Eskişehirspor'da Kartop dönemi bu sözlerle başladı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da Kartop dönemi bu sözlerle başladı!
A
a

Eskişehirspor yönetimi İbrahim Baş'ın istifasını kabul ederek yeni teknik direktör olarak Levent Kartop'un ismini açıkladı. Gerçekleşen olaylardan sonra ise Levent Kartop, Eskişehirspor'a resmi olarak dahil oldu. İşte Eskişehirspor'un yeni teknik direktörü Levent Kartop'tan ilk açıklamalar...

Sütiş Eskişehir

Eskişehirspor yönetimi, Pazartesi günü Geredespor maçının ardından Teknik Direktör İbrahim Baş ile yollarını ayırdı. İbrahim Baş'ın istifasının kabul edildiği sosyal medya hesaplarından Pazartesi günü saat 15.58'de duyuruldu. Yalnızca 24 saat sonra, Salı günü saat 16.00'da, Eskişehirspor'un yeni teknik direktörü Levent Kartop'un takıma katıldığı açıklandı. Bugün ise Levent Kartop, Eskişehirspor'a resmi olarak dahil oldu.

Eskişehirspor ile imzaları attıktan sonra direkt olarak takımla bir araya gelen teknik direktör Levent Kartop hemen sahaya inerek çalışmalara da başladı. 

İşte Levent Kartop'un futbolcularla ilk karşılaşmasına ait görüntüler... (Görüntülemek için tıklayın) 

"Eskişehirspor'da kan değişimine ihtiyaç duyduk"

Eskişehirspor'un yeni teknik direktörü Levent Kartop için Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi. İlk etapta sezon sonuna kadar anlaşmaya varılan Levent Kartop, resmi imzayı atarak göreve başladı. İlk olarak bir konuşma gerçekleştiren Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, yolların ayrıldığı İbrahim Baş’a teşekkür ederek, “12. haftaya girerken bir kan değişimine gitme gereği duyduk. Bunun akabinde sezon başında anlaştığımız İbrahim Baş hocamız ve ekibiyle yollarımızı ayırdık. İbrahim hocamıza bizlere ve takımımıza verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. 

"Hoca ile şimdilik sezon sonuna kadar anlaştık"

Eskişehirspor Başkanı Koca, “Araştırmalarımız sonucunda kulübümüze uygun oyunu oynatacağını bildiğimiz Levent Kartop ile anlaştık. Levent hocamız daha önce Süper Lig’de futbol oynamış ve teknik direktörlük yapmış bir hocamız. Ekibinde daha önce Eskişehirspor’da olan Mithat Çulcuoğlu hocamızla anlaştık. Yine Eskişehirspor’da hem forma giymiş ve Eskişehirspor’da çalışma imkanı bulmuş Volkan Kilimci hocamız da ekibinde. Eskişehirspor forması giymiş ve Eskişehirli olan Nedret Kuru da hocamızın ekibinde. Atletik performansta da Mustafa Güzel hocamız ekipte olacak. Hocamızla şimdilik sezon sonuna kadar anlaştık” şeklinde konuştu.

"Üst liglere çıkmak için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız"

 “Önümüzde ilk yarının bitmesine çok kritik iki maç var; Çilimli ve Ankara TKİ ile…” diyen Koca, “İnşallah bu maçlarda galip gelerek hem hocamızın takımı daha iyi tanıması ve şampiyonluk yolunda ne yapılaması gerektiğini bizlere söyleyecek. Eksiklerimiz varsa bunları söyleyecek ve eksikleri gidermek için elimizden geleni yapacağız. Her zaman söylediğimiz gibi bu camianın, taraftarımızın, şehrin bu liglere layık olmadığını ve üst liglere çıkmak için ne yapılması gerekiyorsa gece gündüz hocamızla birlikte çalışacağız” ifadelerine yer verdi. 

Levent Kartop: "Böyle büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum"

Erkan Koca’nın ardından konuşan Teknik Direktör Levent Kartop, “Böyle büyük bir camiaya geldiğim için çok mutlu, gururlu ve çok heyecanlıyım. Yıllarca buraya futbolculuk zamanımızda deplasmanlara gelirdik. Nasıl bir taraftara sahip olduğunu çok iyi bilirim. Hedefleri, hayalleri olan bir insanım. Hep camia takımlarında çalıştım. Eskişehir’in büyüklüğünü zaman da gösterecek zaten. Bizler de sahada o taraftar ruhu ile, bize verilen destek ile, başkan ve yönetim kurulunun da desteği ile bizler de sahada hakkımızı arayacak bir takım yaratmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

"Eskişehirspor forması giyen futbolcu arkadaşlarımın sizlere çok selamı var"

Kartop, “İbrahim hocama teşekkür ederim, lider bir takım bıraktı. Biz de üzerine koyarak bu takımı şampiyon yapmak istiyoruz. Bu herkesin desteği ile olacak. Biz tek başımıza bir şey yapamayız. Taraftarımızın 12. adam olduğunu, ne kadar gayretli ve istekli olduğunu biliyoruz. Yaşadık da… Futbolculuk hayatımda yaşadım. Eskişehirspor forması giyen futbolcu arkadaşlarımın sizlere çok selamı var. Souleymane Youla dahil, o da burayı çok seviyor. Herkes bu camiayı bana çok iyi anlattı. İnşallah faydamız olur. Coşkulu ve istekli ekibimiz var. Neler istendiğini biliyoruz, herkes bilincinde… İnşallah mahcup etmeyiz. Allah yardımcımız olsun.” dedi. 

"Servet hocamız da bize referans verdi"

Kartop ve Koca, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. ‘Levent hoca ile yollar nasıl kesişti?’ sorusunu Başkan Erkan Koca, “Hoca tercihimizde Eskişehirspor’un karakterine uygun, büyüklüğüne uygun önümüzde 4-5 isim vardı. Bu isimlerden eleye eleye Levent hocada karar kıldık. Bunda eski futbolcularımızdan Servet Çetin hocamızın görüşlerini aldık. Servet hocamız da bize referans verdi. Rıca hocanın yanında idari menajerlik yapan Eskişehirli Kerem Atılmaz bey, Levent hocamız ile ilgili güzel referanslar verdi. Biz de hocamızı araştırdık ve yollarımız kesişti” şeklinde yanıtladı. 

“Kerem ve Fatih ile daha önce çalışmışlığım var"

‘Mevcut kadroyu tanıyor musunuz?’ sorusu üzerine çiçeği burnunda Teknik Adam Levent Kartop şu cevabı verdi; “Kerem ve Fatih ile daha önce çalışmışlığım var. Takımın maçlarını izledim. Tabi önümüzde iki önemli maçımız var. Bunları atattıktan sonra gerektiği takviye yapılır ama şu an takviyenin konuşulması yanlış oldu. Takımı, oyuncuların birçoğunu tanıyor, daha da üzerine koyarak gideceğimizi düşünüyorum.”

"Biz bu takımı şampiyon yapmak istiyoruz"

Kartop, ‘Lider bir takım var, beğenilmeyen bir de oyun tarzı var. Sizin oyun tarzınız nasıl?’ sorusu üzerine, “Büyük bir camia, büyük bir takım. Özellikle içeride oynadığı maçlarda daha baskılı oynaması gerektiğini düşünüyorum. Ama sonuçta dediğim gibi benden önceki hoca lider bir şekilde bu günlere getirmiştir, saygı duyuyorum. Üstüne koyarak coşkulu bir takım yaratmak istiyorum. Önde basan, rakibe nefes aldırmayan ve o taraftarı da arkamıza alarak biz bu takımı şampiyon yapmak istiyoruz” dedi. 

"Eskişehirspor’un yeri her zaman Süper Lig’dir"

‘Bölgesel Amatör Lig’de ilk deneyiminiz mi olacak?’ sorusunu Kartop, “Antrenörlüğe ilk başladığımda Uşakspor’da Bölgesel Amatör Lig’de çalışmıştım. Ama ben açık söyleyeyim buraya Bölgesel Amatör Lig diye düşünerek değil büyük bir camiaya geldiğimi bilerek geldim. Eskişehirspor’un yeri her zaman Süper Lig’dir. Ben de Süper Lig’e geliyormuş gibi heyecan ve coşkuyla geldim. Böyle kalabalığı sizleri de gördükten sonra bu camianın ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gözlerimle gördüm” şeklinde cevapladı. 

"Bu camianın büyüklüğünü ve o sorumluluğun bilinciyle kabul ettim"

‘Maçlarda stadyumda binlerce kişi oluyor. Futbolculuk zamanınızdan alışkınsınız ama teknik direktörlükte Levent Kartop olarak taraftarı mutlu etmek ve şampiyonluğa taşımak için neler yapmayı planlıyorsunuz?’ sorusu üzerine Kartop, “Ben hırslı ve sorumluluk alan bir insanım. Bu camianın büyüklüğünü ve o sorumluluğun bilinciyle kabul ettim. Buraya geldiğime mutluyum. Sorululuğun ne kadar büyük olduğunun farkındayım. Ekip olarak bu camiayı kaldırabilecek güçteyiz. İnşallah takımımızı üst lige çıkartıp, önünü açıp, o kıvılcımı yakıp şampiyonluklar yaşatarak Süper Lig’e çıkartmak istiyoruz” dedi. 

"Oyuncu kalitemiz var ama biraz coşku eksikliği bulunuyor"

Levent Kartop son olarak, ‘Eskişehirspor’un maçları ile ilgili ilk izleniminiz nelerdir?’ sorusunu şöyle yanıtladı; “Şimdi takım hakkında burada çok konuşursak hocayı eleştiriyormuş gibi hissedilir. Yanlış anlaşılmasın. Oyuncu kalitemiz var ama biraz coşku eksikliği bulunuyor. Ufak tefek takviyelerle bu takım çok daha iyi olacak. Ama dediğim gibi önümüzde çok önemli iki maç var. Bunları atlatıp daha sonra konuşursak daha iyi olacak.”
Kaynak : Semih Akdemir
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi