Eskişehir sanayisini kimler engelliyor?

Yıllardır Eskişehir’in sanayisinin gelişememesi ve daha ileriye gidememesi konusunda engellenmelere dair iddialar dönüp duruyor

8 Mart 2021 08:52
A
a
Sütiş Eskişehir
Yıllardır Eskişehir’in sanayisinin gelişememesi ve daha ileriye gidememesi konusunda engellenmelere dair iddialar dönüp duruyor. Şimdilerde Alpu’ya kurulması planlanan İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tartışma konusu… Ancak ben olayı biraz daha geçmişe götürmek istiyorum. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli 7 Ekim tarihinde ES TV’deki Açıkça programında yaptığı bir konuşmada, “Bir yere gitmeye çalışıyoruz bir başkası paçamızdan çekiyor. Son zamanlarda yenmeye çalıştığımız bir hastalık bu”  Küpeli özetle bu hastalığı yendiğimizde Eskişehir daha ileriye gider demek istiyor… Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş da bu kez 1 ay sonra 5 Kasım tarihinde yine aynı programda İhtisas OSB’yi anlatırken “Herkes kendi işini yapacak diğer başkanların işine ben karışıyor muyum?” diyerek engellemeler olduğunu ifade ediyor. İki başkan da Eskişehir sanayisinin engellenmesinden şikayetçi! Ancak kim engelliyor sorusu maalesef yanıt yok. Bence Kesikbaş ve Küpeli bir araya gelerek Eskişehir sanayisini kim engelliyor sorusunun yanıtını kamuoyuna açıklamalı ve “engelleniyoruz” söylemi artık son bulmalı!”
Yukarıda yer alan yazımı 7 Ocak tarihinde kaleme almıştım. Aradan geçen 2 aylık sürede sevindirici bir gelişme yaşandı.
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli Eskişehir sanayisi için sürpriz bir buluşmaya imza attı.  Toplantıya ESO Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Albayrak, EOSB Başkan Vekili Metin Saraç da katıldı.
 Toplantının ayrıntısını pek bilemiyoruz. Basına servis edildiği kadarıyla kısaca Eskişehir’in sanayi potansiyeli ve geleceği için neler yapılacağının tartışıldığını öğrendik…
Ocak ayındaki yazımda belirttiğim gibi her iki başkan da Eskişehir sanayisinin engellendiğini gündeme sıklıkla dile getirdi.
Artık başkanlar da bir araya gelip güç birliği oluşturduysa, “Engelleniyoruz” söylemlerini üstü kapalı değil de, açık yüreklilikle madde madde Eskişehirlilere anlatırlar.
Ne diyorsunuz?
Eskişehirliler gerçekten merak ediyor: “Eskişehir Sanayisini kim ya da kimler engelliyor?”

 

SEVİNCİMİZ YARIM KALABİLİR!

Koronavirüs salgını nedeniyle 1 yıldır çok zor günler yaşıyoruz. 1 Mart itibariyle kontrollü normalleşme süreci başladı.  Düşük Riskli ve Orta Riskli bölgelerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Kafeler, restoranlar, lokantalar vatandaşın hizmetine yeniden başladı. Esnaf az da olsa heyecanlandı, nefes aldı… Ancak Eskişehir’de vaka artışı devam ediyor. Haritayı maviye çevirmek bizlerin elinde yaşadığımız sevinç yarım kalmasın… Tedbiri elden bırakmayalım yoksa daha çok yasak yaşarız. Aman dikkat!
 

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE!

 Bir fotoğraf bin hikaye 08 03 2021
Göz tümörü hastalığıyla mücadele eden ve bir gözünü kaybeden 3 yaşındaki Azra’nın yaşaması için ellerinden geleni yapan ailesi,  kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Çocukları için varını yoğunu ortaya koyan aile çocuğunun sağlığına kavuşmasını istiyor…

ARTIK BU İŞİ RAYINA KOYALIM!

 Alpu ilçesi Bozan, Yeşildon ve Çardakbaşı mahallelerini kapsayan alanda Anadolu Üniversitesi bünyesinde hayata geçirilmesi planlanan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM) konusunda tartışmalar sürüyor. CHP Milletvekili Utku Çakırözer projeye karşı olmadıklarını rayların geçeceği güzergahın değiştirilmesi ve üreticilerin arazisine zarar gelmemesini istedi.  Alpu halkı arazilerinden ray geçmesini istemiyor. Rayların güzergahının değiştirilmesine kim neden karşı çıksın ki? Artık bu konuyu yetkililer etraflıca tekrar gözden geçirip, herkesin mutlu olacağı şekilde işleri rayına koyması gerekiyor.

SORUYORUM?

Normalleşme süreciyle birlikte yüz yüze eğitimler başladı. Ancak eğitim sendikaları tedbirlerin yeterli olmadığı konusunda endişeli… Eskişehir’deki okullarda tedbirler tam anlamıyla yeter mi?
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 12 Mart 2021 12:47

Eskişehir in siyaset teki yanlış tutumu bu hale getirdi bal tutan parmağını yalar

1 1 Cevap Yaz
Eskişehir Sanayii 12 Mart 2021 08:58

Eskişehir sanayiini sanayiciler engelledi ve engellemeye devam ediyor. "Sanayi gelirse ahlak bozulur..." diyen sanayi odası başkanını gördü bu şehir.

0 4 Cevap Yaz
Eskişehir 8 Mart 2021 22:05

Tamamen yönetimlerin beceriksizliği başka sebeb yok

2 1 Cevap Yaz
ESES 8 Mart 2021 10:24

Araba ,uçak,gıda sanayisi göçü gerçekleşip bursa kadar büyüseydik,şu anda işçimiz 2 kat maaş alıyor olurdu.Eskişehirde buzdolabı ve bisküvi arasına sıkışmış bir memleket olazdı.

1 5 Cevap Yaz
Vizyon ??? 8 Mart 2021 10:13

Eskişehirli sanayicide vizyon yok ki, çoğu devletten 3 ay bedava eleman çalıştırıp günü kurtarmanın, avantanın peşinde. Sonrada engelleniyoz diyorlar. Sanayici ne yapıyorsa hep kendi kendine yapıyor. Maaşları hakkaniyetli bir şekilde verip, sendikalaşmanın önü açılırsa, işçinin hakkı alavere dalavere yapmadan bi tamam verilirse sanayi gelişirde, kalkınırda. Yoksa engellendik falan hep hikaye...

0 7 Cevap Yaz
Mevlüt 8 Mart 2021 10:02

Yalan be ne engellenmesi ? Sanayideki işçiler kaç para maaş alıyorsa ona göre iş yapıyordur. Az paraya çok iş olur mu ?

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi