Eskişehir Sanayi Odası'nda Celalettin Kesikbaş görevi devraldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Sanayi Odası'nda Celalettin Kesikbaş görevi devraldı
A
a

Eskişehir Sanayi Odası’nda yeni dönem başladı. 4 Nisan’da gerçekleşen seçim sonucunda başkanlığa seçilen Celallettin Kesikbaş, 30 yıldır oda başkanlığını yürüten Savaş Özaydemir’den görevi devraldı.

Sütiş Eskişehir
ESO Meclis salonunda gerçekleşen törene birçok sanayici katıldı. Törende konuşmasıyla dikkat çeken Savaş Özaydemir, “30 senedir bu işi yapmış bir kişiyim. Devir almadım, devir de etmem diye düşünüyordum. Belki de görevdeyken ölürüm zannediyordum ama olmadı. Sonuçta 45 yaşındayken başkan olmuşum, şimdi 75 yaşındayım. Odayla ilk ilişkim 1975 yılında oldu. Organize Sanayi Bölgesinin birinci bölümünün projesini yaptım. Beni meclise aldılar, yönetime aldılar. Çok çabuk yükseldim. Çıraklığım da 6-7 sene sürdü. Rakip çıktı, kazanan olmadı. Bugüne kadar geldik. Geçen mayıs ayında bırakacağım diye söz verdim ve sözümde de durdum” dedi.

10 MİLYONLA DEVREDİYORUZ
Mayıs ayında aday olmadığını açıklaması sonrası büyük bir yarışın başladığını belirten Özaydemir, “Tabi bu yarışta birileri kazanacaktı. Ama ben şunu görüyorum. Eskişehir Sanayi Odası Türkiye’nin en büyük sanayi odası olmayı başardı ve bu seviyelere getirdik. Çok değerli katılımlar yaptık. Hiçbir zaman mecburen bir kimseyi üye yapmadık. Türkiye’nin alışılmaz bir durumudur. İhtiyacı olan duyan  üye olmuştur. Bundan sonra bilmiyorum nasıl yaparsınız. Çok temiz, Türkiye odaları arasında en saygın olan bir odayı devrediyoruz. Bu saygınlık OSB’den değil. ESO olarak fikirler ürettik, katılımda bulunduk. Çünkü sanayicinin geleceğini bizler şekillendiriyoruz. Hükümet nezdinde fikir götürmezseniz masa başında kendilerine göre yapıyorlar. Bu saygın ve güçlü odayı kasasında 10 milyon TL lira devrediyorum. Başka bir odada bu parayı göremezsiniz. Siyasetçinin etkisini odaya sokmadık. Hükümetle, devletle iyiydik ama siyasetçinin etkisini sokmadık. Bundan sonra ne yaparsınız bilemem. Kaç tane başbakan kaç tane cumhurbaşkanı geçti, hepsi başka düşüncelerin insanıydı. Hepsiyle de iyi geçinebildik” diye konuştu. 

TAVSİYELERDE BULUNDU
Yeni yönetime tavsiyelerde bulunan Özaydemir, “Birkaç  tavsiyem olacak. Bir tanesi geçlere sahip çıkın. Gençler artık neredeyse başka sahalara yöneliyorlar. Hizmet sektörüne yöneliyorlar. Sanayiye insan gücünü bulmakta zorluk çekiyoruz. Çok arzu ettik okul yapalım diye ona da engel olundu. Belki bundan sonra düşünülebilir. Projeleri hazır. Eğitimler veriyorduk, vermeye devam etmenizi öneririm. Sanayicimizi eğitin. 4.0’a doğru ittirin, mecbur bırakın. Orta seviyede, ortanın altındaki sanayiciler dikkat etsiler. Kendimizi geliştirmemiz lazım. Yeni yönetimin kucaklayıcı ve işbirlikçi olmasını istiyorum. İşbirliği şart olmazsa sıkıntı olur. En büyük arzum odamızın bu geldiği seviyeden daha üst seviyeye taşınmasıdır. Ben de bunu görme fırsatı yakalarım” dedi. 
Özaydemir konuşmasının ardından odanın mührünü Kesikbaş’a takdim etti. Mühür takdim esnasında Özaydemir’in ‘mühür kimdeyse Süleyman odur’ sözü ise dikkat çekti.

ÜRETEMEZSEK ESARET BİZİ BEKLİYOR
Daha sonra söz alan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Bu bir bayrak yarışı. Savaş Beyden bir emanet aldık. Alnımızın akıyla bu emaneti daha üst seviyelere getirmek en büyük idelimiz.  Sağ olsunlar,  30 yıldır yaptıkları hizmetler için kendilerine minnettarız. Sanayiciliği çok anlatmak benim de üzerime düşmez ama çok meşakkatli bir iş. Özellikle dijital bir çağdan geçiyoruz, hepimiz bir dijital göç yaşıyoruz. Bu dijital göçün kaçınılmaz şartlarından biri de kurumlarımıza nitelik anlamında sahip çıkmak ve geleceğe taşımak. Bu anlamda da bilişim ve bilişim teknolojileri hayatımızda hem sosyolojik hem kültürel anlamda yenilikler getiriyor ve zamanı yakalamamız gerekiyor. 21. yüzyıldayız, çağımızın talepleri çok farklı. 21’inci yüzyılın taleplerini gerçekten de 20’nci yüzyıl kurumları ve düşünceleriyle maalesef geleceğe taşımak çok zor. Destek almak gerekiyor. Teknolojiyi sadece salt olarak düşünmemek gerekiyor. O yüzden yeniden yapılanmak gerekiyor. Önce kendi zihinlerimizden başlamak gerekiyor. Kendi zihnimizi 21’nci yüzyıla adapte etmek gerekiyor. Bu nedenle eğitimlerle, çalışanlarımızla, kurumlarla geleceğe farklı bir bakmalıyız ve arkasından üretim, üretim, üretim yapmak gerekiyor. Üretimin en değerli kısmı da sanayicilik. Zor çok kazançlı değil ama üretmediğiniz zaman her türlü esaret bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

ALTIN ANAHTARA SAHİBİZ
‘Eskişehir olarak bir potansiyelimiz var’ diyen Kesikbaş şöyle devam etti: “Bunu ciddi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. İşte burası tam yeri. ESO sanayicilerin çatı kuruluşu. Biz sanayiciler daha çok bir araya gelmeliyiz. Bu bizi çok güçlü kılacak. Sanayi odasından başka bir örgütümüz yok. ESO bu anlamda altın bir anahtara sahip, mührü de aldık. İnşallah çok doğru işler için kullanırız. Çok güçlü bir anahtar sahibiz bu anahtarı hem şirketlerimiz için kullanacağız hem  iş ve aş getirebilmek adına kullanacağız. İhracat ile ilgili ESO’nun yapması gereken çok ciddi çalışmaları olacak. Eğitimle ilgili çok ciddi çalışmalarımız olacak. Meslek edindirmemiz gerekiyor. Gençleri yetiştirmemiz gerekiyor. Ar-Ge, inovasyonu geliştirecek projeler üretmeliyiz. Bunu hep birlikte yapmamız gerekiyor. ESO’nun çatısı altında her türlü desteği alarak bir olarak bunları yapmak zorundayız. Artık kutuplaşmayı muhalefeti istemiyoruz. Güçlerimizin birleşmesini istiyoruz. En azından benim jenerasyonum bunu istiyor. Tartışacağız, istişare edeceğiz ve doğru yolu bulacağız. Bu idealleri birlikte kazandıran sanayi olması en büyük hedefimiz. 3 tane temel projemiz var büyüyen sanayi ihracatta büyüyecek, geçleri meslek edindireceğiz. Sanayi 4.0 ile tanışacağız. Meslek edinecekler. Ürün üretilecek. Ürettiğimiz malları yüksek fiyatla satabilmemiz gerekiyor bu da Ar-Ge ve inovasyondan geçiyor.”
Konuşmaların ardından 30 yıldır başkanlık görevini yürüten Savaş Özaydemir’e katkılarından dolayı yeni başkan Celalettin Kesikbaş tarafından plaket ve çiçek verildi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nedim 28 Temmuz 2018 11:58

Esese destek nerde 1loca helal yalcın kılıçoğlu mümtaz zeytinoğlu celal solpuk bahar nakliyat alı n

0 0 Cevap Yaz
Önce ilke 16 Nisan 2018 22:51

Başarılar dilerim

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi