Eskişehir vitrinlerini bu afişler sardı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir vitrinlerini bu afişler sardı!
A
a

Eskişehir mağaza vitrinleri "kapatıyoruz", "zararına satışlar", "maliyetine satışlar" afişleriyle dolmuş durumda

Sütiş Eskişehir
Eskişehir esnafı pandemi süreciyle birlikte işlerinin alt üst olmasının işaretini, mağaza vitrinlerine astığı afişlerle gösteriyor.
İstikbal'in haberine göre, pandemiyle birlikte depolarında stokladıkları ürünleri elinde kalan esnaf, yaşadığı sıkıntıdan kurtulabilmek için çare arayışını sürdürüyor. Yaklaşık 13 aydan beri devam eden virüs salgınında ayakta durabilmenin mücadelesini veren esnaf, yaklaşan bayram öncesi maliyetine satış kampanyaları düzenledi. 
Ramazan bayramına sayılı günler kala, Eskişehir’de özellikle giyim mağazalarının vitrinleri ‘maliyetine satışlar’,’ zararına satışlar’ ve ‘kapatıyoruz’ ibareleri taşıyan afişlerle dolmuş durumda.
Kiralarını bile ödeyemez hale geldiklerini belirten çarşı esnafı, pandemi ve ekonomik nedenlerden dolayı çok sıkıntıda olduklarını belirterek “Dükkan kiralarımız çok fazla, satış yok. Koronadan dolayı sokağa çıkanların sayısı azaldı. Bayram yaklaşsa da alışveriş yapan yok denecek kadar az oluyor. İnsanlar bu süreçte hasta olmamanın ve karnını doyurabilmenin  derdinde. Düğünlere, organizasyonlara, kutlamalara yasak veya kısıtlama getiriliyor. Milletin giyinecek hali kalmadı. Kiralar, vergiler almış başını gidiyor. Kazandığımız iki kuruş da vergilere gidiyor. Dolayısıyla biz de maliyetine ne varsa elden çıkartmaya çalışıyoruz” sözleriyle durumun önemini gözler önüne serdiler.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İbret olsun 28 Nisan 2021 13:01

Haber görselinde paylaşılan mağaza, köprübaşında ayakkabı mağazasıydı. Kapanalı en az 3 ay oldu. Ayakkabı almak için geçen sene uğramıştım. O zaman 50 liraya ayakkabı yoktu bu mağazada, en az 80 lira diyordu. Ama hamamyolundaki bir başka ayakkabı mağazasından 50 liraya kolayca ayakkabı almıştım. Yani diyeceğim şu; Sen aynı işi yaptığın esnaflarda fiyatı üç aşağı beş yukarı aynı olabilecek kalitede ayakkabıyı, bizde fiyat bu vatandaşın işine gelirse diyerek yükseltirsen batmaman mucize olur zaten. Millet 1 lirayı ne yapsamda artırsam derdindeyken tok satıcılık yapanlara ibret olsun bu durum

3 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi