Eskişehirspor 2. Lig hazırlığında!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor 2. Lig hazırlığında!
A
a

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mustafa Akgören gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 2. Lig hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Akgören, “2. Lig’de misafir olacağımızı kanıtlayacağız. Transfer yasağını kaldırmak ve iyi bir kadro oluşturmak için şimdiden çalışmalara başladık” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor haberi:
“Bilal Ceylan’ı 3 milyon 300 liralık bedeliyle Beşiktaş’a verdik. Bu gelen parayla Eskişehirspor’un başı belada olan FIFA dosyalarını kapatmaya çalıştık. Geçtiğimiz gün Jerry Akaminko’yu Eskişehir’e davet ettik. 970 bin Euro alacağından 500 bin Euro indirim yaparak 477 bin Euro rakamında anlaştık. 200 bin Euro’yu peşin olarak ödedik. Kalanını 4 takside böldük. Akaminko dosyasından transfer yasağı ve puan silme cezası gelmeyecek.”

5 dosya kapandı
“Daha sonra Napredak kulübüne 62 bin Euro borcumuz vardı. 34 bin Euro ödeme şekliyle anlaştık ve bu dosyayı da kapattık. Ayrıca Çin kulübü Guangzhou’ya yapılan görüşmelerle 22 bin Euro rakamında anlaştık ve bu dosyaya ödeme yaptık gündemden kalktı. Ayrıca David Odonkor’un 174 bin Euro’luk dosyasını pazarlıklarla 50 bin Euro’ya indirdik ve ödeme yaparak kapatmayı başardık. Kamal Issah’ın 238 bin Euro alacağı vardı. 67 bin Euro’ya anlaştık ve ödeme yaparak bu dosyayı da kapattık. Toplam 6 FIFA dosyasının 5’ini kapatmayı başardık.”

Yasak gelmesi gündemde değil
“Pinto, Kulach ve Toko ile görüşmelerde onlara da bir miktar ödeme yaptık. Kulübümüze gelir geldiği vakit bu oyunculara ödeme yaparak dosyaları kapatmayı başaracağız. Şu an 9 FIFA dosyasından yasağın gelmesi gündemde değildir. Toplamda 9 alacaklı futbolculara 1 milyon 638 bin Euro yani 14 milyonluk bir ödeme yapılmıştır. Bunların haricinde yine Eskişehirspor’un hak edişleri olan ancak temlikli olan gelirlerimiz ise 14 milyon liradır. Kısacası geldiğimiz 14 aylık sürece toplam 28 milyonluk bir ödeme yaptık.”

40 milyon ödedik
“Bu süre içerisinde kulüp giderlerimiz için 11 milyon lira ödedik. Tüm bunları üst üste koyduğumuz zaman 14 aylık dönemde 40 milyonluk bir ödeme yapmış bulunuyoruz. Bize bu zamana kadar destek vermeyen tüm şehrin kurumlarına veya destek vermek isteyen herkese sesleniyorum. Bu kulübün kapanmayacak dosyası yok. Karanlık bir tünelde göreve başladık. Yapmış olduğumuz işler sayesinde Eskişehirspor’un sonu karanlık değil. Karanlık tünelin içerinse ışık belirmeye başlandı. Bu karanlık tünelden çıkacağız. Yeter ki bize destek verin.”

Şimdiden çalışmalar başladı
“Sportif başarısıyla, ekonomisiyle herkesi gururlandıran bir kulüp olmak için temelleri atıyoruz. Şunu da biliyoruz, bu sezon ligde kalma umutlarımızı yitirmiş bulunuyoruz. Sezon sonuna kadar FIFA ve TFF dosyalarına odaklanacağız. Bunları kapatmaya çalışacağız. Yaz transfer döneminde yasağımızı kaldırmayı ve 2. Lig’de misafir olduğumuzu kanıtlamak istiyoruz. Tekrar 1. Lig’e dönmek için şimdiden çalışmalara başladık.”

Hedef 1 milyon fidan
“Hayata geçirmek istediğimiz 2 projemiz var. Bunlardan birisi Eskişehirspor Hatıra Ormanı projesi… Hedefimizi 1 milyon fidan olarak belirledik. Orman Müdürlüğü ile görüştük ve prensipte anlaştık. Şimdi Orman Bakanlığı’na projemiz gitti. Onaylanmasını bekliyoruz. Fidan başı 20 lira olacak. Bunun 10 lirası kulübümüze kalan 10 lirası ise Orman Bölge Müdürlüğü’ne gidecek. 1 milyon hedefine ulaşırsak kulübümüze gelecek 10 milyon lirayla buradan söz veriyorum FIFA dosyalarının hepsini çözeceğiz.”

Es Es Token geliyor
“Diğer projemiz ise sanal para teknolojisi. Bu konuda ülkenin en güvenilir şirketiyle anlaştık. Bununla ilgili sözleşme imzalanacak ve Eskişehirspor’un sanal parası ‘Es Es Token’ ilerleyen günlerde hayata geçecek. Bizden önce 4 kulüp bu projeyi hayata geçirdi. Biz de 5’inci kulüp olacağız. Bunun için tüm ayrıntıları önümüzdeki hafta yapacağımız toplantıda camiamıza anlatacağız. Bu iki projelerimiz hayata geçerse çok kısa bir süre içerisinde Eskişehirspor’u şahlandırırız ve borçlarını sıfırlarız.”

Gitmek isteyen gider
“Eskişehirspor’da oynamak istemeyeni biz de istemiyoruz. Sadece Ekrem değil herkes için böyle. Gitmek isteyeni cüzi miktara göndeririz. Ekrem’in konusunu hassas bir konu çok fazla uzatmayalım bu konuyu. Konyaspor ve Trabzonspor bizden gelecek vaat eden futbolcularımızı istedi. Biz de miktarları beğenmedik ve vermedik. Es Es’in menfaatlerine uymuyordu.”

Biz borcumuzu ödedik
“SGK ve Vergi borçlarındaki ilk taksit bu ayın sonunda geliyor. Eski başkanları arayacağım ve kendilerine ait borçlarını ödemelerini söyleyeceğim. Bununla ilgili rakamları kamuoyuna açıklayacağım. Eski başkanlar kendi dönemlerindeki borcu öderlerse Eskişehirspor’un omzundan 30 milyon borç yükü kalkacak. Biz kendi dönemimize ait SGK ve vergi borcunu ödemiş bulunuyoruz.”

Ligde kalabileceğimizi düşündük
“Sözleşmesi sona erecek olan futbolcularla görüşüyoruz. Bazı futbolcular bizi üzüyor, kırıyor. İnşallah sözleşme uzatabiliriz. Eğer kalmak istemezlerse yapacak bir şey yok. Erkan Zengin ile görüştük. Kendisi ve arkadaşlarıyla birlikte takıma gelebileceklerini söyledi. Biz Es Es’e getireceği kişilere çok düşük rakamlar verecektik. Biz futbolcu listesinin gördükten sonra ligde kalabileceğimizi düşündük. Transfer yasağını kaldırmaya çalıştık.”

Göreve devam etme kararı aldık
“Biz yönetim olarak toplandık ve görevi bırakıp bırakmayacağımızı konuştuk. Önümüzde 3 seçenek vardı. Birincisi, kulübün anahtarını sayın valimize bırakacaktık. İkincisi camiaya teşekkür edip mart ayında kongre kararı verecektik. Üçüncü seçenek ise durup savaşa devam edecektik. Biz üçüncü seçeneği seçtik. Bu zor dönemde göreve devam kararı aldık. Biz bu kulübün borcunu bitirene ve sportif başarı yakalanana kadar görevimizin başındayız.”

Ayakaltına düşürmeyiz
“3 yönetici arkadaşımız görevden ayrıldı. Kendiişleri nedeniyle göreve devam edemeyeceklerini söyledi. Güzel bir şekilde yollarımızı ayırdık. Ayrıca ben artık Eskişehirspor Kulübü’nde sandık açılmasını yani bir dilencilik gibi kulübün prestijinin ayakaltına inmesini istemiyorum. Eskişehirspor Kulübü’nün şu an için sandık kurularak para toplamasına ihtiyacı yoktur. Eskişehirspor dimdik ayaktadır. Sokak ortasında kumbarayla para toplayacak durumda değiliz.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet fatih 27 Şubat 2021 21:06

Çabalarınızı takdir ediyorum. Ilerde hep beraber karşılığını alacağız.

0 0 Cevap Yaz
Mehmet İlhan 15 Şubat 2021 21:21

Oradan da böyle giderse 3 lige hazırlık yaparız çünkü hep geri gidiyoruz

0 0 Cevap Yaz
Dik Duruş 9 Şubat 2021 04:04

Abilerinde 1 ligde misafirdi noldu.

0 7 Cevap Yaz
pompeo 8 Şubat 2021 19:39

eski basganlar seni dinler basgann ... yeter ki sen bi ara ...

1 7 Cevap Yaz
mal 8 Şubat 2021 19:15

Bu kafa ile bize 2.lig bile cok. 40 milyon odedik diyor sayin baskan, hepsini siz mi odediniz, kaynagi aciklarmisin, Nerede Seffaflik ? Siz COVID'e sukredin aslinda, covid olmasa ligde kalamaz bu sezonki gelirin 5 te 1 ini zor bulurdun ! boyle ahkam da kesemezdin. Tamam cabaniz var ama capinizda belli ! Tatar hani bir beste vardi soylerdik 'Istifa etmeyin.. ' diye baslayan. Yonetimsel anlamda daha basarili yonetimlere bile yapildi bu beste. Nedense aklima geldi !

2 11 Cevap Yaz
ESESLİ 8 Şubat 2021 17:47

BU DÜŞÜNCE İLE AMATÖR KÜME HAZIRLIĞI YAPARIZ.KİMSEYİ KANDIRMAYALIM

5 30 Cevap Yaz
Burak 8 Şubat 2021 16:31

Çok ligden düşen takım gördüm ama hiç galibiyet alamadan her takımdan 5 yiyip düşen takım görmedim. Bu takım 2. Lig dede tutunamaz

3 21 Cevap Yaz
Esesli 8 Şubat 2021 16:13

Mustafa baskan caban var. Ins bu sefer transferi acarsin. Yoksa bu kadro ile 2. Ligtede barinamayiz.

5 9 Cevap Yaz
Kızılcıklı Tayfa 8 Şubat 2021 16:07

2.lige gidip geri gelmek o kadar kolay değil tam bir bataklık hangi iyi futbolcular 2.lige gelir olmayan lige gelir borçlar nasil kapanır zor bir sene olacak 2022!

2 16 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi