Eskişehirspor'da 32 dakika forma giydi, ücreti ise...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da 32 dakika forma giydi, ücreti ise...
A
a

Eskişehirspor'da 76 dakika forma giyip, 6.7 milyon lira ücret alan Kris Boyd gibi, Macaristan'ın Videoton takımından kiralık olarak kadroya katılan Akos Elek 32 dakika forma giydi. Elek’e ne kadar ücret verildiği ise bilinmiyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor'da 32 dakikaya forma giydi, gitti
Eskişehirspor haberi: Kris Boyd gibi aynı sezonda Eskişehirspor’a transfer olan Akos Elek Macaristan'ın Videoton takımından kiralık olarak kadroya katılmıştı. 32 dakika forma giyen Elek’e ne kadar ücret verildiği ise bilinmiyor.

İlk maçı Trabzonspor ile
2011-12 sezonunda Eskişehirspor kadrosuna Akos Elek’i transfer etti. Macaristan’ın Videoton kulübünden kiralık olarak kadroya katılan Elek Siyah Kırmızılı kulüpte sadece 32 dakika forma giydi. Elek, Eskişehirspor formasıyla ilk maçına Trabzonspor karşısında çıktı. Elek bu maçta 21 dakika forma giydi. Macar futbolcu 7 maç sonra Ankaragücü maçında 10 dakika oynarken, Eskişehirspor’daki son maçında ise Mersin İdman Yurdu’na karşısında 1 dakika oynadı.

Ne kadar verildi bilinmiyor
Ünlü spor sitesi Transfermarkt.com’a göre Eskişehirspor’un Videoton kulübünden kiraladığı Elek’in o zaman ki yıllarda piyasa değeri 800 bin Euro’ydu. Siyah Kırmızılı kulübün bu oyuncuya ne kadar ücret verdiği ise bilinmiyor.  Sadece 3 karşılaşmada toplam 32 dakika oynayan Elek, sezon bitiminde ise Eskişehirspor’dan ayrıldı. Es Es’e geldiğinde kulübe katkı sağlanacağı açıklanan Akos Elek, Siyah Kırmızılı kulüpte pek forma şansı bulamamıştı. Eskişehirspor camiası Elek’in neden transfer edilip oynatılmadığını hala merak ediyor.

Bir ara kulüpteydiler

Eskişehirspor’un 2011 yıllarında kadroda yer alan yabancı isimler dikkat çekiyordu. Bunların arasından Slovenya ekibi Olimpija’dan transfer edilen Agim İbraimi ve Azerbaycan ekibi Qarabag Agdam’dan transfer edilen Rashad Sadygov öne çıkan isimlerdendi.

5 maçta 90 dakika oynadı
Türkiye Futbol Federasyonu’nun arşivlerine göz attığımızda Eskişehirspor’un 2010-2011 yıllılarında camianın iki yabancı oyuncusu göze çarpıyor. Bunların başında Azerbaycan ekibi Qarabag Agdam’dan transfer edilen Rashad Sadygov geliyor. Sadyqov defans hattında forma giyerken oyuncu 5 Süper Lig başında görev yaptı. Gençlerbirliği, Fenerbahçe, Ankaragücü, Karabükspor ve Büyükşehir Belediyesi İstanbul karşılaşmalarında 90 dakika oynayan futbolcu 2010-11 sezonun devre arasında ise takımdan ayrıldı.

Avrupa kupalarında forma giydi
Eskişehirspor’un 2010-2011 yıllarında kadrosunda yer alan bir diğer yabancı oyuncu ise Agim İbraimi. Slovenya ekibi Olimpija’dan transfer edilen Agim’in ilginç bir kariyeri var. 2010 yılında Eskişehirspor’da sadece 72 dakika oynayan Agim, Es Es’ten ayrıldıktan sonra Maribor, Astana ve Cagliari gibi kulüplerde forma giydi. İtalya Serie A’da 26 maçta forma giyen Agim, Şampiyonlar Ligi’nde forma giyme sevinci yaşadı. Es Es’in bu oyuncuya 500 bin Euro ödemek zorunda kaldığı gündeme gelmişti.
 
Kulübü ne hale getirdiler! yazı dizisi yarın yine gazeteniz Anadolu’da olacak.
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nicola 17 Temmuz 2020 08:41

Bu oynatılmayan oyuncu, o yıllarda Maceristan A Milli takımının direkt oyuncusuydu.. Kris Boyd'u oynatmayıp bu kulübe ihanet edenler kimlerse bu oyuncuyu oynatmayanlar da aynı ihanet içerisindelerdi.. Göz göre göre yazık edildi koca çınara!!!

0 2 Cevap Yaz
Yazık vallaha 16 Temmuz 2020 17:26

76 dk da dünyanın en çok kazanan futbolcusu ve en çok para veren kulübü diye gines rekorlar kitabına başvuru yapılmalı bu gurur bizim Eskişehir uyuma.

0 3 Cevap Yaz
Doğrucu Davut 16 Temmuz 2020 16:21

Ne gerek var okuyup gözleri bozmaya. Futbolcu olmak dururken. Hele bizim gibi üniversiteli işsize okumak ceza bu dünyada ve bu memlekette.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi