Eskişehir yok sayılamaz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir yok sayılamaz!
A
a

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği (FRİGKÜM) üyesi olan Eskişehir’de tarihi miras için çalışma yapılmaması vatandaşı düşündürüyor. Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Eskişehir’i yönetenlerin acilen bir araya gelerek Frigya Vadisi için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Afyonkarahisar’ın Frigya Vadisi’nde Ayazini bölgesinde yapacağı turizm çalışmasını “Vadide kaybolduk” manşetiyle gündeme getirmiştik. Haberimiz Afyonkarahisar’da gündem oldu.  Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Frig Vadisi’deki Ayazini’de incelemelerde bulunmuştu.

KARARLIYIZ DEMİŞTİ
Afyonkarahisar Valisi Çiçek, “İşte bu keşfedilmeyi bekleyen bölgeyi Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleriyle birlikte inceledik. Kararlıyız. Ayazini'ni turizme kazandıracağız. Tarih, doğa ve yaşam iç içe olan bir yer burası. Bu bölgenin mutlaka ama mutlaka turizme kazandırılması gerekiyor. Herkesin buraya gelerek bu güzellikleri keşfetmesi gerekiyor” ifadelerine yer vermişti.

YOK SAYILAMAYIZ
Afyonkarahisar’da yaşanan gelişmeleri gazeteniz Anadolu gündeme getirmişti. Frigya Vadisi’nin en önemli noktalarının başında Han’da bulunan Yazılıkaya Anıtı geliyor… Afyonkarahisar’daki çalışmaların ardından Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, “Afyonkarahisar FRİGKÜM dönem başkanlığını yürüttüğü için çalışmalar Afyonkarahisar’da gerçekleştiriliyor. Bölgede bir çalışma yapılacaksa 3 ili kapsıyorsa bizim de bilgimiz dahilinde olmalıdır. Yok sayılamayız… Vadinin en önemli ayağı Eskişehir’dir, Yazılıkaya’dır” açıklamasında bulunmuştu.

ŞANLI’DAN BİRLİK ÇAĞRISI
Şanlı’nın bu açıklamaları Afyonkarahisar’da bulunan bazı yerel gazeteler manşetlerine taşıdı. Gelişmelerin ardından Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı’dan bir jet açıklama daha geldi. Şanlı Eskişehir’in güçlü bir şehir olduğunu ifade ederek, Frigya Vadisi gibi Eskişehir’in en önemli tarihi bölgesi için acilen çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Şanlı, “FRİGKÜM dönem başkanlığı Afyonkarahisar’da bulunuyor. Ve çalışmaların geneli Afyonkarahisar’da gerçekleşiyor. Bölge Kütahya-Afyonkarahisar ve Eskişehir’den oluşuyor. Vadi bu üç ili de kapsıyor. Bir çalışma yapılacaksa ayrım yapılmadan 3 ilde de gerçekleşmeli… Kimsenin kendine yontması gerekmez. Biz çalışmaları düşünürken 3 ili de düşünüyoruz. Kimseyi ayırmıyoruz. FRİGKÜM tarafından yapılacak çalışmalarda Eskişehir unutulmasın biz bunu söylüyoruz.  Eskişehir’de sayın Valimiz, milletvekillerimiz ile birlikte ortak bir çalışma yapmalıyız.  Bir masanın etrafında toplanarak bölge için çözüm üretmeliyiz.  Frigya Vadisi’ni canlandırmalıyız. Bölge turizm potansiyeli yüksek bir bölge el birliği ile her şey yapılabilir” dedi.
Kaynak : Kaan Özcan / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Engin Yiğit 15 Kasım 2020 18:06

Frig Vadisinin en tarihi ve en değerli bölümleri Afyonkarahisar sınırları içerisinde kalmaktadır. Eskişehir, Afyonkarahisar’ı eleştirerek Frig Vadisini tanıtamaz. Tavsiyem Afyonkarahisar’ın yaptığı gibi çeşitli projelerle tanıtmaya çalışmaları olacak.

0 2 Cevap Yaz
t.m 15 Kasım 2020 08:15

önce önünde sağında solunda yazılıkayadan önce kalan tarihi(!) kalıntıları kaldırın

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi