Eskişehir’in çabası boşa gitmesin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’in çabası boşa gitmesin!
A
a

Demiryol İş Sendikası Şube Başkanı Ramazan Uysal, “TÜLOMŞAŞ’a imkan ve kabiliyetlerini değerlendirme gayretinin önüne, trafiğe çözüm bahanesi ile arsa rantına dönüştürülmesi tüm çalışanların yüreklerini yaralamıştır” dedi.

Sütiş Eskişehir
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş geçtiğimiz hafta yaptığı basın açıklamasında hızlı tren set üretimi çabasında olan TÜLOMSAŞ’ın Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınması önerisinde bulunmuştu. Ve TÜLOMSAŞ’ın 500 bin metrekarelik alanına yeni yaşam alanları, meydanlar ve kültür merkezleri yapılabileceğini belirtmişti. CHP Milletvekili Utku Çakırözer dün Demiryol İş Sendikası’nı ziyaret ederek sendika temsilcileri ile bir araya geldi. Çakırözer ziyarette YHT setlerinin Eskişehir’de üretilmesi için fazla zaman kaybına sebebiyet verilmemesi gerektiğini, imalat için gerekli tüm şartların bulunduğunu, TÜLOMŞAŞ‘ın ciddi bir altyapısının olduğunu, bunun yanında Eskişehir in dışarıdaki raylı sistemler üzerine üretim yapan bazı firmalara yedek malzeme yaptığını ifade etti.

URGANA UN SERİLMEMELİ

Demiryol İş Sendikası Şube Başkanı Ramazan Uysal ise yaptığı açıklamada, “Sendikamızın fikri ise üretim içi harcamamız gereken enerjimizi, sen, ben, onlar meselesine dönüştürmek veya yeni fabrika kurmalıyız, yeri organize sanayimi? Hasan Bey Lojistik Merkezine mi? Alpu ya mı kurulsun? çelişkilerini yaşarken ayağımıza kuşun sıkmaktayız. Her geçen günün büyük önemi var her an bu projeyi Sakarya (BMC), Konya (TÜMOSAN), Afyon Dinar (Acarlar), Bursa organize sanayi üyeleri (BOSB) gibi yerlere gidebilir. Sahip çıkılamamasını vicdanlara kabul ettiremeyiz. Gelecek kuşaklara anlatamayız. TÜLOMŞAŞ ‘a imkan ve kabiliyetlerini değerlendirme gayretinin önüne, trafiğe çözüm bahanesi ile arsa rantına dönüştürülmesi tüm çalışanların yüreklerini yaralamıştır. Kişisel beklentilerimiz Eskişehir’in ve bu şehrin gelecek nesillerinin istikbalini önüne geçilmemeli. TÜLOMŞAŞ için ay akşamdan doğmalı. Nasrettin hoca misali urgana un serilmemeli” dedi.

SEKTÖRE KATKI SAĞLAYACAKTIR

Uysal şöyle devam etti: “Yelpazesi çok geniş olan Raylı sistemler sektöründe 3 tane fabrika kurulsa dahi ihtiyaç bulunmaktadır. İlerideki süreçle: ESO, ETO Raylı Sistemler iş birliğinde bu şekilde yapılacak ilave fabrikalar sektöre katkı sağlayacaktır. Çünkü önümüzdeki dönemde 2025 yılına kadar 700 bin hafif raylı tramvay ve Metro ya ihtiyaç duyulmaktadır. TCDD’nin 80 YHT setine ihtiyaç vardır 15 tanesi hemen temini gerekli TÜLOMSAŞ’a yap denilmesi halinde ilk kaynağa başlandığı andan itibaren 3 ayda teslimi yapılır ve yada 2 setin imalatı ve teslimi istenmektedir. Bu sektörde TÜLOMSAŞ ESO Raylı Sistemler Kümelenmesinin (RSC) gayretlerinin en kısa sürede hayata geçirilmesi ciddi bir döviz kaybının önüne geçecek istikrarlı bir devamlılık sağlayacaktır.”
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doç.Dr 26 Temmuz 2019 09:33

Üfürükçülük her yerde her zaman. Üfürün bakalım ne kadar saman ne kadar duman cikaracak.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi