkarsınlar o zaman.

1 4 Cevap Yaz
önce alacağım 26 Aralık 2020 10:19

Başkan benim alacağımı ver kulübü bırakalım lafı çok korkunç sizin ne olduğunuzu gösteriyor şuraya yazıyorum devre arasında para edecek oyuncuları elden cıkarıp alacaklarınızı sıfırlayıp by by ki oyuncu satışını sende t.direktöründe söylüyor . Bu zamana kadarda başkanlar için para kendilerine oyuncular dursun düşüncesi varmış .

0 4 Cevap Yaz
Ahmet 25 Aralık 2020 23:03

kulup kurtulacak deniyor ilk dedigi bana olan borcu odeyin mi oluyor?Bunu diyen adam da hala baskan olarak orada oturabiliyor

1 16 Cevap Yaz
Mehmet İlhan 25 Aralık 2020 18:16

Hani Eskişehirsporu çok seviyordunuz madem Sinan başkan kulübü alacaktı neden bırakmadınız madem alacaklarınızi sizde bekleyyediniz bu kötü süreci yasatmasaydiniz tüm Türkiye'ye rezil ettiniz egonuzu tatmin etmek için bizlere bu süreci yaşattıniz çok yazık

0 12 Cevap Yaz
öneri 25 Aralık 2020 17:48

Sayın Başkan , eğer ESES i düşünüyor olsaydın, hemen kongre kararı alıp kulübü bırakman gerekirdi. Gelinen süreçte senin arkanda duran Amigolar la bu işin olmayacağını anlamışındır İnşallah. Kulübü DİRİ diri yaktınız Diri ve Maviş le

0 13 Cevap Yaz
sponsor lazım 25 Aralık 2020 15:18

kulubün gazı esgazdan suyu eskiden içme suyu kalabaktan elektiriği zorlu enerjiden,yemeği sponsorlardan işte böyle olmalıydı yıllardır birikmemeliydi bu tarz borçlar.bunlar hiç bir zaman eksik olmamalıydı kulupten.personel giderlerine de çözüm bulunmalı bir şekilde.Belediye yada başka kurumlardan personel ististamı yapılabilir diye düşünüyorum.kulubün ihtiyacı olan bu tarz sabit giderlerle uğraşılmamalı otomatik karşılanmalı.başkan sadece futbolucu ödemelerini düşünmeli.

2 11 Cevap Yaz
furemen

Umudum hiç kalmadı da eğer birgün bu kulüp düze çıkarsa her şey eskisi gibi olur.Taraftar dahil(Hesap sormama anlamında)

0 4
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi