Eskişehirspor artık şampiyonluğa oynayacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor artık şampiyonluğa oynayacak
A
a

Antalya’da Eskişehirspor’un kampını takip eden ES TV, 90+3 Programı’nı takımın kamp yaptığı otelde gerçekleştirdi. Programa konuk olan Eskişehirspor Kulüp Başkanı Erkan Koca iddialı açıklamalarda bulundu

Sütiş Eskişehir

Antalya’da Eskişehirspor’un kampını takip eden ES TV, 90+3 Programı’nı takımın kamp yaptığı otelde gerçekleştirdi. Programa konuk olan Eskişehirspor Kulüp Başkanı Erkan Koca iddialı açıklamalarda bulunurken, “Bu sezon ligde kalacağız, artık önümüzdeki sene de şampiyonluğa oynayacağız” dedi.

Transferi açmamız gerekiyordu

Erkan Koca’nın açıklamaları şu şekilde; “İlk toplantımızda transferlerle alakalı ne yapılması gerektiğini, kaç imza alındığını ve kaç imza kaldığını, transfer yaparsak nelere maruz kalırızı konuştuk. Tabi önümüzde büyük bir problem olarak yıllarca süregelen Trabzonspor dosyası vardı. Bunu nasıl halledebiliriz, daha sonra transferleri nasıl yaparızı konuştuk. Eğer transferi açmazsak bu takım ne yapar, devam edebilir mi sorularının yanıtını aradık. Gece 4’lere kadar tesislerdeydik. Doğru kararın da transferi açmamız gerektiği oldu.”

 

16 dosyada sıkıntı yaşadık

“82 dosyanın 16’sı sıkıntılı dosyalardı. 16 dosyayı nasıl hallederiz diye konuştuk. En önemli soru da ‘Transferi açtıktan sonra ne yapacağız?’ oldu. Transferleri nasıl yapacağımız çok önemliydi. Büyük bir çalışma oldu. Bu 16 dosya için Murat Diri ile Denizliye, ardından İstanbul’a gittik. Oradan İzmir’e geçtik. Bire bir oyuncularla görüştük. Ardından İstanbul ayağı uzun sürdü. İmzalardan sonra sadece Trabzonspor dosyasına kaldık.”

 

Artık Trabzonspor’u konuşmayalım

“Trabzonspor dosyasını da Valimiz Erol Ayyıldız ve AK Parti İl Başkanımız Zihni Çalışkan’ın destekleri ile ödedik. Trabzonspor’a ulaştığımızda biz bu parayı ödeyeceğiz dedik. Trabzonspor cephesi, ‘Bu parayı ödeyemezsiniz’ gibi söylemlerde bulundu. Biz tekrar ödeyeceğiz dedikten sonra Trabzonspor, ‘Lütfen Trabzonspor’un hesabına değil de yan hesaplara yatırın, hesaplarımız icralık’ dediler. Biz de Eskişehirspor’un büyüklüğü ile icralık olmayan hesaba yatırdık. Taraftarımızdan ricamdır Trabzonspor mevzusunu kapatalım artık.”

 

Tekrar transfer tahtası kapandı

“İmzalar bittikten ve Trabzonspor dosyasını kapattıktan sora hala transferi açamadık. Federasyonda Mehmet Büyükekşi başkanımız Eskişehirspor ile ilgili TFF yönetimini topladı. Birinci gündem maddesi Eskişehirspor’du. Hukuk departmanında futbolcularla alakalı bir sıkıntı oldu ve futbolcu haklı bulunduğu için TFF yönetimi toplandı. Bu toplantıdan da maalesef Eskişehirspor haksız çıktı ve transferimiz açılmadı. Murat Uçar ile ilgili sorun oluştu. Yani transferimiz kapalıydı, açtık tekrar kapandı. Murat Uçar’ı hallettik tekrar açtık. Transfer açık olarak şehre döndük.”

 

Çok verimli transfer süreci geçirdik

“Çok verimli bir transfer dönemi geçti. 17 transfer yaptık, bunları 14’ü Eskişehirspor kulübünün bünyesine bonservis ödemeden alındı. 3 tanesi de kiralık. 14’ü kendi bünyemize aldığımız futbolcularımız. 17 futbolcu ile Eskişehirspor’u borca sokmadan sözleşme yaptık. 17 oyuncunun hepsin peşinatları ödenmiş durumda. Geri kalanlar zaten maç başı olarak alacaklar. Biz önümüzdeki sene en kötü Play-Off oynayacağız. Bu takım artık küme düşmeye değil şampiyonluklar aday olacak. Tabi bundan dolayı yaz aylarında tekrar peşinatlar var bunun için de çok çalışacağız.” 

 

Çok yetenekli kadromuz var

“Yönetimimiz ve teknik ekibimiz çok değerli insanlarda oluşuyor. Biz artık iddialıyız. Futbolcularımız çok karakterli ve çok yetenekli. Artık şampiyonluğa oynayacağız ve Süper Lig’e ulaşmak için adımlar atmaya çalışıyoruz. Yazın belki tekrar transferi açmak için çalışmamız olacak ama şu an gündemimiz bu değil. Gündemimiz ilk olarak bu sene ligde kalmak, önümüzdeki sezon kadroyu korumak, daha sonra eksik yerler varsa ona göre yasağı kaldırmanın istişaresini yaparız.”

 

Melih razıysa dosyasını kapatalım (FOTO)

“Transferi açarken12 milyon TL borç azalttık. 7 dosya kapandı. Fatih Baturaygil her zaman söyler; Eskişehirspor’da FIFA dosyalarını kapatmazsan kulübü geleceği her zaman karanlıktır. Bundan sonra hep FIFA dosyalarını kapatıp yabancıları halledeceğiz. Bu kulübün yaşaması için borçlar bitmeli. Örneğin Melih Ağa, alacağının yüzde 15’ine 20’sine razıysa dosyasını hemen yarın kapatalım. Sadece Melih değil dosyasını yüzde 10’a kapatmak isteyen alacaklımız varsa bunu değerlendiririz.” 

 

İmza çekmesi söz konusu değil

“Taraftarımız şunu da bilsin Melih Ağa imzasını geri çekmedi. Melih’in 2 tane dosyası vardı. 2 dosyanın da Sezgin Coşkun imzasını aldı. Bu gelen 3’üncü dosyada geçmiş yönetimlerden yapılan senet devreye giriyor. Birkaç gün önce mahkeme süreci bitiyor. Bu 3’üncü dosya olarak yasak geliyor. Yani imzasını çekme gibi bir şeyi yok. Mahkeme yeni sonuçlandığı için ceza geliyor. Melih’in bir hamlesi yok yani, sadece Melih’in borcu 650 bin TL iken 1 milyona çıktı.”

 

O isimlere teşekkür etti

“Yönetim olarak 5 milyona yakın para harcadık. Bu yönetim kurulunda da para verenler var, sponsor bulanlar var, ikili ilişkileri ile buraya para getirenler var. Birçok isim var, Vali beyden Zihni başkandan, İsmail Ilgaz’dan, Sinan Özeçoğlu’ndan Halil Ünal’dan herkes buraya bir katkı sağladı. Futbolcularımızın parasını ETİ Şirketler Grubu verdi. Hepsinin tek tek ibanlarını yazıp Firuzhan bey yatırttırdı. Herkese çok teşekkür ediyoruz.” 

 

Organizasyon planlıyoruz

“Alagöz Holding başkanı Cantürk Alagöz ile Ankara’da görüştük. Cantürk beyin de destekleri oldu teşekkür ederiz. İnşallah destekleri de devam edecek. TFF’ye gittiğimde Eskişehirspor’un büyüklüğünü bir kez daha anladım, Ankara’da Cantürk bey ile görüşünce tekrar anladım… Şehirde değil Türkiye’de Eskişehirspor’un büyüklüğü daha fazla. Hollanda’da Belçika’da Eskişehirspor için geceler yapılacak. İnşallah şehir de bize güvenecek ve katkı sağlayacak. Cantürk bey ile seneye güzel gelişmeler olacağını düşünüyorum.” 

 

Şimşek’i yarı yolda bırakmadım 

“Mehmet Şimşek’i hiçbir zaman yolda bırakmadım. Başkanvekili iken gece gündüz çalıştım. İmza toplamak için komite kuruldu. Orada toplantı yaparken dedim ki, ben başkanvekili ve futbol şube sorumlusuyum, takıma odaklanayım, siz imza toplayın. Takımı ayakta tutmalıyız ki transferin kıymeti kalsın. Takımı boşlamak istemedim. Trabzonspor dosyası bizde gerisini siz çözün dedim. Biz baktığımızda evet 16 dosya vardı. Çok sıkıntılı işler oldu. Örneğin bir teknik direktörümüzle ilgili çok büyük sorun oldu bunu çözdük. Eskişehirspor’a Trabzonspor borcu kadar bir borç yüklenebilirdi. Yönetimimizle konuştuk dedik ki, buraya Trabzonspor dosyası gibi bir dosya daha getireceğimize transferi açmayalım. O teknik direktör ile bire bir görüşerek bunu da hallettik.”

 

En değerli kadro durumundayız 

“Mevcut futbolcularımızın bizim dönemimizdeki alacaklarını ödedik ama geçmiş dönemlerden borçları bulunuyor. Eskişehir’e dönünce bir maaş ödemesi yapacağız. Transferleri bitirdikten sonra takımımızda kafalar nasıl ferah olur onun hesabındayız. Bu arada 3. Lig’in en değerli 2’nci takımı durumundayız kadro değeri olarak. 1’inci Iğdır. Şu da var biz sadece 1 futbolcumuza cüzi olarak bonservis ödedik. Kayacan’a çok cüzi bonservis ödedik.” 

 

Bir gece planlamıştık

“Kahramanmaraş depremi olmasa idi bir yardım gecesi yapacaktık. Aynı depremzedeler için yapılan gibi. Tüm yerel kanal ve internet sitelerinde hepsi ile ortak yayın yapacaktık. Ahmet Deniz Canoruç ve Soner Yüksel sunucu olacaktı. Gazetelerden ve televizyonlardan temsilciler olacaktı. 5-6 saatlik yayın yapacaktık. Aranacak isimler belliydi, 450 kadar isim vardı. Taraftarımız arayarak bağış yapacaktı ama maalesef olmadı. Bu projeyi erteledik. İleride Eskişehirspor gecesi olarak yapacağız. Ligde kalırsak Eskişehirspor balosu olacak. Yurtdışında geceler olacak. Şehirdeki ölü toprağını atmak ve maddi kazanç sağlamak istiyoruz.”

 

Saha kazandırabiliriz

“Eskişehir’de saha sıkıntısı var. Eskişehir’deki amatör spor kulüplerinin durumu da çok zor. Biz şehre döndüğümüzde Sadri Atam ile konuşacağız. Bize bir yer gösterirlerse ben Gençlik ve Spor Bakanlığına giderek tekrar oraya bir saha daha yapabilir miyiz, Eskişehirspor’a ve Eskişehir amatör spor kulüplerine saha kazandırabilir miyiz çalışmasını yapacağız. Tesisimizin çok yakınında bir arazi var inşallah oraya bir saha yapabiliriz.”

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
KAZIM EMEKÇİLER 22 Şubat 2023 21:36

Ne şampiyonluğu be Eskişehirspor küme düşmeye oynuyor

0 0 Cevap Yaz
Halis 22 Şubat 2023 12:26

Allah utandırmasın mevcut yönetim ve vali akp desteği büyük, daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum inşallah

0 0 Cevap Yaz
Tepe 22 Şubat 2023 09:07

Valla ben bu takımdan umutsuzum kadro iyi olabilir ama hiç ruh yok heyecan yok bırakın şampiyonluğu düşmeyelim yeter

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi