Eskişehirspor'da bunların hesabı sorulmalı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da bunların hesabı sorulmalı!
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ESTV'de yayınlanan Vaziyet programında gazeteciler Ali Baş ve Arif Anbar’ın konuğu oldu. Kurt, Eskişehirspor'a da bir parantez açarak, “Bir sürü de şaibe ve yanlış olduğu söylenilen dedikodular var. Bunların hesabı sorulamadı. Sadece dedi kodu aşamasında kaldı” dedi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehirspor haberleri

Büyük paralar verildi
“Eskişehirspor geçmişten bu yana, birkaç dönemdir kötü yönetildiği için bu durumda” diyen Kurt, “Kulüp yöneticileri, başkanları maalesef kaynak yaratacak adımlar atamadı. Gelir getirici tesis kurmak, altyapı yapmak, gelir getirici yatırım yapmak bunlardan bazılarıydı maalesef olmadı. Ne yapıldı, özellikle bu dövizli transferler her gün borcu büyütüyor. Eskişehirspor’un Avrupa’dan 5. sınıf futbolcuları çok büyük paralarla aldığı ortaya çıktı. Oynatamadığı adamlara borcu, menajerlerle ilgili sorunları var. Bir sürü de şaibe ve yanlış olduğu söylenilen dedikodular var. Ama bunların da hesabı sorulamadı. Sadece dedi kodu aşamasında kaldı” diye konuştu.

Kulüp yaşamak zorunda
Kurt, “Mali Genel Kurul’da başkanı dinledik. 235 Milyon TL o günkü şartlarla Eskişehirspor’un borcu vardı. Bunu çözme şansı hiç kimsede yok. Alacaklılara buradan eğer seslenme şansımız varsa alacaklılar eğer paralarını almak istiyorlarsa Eskişehirspor’u yaşatmak zorundalar. Yani sabredecekler, öteleyecekler, Eskişehirspor’a ceza verdirmekle, puan sildirmekle, küme düşürmekle bu paralar alınmaz” ifadelerini kullandı.

Torununa borç bırakıyor
Başkan Kurt, “Zaten bu profesyonel futboldaki sistem yanlış. Hesap kitap, doğru dürüst bir denetim yok. Adam ‘ben aldım ben verdim’ diyor. Yani şimdi bir kulüp başkanı kendi fabrikasını yönetirken alacağı kalemin bile hesabını yapıyor. Niteliğine, kalitesine dayanıklılığına bakıyor. Ona göre karar verip alıyor. Ama Eskişehirspor’a futbolcu alıyor. Diyor ki 500 bin Euro. Menajer diyor ki 500 olmaz 1 milyon Euro. 1 milyonu veriyor. Tamam imzayı atıp geçiyor. O günü kurtardığını düşünüyor ama torununa borç bırakıyor” diye konuştu.

Utanılacak bir şey
“Eskişehirspor’u benim gibi kurulduğu günden beri Eskişehirspor hastası taraftarlar için bu çok zulüm bir şey” diyen Başkan Kazım Kurt, “Ayıp, utanılacak bir şey. Ama maalesef sorumluluk yok. İnsanlar benim üzerime kalır diye korkuyor. Mali kurulda 80 kişi ya vardı ya yoktu. Bu 80 kişi iyi niyetle bir an önce aman bu başkan da kaçmasın diye ibra edip geçiyor” ifadelerini kullandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Suat Avni 25 Eylül 2020 11:43

M.Ö. borç 3oo M dedi...Bu borç ödenemez....3oo de net değil ya.....Kayyum gelmeyince böyle olur...

1 5 Cevap Yaz
Oğuz Çağdaş 24 Eylül 2020 21:09

Bundan sonra iş bilir bir lidere ihtiyaç var.Güvenilir sözünün eri bir lider.Etrafın 25-30 kişi toplayıp EsEs kulubü şirketleştirir.Alacaklılarla anlaşıp transfer tahtası açılır.Taraftar da devreye daha çok girer.Süper lige çıkarsa da işler kolaylaşır.Böyle gözükara bir kişi çıkar mı..belki.. ama bütün seçilmiş ve atanmışlar etrafında destek olmalı.

1 7 Cevap Yaz
pompeo 24 Eylül 2020 16:56

e kim sorcak bu hesaplari ?? .... kimse bu teskilata karsi ifade verip de isi savcilara havale edemez ... konusan bedelini öder ...

0 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi