Eskişehir yerel seçimleri ulusal medyada!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir yerel seçimleri ulusal medyada!
A
a

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Yerel'in Sandığı" yazı dizisiyle yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi illerin ve ilçelerin seçim nabzını tutuyor. Sarıkaya, bugünkü yazısında İç Anadolu'nun üç önemli merkezi Kayseri, Konya ve Eskişehir'deki seçim atmosferini köşesine taşıdı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir yerel seçimlerin yaklaşmasıyla ulusal medyanın da gündeminden düşmüyor. Son olarak Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Yerel'in Sandığı" yazı dizisiyle Eskişehir'in gündemini Türkiye'ye duyurdu. Yazıda özellikle Yılmaz Büyükerşen ve Büyükşehir Belediyesi hakkında çarpıcı bölümler mevcut. Eskişehir'de seçimin odağının Odunpazarı olduğu belirtilirken özellikle AK Partili bir esnafın Yılmaz Büyükerşen hakkındaki övgü dolu sözleri dikkat çekti. İşte o yazıdan önemli satır başları;

Orta Anadolu’da CHP’nin elindeki tek Büyükşehir Belediyesi olan Eskişehir’de seçmenin de adayların da kafası karışık… Arkadaşım Can Hacıoğlu dolaştığım kentte seçmen, ideolojisi ile cebi arasına sıkışmış, çıkış yolu arıyor. Eskişehir’in merkezinde bulunan bir mağazanın sahibinin adının yazılmaması kaydıyla söylediği şu cümle de hepsini özetliyor:

“Oyumu mahalli seçim hariç hep AK Parti’ye verdim, vermeye de devam ederim. Ben sağlam particiyim amma Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e kattıklarını da inkâr edemem; o bizim için partiler üstü bir kimlik. Kazancımın büyük bölümü onun yaptıklarını görmeye gelen turistler sayesinde, yoksa Eskişehir’de kime ne kadar satacağız!..

Şimdi cüzdanla, siyasi görüş arasında kaldık; ne yaparsın bu devirde de her şeyin başı ekonomi, o olmadan da olmuyor ki…”

KÖYLÜYE DÖNÜŞ…

Eskişehir’de Millet İttifakının adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, son dönem köylüye dönük uygulamaları ile bugüne kadar kendisine oy vermekten kaçınan seçmeni yakalamış.

Köylerde her eve bir manda yavrusu hediye etmiş ve aldığı sütten kaymak üretip parasını da doğrudan çiftçiye vermiş.

Köylüden topladığı sütü de pastörize edip, marketlerde 6 TL’den satılırken, 3 TL’den “Halk Süt” adı altında kurduğu satış mağazaları aracılığıyla doğrudan halka sunmuş; hediye ettiği fidandan çıkan meyvenin elde kalanını da belediye olarak satın alıp halka dağıtmış.

Benzer şekilde “Halk Ekmek” ve “Halk Et” adı altında da satış mağazaları oluşturmaya başlamış.

Porsuk nehrinin üzerinde gondolla gezmek, plajda yüzmek, büyük parklar yapmanın yanında getirdiği bu yeni uygulamalarıyla hem köyde hem kentte yaşayana ulaşmış.

Yazının devamı için tıklayın
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esnaf 18 Mart 2019 17:11

Eskişehirliler olarak akepe gölge etmesin yeter.Yılmaz hoca,Kazım Kurt ve Ahmet Ataç la devam..

8 56 Cevap Yaz
Ali baba 18 Mart 2019 16:39

MUSTAFA Senin mescid le ne alıp veremediğin var , vallahi hocanız kazansın bu şehir kilitlensin hiç önemli değil . Şehrin gelmiş geçmiş bütün valilerinin yanına bile gelmeyen belediye başkanı şehri kilitlemezde ne yapar ?

57 6 Cevap Yaz
Yılmaz hoca 18 Mart 2019 15:18

Yılmaz hocanın bu şehre yaptıkları projeleri yatırımları bütün akpliler de biliyor ama içlerinde nankörlük oldukça bir türlü kabul etmiyorlar

9 55 Cevap Yaz
eseslee 18 Mart 2019 14:37

büyükerşenle devam

9 88 Cevap Yaz
Mustafa 18 Mart 2019 14:10

Akepe gelince ne yapacak her apartmana bir mescit mi? onların yapacakları belli ilk önce bütün çalışanların işine son verip yerine kendi yandaşlarını yerleştirecekler..

10 86 Cevap Yaz
Nihal

Anlamıyorum mescitle ne alıp veremediğiniz var saygı yoksunları ...

1 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi