Eskişehir OSB'de akıl almaz işçi kıyımı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir OSB'de akıl almaz işçi kıyımı!
A
a

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde bulunan bir paketleme depolama ve lojistik firmasında 60’a yakın işçinin işten çıkarıldığı iddiası yönünde gelen bir şikayet mektubu “bu kadarına da pes” dedirtti

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Koronavirüs salgınında işçilerin mağdur olmaması için alınan kararla işten çıkarmalar yasaklanmıştı. Ancak yasak olmasına rağmen, türlü türlü yöntemlerle işverenler tarafından gerçekleştirilen işçi kıyımlarına bir yenisi daha eklendi.
Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde bulunan bir paketleme depolama ve lojistik firmasında 60’a yakın işçinin işten çıkarıldığı iddiası yönünde gelen bir şikayet mektubu “bu kadarına da pes” dedirtti.
Vatandaşın derdi var 18 01 2021
Mağdur işçiler tarafından gazetemize ulaştırılan elektronik postayı sizinle paylaşıyoruz!
Haziran-Temmuz aylarından beri gece vardiyasında çalıştığımız işletme 19/12/2020 tarihinde diğer fabrikadaki gündüz vardiyasında çalışan 60 arkadaşımızı 5 grup halinde bir odaya toplayarak istifa etmeleri şeklinde baskıya ve tehdide maruz bırakarak imza alıp istifa ettirdi. Onların yarım bıraktığı işleri diğer fabrikaya bizleri götürüp bizim gece vardiyasını gündüze çekerek bize yaptırdılar. Daha sonra bize “biz sizi bir iki haftaya sayımımız bitince arayacağız işe çağıracağız” dediler. Son çalıştığımız gün bile yeni işçi alan işletme 29/12/2020 tarihinde “artık sizin vardiya kapandı istifa verin yoksa sizin için zor olur” diyerek ekteki mesajı attılar. Önceden bildirim yapılmadığı gibi ihbar tazminatı da ödemeyeceklerini söylediler. “Ücretsiz izinde aylarca beş parasız beklersiniz iyisimi istifa edip iş arayın işsizlik parası, kısa çalışma ödeneği veya ücretsiz izin parası gibi hiçbir destek sizi kapsamıyor” denildi. Her sene bu şekilde işçiler kıdem tazminatı hakkı kazanmasın denilerek işten atılıyor (zorla istifa veya ahlaksızlık suçlamasıyla direkt kovuluyor). İstifa etmeyenlere 'iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırılık' kodu ile çıkış veriliyor. Bu doğru değil diyerek itiraz edenlerde istifa mektubunu gönder düzeltiriz ama istifa etmezsen yapacak bir şey yok bunu siz istediniz diye tehdit ediliyor. Bu nasıl bir düzendir? Her sene işçiler “düzenli bir iş kurduk sürekli çalışacaksınız sezonluk bir iş değil” denilerek işe alınıyor bazıları başka işleri reddediyorlar bu iş için ama işleri bitince kısa çalışma ödeneği dahil hiçbir kolaylığı değerlendirmeyip bir an önce çıkış verip işçileri başlarından atıyorlar. Yüzden fazla kişi bir anda istifa ediyor ama SGK'dan bir “Allah'ın kulu bu hayatın olağan akışına uygun değil bu işte bir iş var” demiyor belki fark bile etmiyor. Kışın ortasında kirası, kredisi, faturaları ve çoluk çocuğuyla insanlar perişan ediliyor. Lütfen sesimizi duyurun. Sadece mahkeme sorunun çözümü değil. Biz medyanın da sosyal sorunlarda sorun dile getiren, mağduriyet gideren etkin gücünü biliyoruz. Saygılarımızla...”
İşçilerin derdi ve iddiaları bu şekilde… Çözümü ise yetkililerde…
 

Görselde yer alan mesajın, işyeri yöneticileri tarafından işçilere gönderildiği belirtildi.


 
 
 
Kaynak : Vatandaşın Derdi Var
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Baydur 18 Ocak 2021 21:27

Derhal şikayet edin. Bu adiler hem devlet yardımı alıyor hem de işçi çıkarıyorlar yasak oluğu halde.

1 2 Cevap Yaz
İfşa edin 18 Ocak 2021 10:09

Hak yiyenin allah belasını versin, ifşa edin firmayı çalıştıracak insan bulamasınlar. Bu ne ya oyuncak mı bu işler ?

0 7 Cevap Yaz
Kemal 18 Ocak 2021 10:01

Sgk nın neyden haberi oldu ki bugüne kadar ? Yan gelip yatan ve sadece şikayet olursa harekete geçen bir kurum

1 3 Cevap Yaz
Ruhat 18 Ocak 2021 10:00

Allah yardımcıları olsun sermaye dostu hükümetle işleri zor. Mahkeme desen en az 2 yıl sürer, masraflarsa cabası

3 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi