Bütün kabahat muhalefette

Eskişehir'de minibüs tarifelerine zam geldi. Daha önce 3 lirayla seyahat ederken, şimdi 3 buçuk lira ödeyeceğiz.

24 Ekim 2020 09:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de minibüs tarifelerine zam geldi. Daha önce 3 lirayla seyahat ederken, şimdi 3 buçuk lira ödeyeceğiz. Aslında çetele tutsak, "Bu gün aşağıdaki ürünlere zam gelmemiştir" desek, bizim için daha kolay olacak. Bir de gelen zam haberlerini verdiğimiz için bize, "Vatan haini" imasında bulunanlar var. Vatanını seven, milletini de sever. Milletini seven de ekonomik kriz karşısında susamaz. Fakirin hakkı yenip, 4 buçuk müteahhide peşkeş çekilirken sessiz kalamaz. Asıl hiç konuşmazsa vatan haini olur... Şimdi minibüsçülere kızabilirsiniz. Ancak Türkiye'de makineli tüfek gibi zamlar yapılıyor. Eskiden mazota yılda 2 veya üç defa zam gelirdi. Şimdi neredeyse haftada bir veya iki defa zam geliyor. Ayrıca bu minibüs işletmecileri de evlerine ekmek götürmek durumundalar. Dolayısıyla minibüsçülere kızmayın. "İyi de kime kızalım?" diyebilirsiniz elbette. Mesela uluslararası patates – soğan lobisine kızabilirsiniz. İsrail – Fransa – Çin ittifakına da kızabilirsiniz. Demokratik Kongo'lular 3'üncü köprümüz olduğu için ekonomimizi baltalıyor. İngiliz bankaları ve Papua Yeni Gineli İlluminati üyeleri de unutulmamalı; kafalarına mor kukuleta geçirip, asrın liderimiz ve efendimizle uğraşıyorlar. Ya da vaz geçtim; Siz en iyisi muhalefete kızın. Zaten başımıza gelen felaketlerin tek sebebi onlar. Onlar yok mu onlar... Bunların yanında Burkina Faso'lu faiz lobisi bile masum kalır.

Boş işler bu işler
Siyasetimizde nur topu gibi bir tabela asma polemiğimiz oldu... Bilindiği gibi eski stadımızın bulunduğu yere bir park yapılıyor. Millet bahçesi'ni akıl edenlere teşekkür ederiz. Türkiye'nin pek çok yerinde bu tip kent merkezindeki kıymetli arsalara apartmanlar dikildiğini biliyoruz. Ancak bu Eskişehir'de olmadı. AK Partililere öncelikle teşekkür ederiz. Millet Bahçesi henüz tamamlanmadı ancak, şekli şemali de belli oldu. Eskişehir'e yakışan bir hizmet. Şimdi AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Millet Bahçesi'nin önündeki kaldırımları yapan Büyükşehir Belediyesi'nin, "Büyükşehir çalışıyor" tabelalarını eleştirdi. Büyükerşen'in sanki parkı kendisi yapıyormuş algısı yaratmaya çalıştığını belirtti. Öncelikle Yılmaz Büyükerşen'in "Çalışıyormuş algısı" yaratmaya ihtiyacı olduğunu hiç zannetmiyorum. Her neyse... Son olarak CHP'li İbrahim Arslan bir açıklama yaparak "Sayın Başkanın panik yapmasına gerek yok. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın pandemi ve ekonomik sıkıntılar gibi büyük sorunlarla uğraştığının farkındayız. Bu nedenle de bu tür gereksiz siyasi polemikler içinde olmayacağız" ifadelerinde bulunmuş. Yani bir anlamda "Millet nelerle uğraşıyor, siz nelerle uğraşıyorsunuz?" demeye getirmiş. Son olarak siyasilerimize "Vatandaşı saf görme" hastalığından, bir an evvel kurtulmalarını tavsiye ederim. Millet Bahçesi'ni kimin yaptığını bütün Eskişehirliler biliyor. Merak etmeyin; millet kimin çalıştığının ve kimin engellendiğinin gayet güzel farkında...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Adil gündüz 25 Ekim 2020 00:05

Kerem bey , mazota haftada bir iki defa zam yapıldığını söylüyorsun da benim dizel bir aracım var son bir yılda bir ileri bir geri yapılan zam sonucu mazot fiyatı aynı kalmış . Elimde bir yıl önce aldığım mazotun fişi var ve 6.44 Liraya almışım . Şimdimi ? Yine aynı ! Üstelik yüz yılda bir insanlığın başına musallat olmuş pandemiye rağmen. İngiltere gibi dünyayı sömürmüş bir ülkede bile halkın milli gelirden aldığı payın % 40 düştüğü bir dönemde . Biraz insaf.

2 11 Cevap Yaz
Xy 24 Ekim 2020 09:56

Boş verin kerem bey, biz Eskişehire kimlerin köstek olduğunu biliyoruz. Bedava bahçesi, pardon millet bahçesini yapanların kek börek çay çorba agaya beleş olacak demesi ne kadar gerçek ve doğruysa, Zihni bey in belediye projemize göz koyuyo demesi o kadar doğru ve gerçektir

4 12 Cevap Yaz
ismet çetin 24 Ekim 2020 09:20

millet bahçesi AKP lilere zorla yaptırıldı.Nasılmı?.Bilinçli akıllı,uyanık Eskişehir kamuoyu ve basını sayesinde.Sizler olmasaydınız orası çoktan binalarla dolmuştu.

17 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi