Eskişehir'in beklediği Kalabak açıklaması geldi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in beklediği Kalabak açıklaması geldi!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Eskişehir'de yaşanan Kalabak Su damacana sıkıntısı ile ilgili kamuoyuna açıklama yaptı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kalabak Su damacanaları belirli periyotlar halinde yenilenmektedir. Bu dönemde Kalabak Su Damacana Dolum Tesisleri olarak damacana yenileme sürecine girilmiştir. Eski damacanaların sistemden çıkarılması ve yeni damacanaların tarafımıza peyderpey ulaşması nedeniyle su dağıtımında geçici bir sorun yaşanmaktadır. Söz konusu sorun (olağanüstü teknik bir sorun olmadığı takdirde)  en yakın sürede çözülecektir.

Vatandaşlarımızın ellerindeki eski tarihli damacanalar, hiç bir ücret alınmadan zaman içerisinde, yeni tarihli damacanalar ile değiştirilecektir.

Diğer taraftan, son günlerde vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yapılan incelemede bazı sakaların mahallelerde durarak satış yaptıkları ve bunun vatandaş için sıkıntı yarattığı tespit edilmiştir. Bu noktada Sucular Odasına gerekli uyarılar yapılmış olup tekrarı halinde cezai işlem uygulanacağı bildirilmiştir.

Kalabak Su Dolum Tesisleri önünde su satışı sakalar tarafından yapılmaktadır. Vatandaşın su almak için kuyruklarda uzun süre bekletilmemesi konusunda Sucular Odası uyarılarak, gerekli önlemlerin alınması sağlanmıştır.

Damacana krizinin en az sıkıntı ile atlatılabilmesi için, sakalar tarafından satışına başlanan 8 litrelik pet şişelerin üretim ve dolum işlemi, 7 gün 24 saat esasına göre sürdürülmektedir.

Sucular Odası'na bağlı olan ve onlar tarafından yönetilen ALO KALABAK sistemi de, talepler gecikmeli olarak karşılanmakla birlikte hizmet devam etmektedir. Ayrıca Sucular Odasına, sakaların dağıtım yaptıkları mahalle ve sokaklarda her seferinde aynı noktalara satış yapmamaları, dağıtımı farklı farklı sokaklarda sürdürmeleri gerektiği konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Emre 7 Eylül 2020 14:30

Sucular odasi kadar anlamsiz bişey olamaz..eskisehirli bi vatandaşim ama sakaryada yaşiyoeum..bi eskisehirde var bu kalabak saplantısı...başka su yok sanki...tadıda tat olsa..marka ismi vermiyimde ne şahane sular var...

1 0 Cevap Yaz
Mesut 6 Eylül 2020 11:44

1 aydır sütlüce mahallesi gencer sokaka saka gelmiyor.sütlücede 30 sokak olsa hergün birine gitse sıra bize de gelirdi ayıp ya. Yeşiltepede de bakkala indiriyorlarmış direk suyu vatandaşta sucu gelecek diye beklesin. Herkes fırsatçı olmuş,diğer damacana su firmaları da yüksek depozite başlamış, uarın bir fün zamda yapar. Bizi bu hale düşüren modern avrupalı yönetimimize teşekkürler. Parktaki heykellere baktığınız kadar damacana tarihlerine baksaydınız... Yıllardır sağlığımızla oynamışsınız. Grçirdiğim gastroenteritlerle ilgili davacı olacağım belediyeden.

0 2 Cevap Yaz
Ekrem kartal 6 Eylül 2020 01:36

Ben yıldız tepe kaya sokakdayim 10gundur suyu marketten alıyoruz su dağıtan falan yok doğru dürüst bı aciklama kaç gün sonra gelir acaba

0 1 Cevap Yaz
HD 5 Eylül 2020 00:31

71 evlerde oturyorum daha 8 lt geldigini gormedim.ne zmn gelcekmis bari onuda soyleseydiniz

0 0 Cevap Yaz
Recep Habuk 4 Eylül 2020 23:33

Deliklitaş Mah.17 gündür saka uğramıyor.İki Eylül Caddesi Apartman görevlimiz yedi 24 gözü kulağı kapıda ancak ben demiryolcuyum kara tren gelmezmi ola düdüğünü çalmazmı ola da ki üzre,ne saka aracı geliyor,nede meşhur kalabak suuuu müziğine hasret kaldık maalesef.

0 2 Cevap Yaz
Tebrikler. 4 Eylül 2020 17:57

Çok güzel açıklama yapmışlar.Bu açıklama da emeği geçenlere çok ama çok teşekkür ediyoruz. Susuzluğumuz geçti....

5 16 Cevap Yaz
Ali kaya 4 Eylül 2020 17:52

Suç Ebb nin suçu başkalarının üzerine yıkarken kurtulamazsiniz. Tamamen ilgisizlik ve is bilmezlik

5 17 Cevap Yaz
Odunpazarlı 4 Eylül 2020 17:30

Sakalarda işi öğrendi.. Hamamyolu yedilere isterseniz 7 TL istemezseniz 1 ay su yok diyorlar.. Suları dükkanlara veriyorlar. Uyan hoca etrafın çakallar sürüsü... Bu Türkiye işi öğrendi.. Ufak bir sıkıntı çıksa hemen rant.. Bu suyu mecbur alacağız amaa fazla aldığınız paralar haram zıkkım olsun..

3 28 Cevap Yaz
Vatandaş hizmet bekliyor 4 Eylül 2020 16:13

8 litre de neymiş her gün sucu mu bekliycez 19 litre neden yapılmıyor belediye hizmet için vardır beceremiyorsanız bırakacaksınız.

12 21 Cevap Yaz
Osman Köroğlu. 4 Eylül 2020 16:08

Ben Deliklitaş mahallesinde oturuyorum. haftalardır sucularımız gelmiyor, özel aracımla kalabak deposuna gidip içme suyumuzu oradan temin etmeye çalışıyorum. şimdi soruyorum esas sorumu; Bu eskiyen damacanalar neden sistem durdurularak yapılıyor. Neden, sakaların elindeki eski damacanalar sistemi durdurmadan yapılmıyor. Tamam yeni damacana tecihimizdir ama yıllardır eskilerinide kullanmışız. Eskilerini ullanarak damacanaların yenilenmesi yapılamzmıydı?

1 21 Cevap Yaz
İbrahim 4 Eylül 2020 15:41

Yeşiltepe de oturuyorum 55 nolu şaka bir aya yakın gelmiyor bir sefer 7.gunde geldi daha yok 8 litreligede razıyız bu sıcaklarda perişan ettiniz bizleri sizleri Allah'a havale ediyorom

1 16 Cevap Yaz
Emine Kart 4 Eylül 2020 15:25

Her hangi bir şekilde su sakalları uğramıyor yeşiltepe mah Beykoz sokak sokakta oturuyorum 10 gündür marketten su almak zorunda kaldım sakaların getirdiği 8 litrelik su pahalı bir an önce çözüm bulunmalı

1 12 Cevap Yaz
Hey yavrum 4 Eylül 2020 14:54

Ulusal piyasaya 0.5, 1, 1.5, 5 ve 8 litre olarak açılan kalabak suyu dağıtımı gayet güzel tıkır tıkır işliyor. Ama iş damacana dağıtımına gelince fısss! Bence belediye sakalardan bu işi alıp kendisi yapsın su dağıtımını. İşte o zaman halkın taktirini alır. Alo kalabak 19 litre olsa ve direkt belediye dağıtım yapsa çok çok iyi olur. Ben razıyım kiralık panelvan araçlar ile bu işi profesyonel hale getirebilir belediye, tabii aynı zamanda saka modelini devam ettirebilir modern araçlarla. Bak misal Eskişehir yıllarca özel halk otobüsleri ile rezillik yaşadı, belediye baktı olmuyor 1 tane bile özel halk otobüsü bırakmadı. Şimdi kendi araçları ve kadrolu şoförleri ile ulaşımı tekeline aldı. Kalabaktada aynen böyle bir model uygulanabilir. Özel saka sahiplerine kaldıysa dağıtım ohoooooo ölme eşeğim ölme..

10 20 Cevap Yaz
Baydur

Bize ne razıysan biz razı değiliz! Özel firma ile aynı fiyata sattıktan sonra ne avantajı kalıyor. Bu küçük şehrin para kaynakları nereye akıyor..

5 15
Hey yavrum

Baydur efendi, git belediyeye sor kaynaklar nereye gidiyor diye.. Şurda kendi adımıza düşüncelerimizi yazıyoruz. Aynı düşünceye katıl diye yalvaran mı oldu sana ?

7 9
Öyleyse 4 Eylül 2020 14:36

Halen dağıtımı sakalar, denetimi sucular odası yapıyor. Bu rezilliğe bir son vermeli. Satış noktaları belirlenmelı, bir kaç özel dağıtım ruhsatı olanın eline ve insafına bırakılmamalı bu iş. Alo kalabak hattı bile amatörce iş yapıyor. Neden ısrarla 12 litre olarak satıyorlar? Tüm firmalar 19 litre şişeye geçti kalabakta geçse ya ! Bu amatör kafa yapısı ile anca kalabak marka değerini düşürüyorlar, ha birde müşterilerini kaçırıyorlar

4 18 Cevap Yaz
Baki 4 Eylül 2020 14:17

8 litrelik GALABAH Su Gaç LİRA onu neden açıklamamışlar

3 15 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi