Eskişehir’in 30 Milyon TL’si kesildi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’in 30 Milyon TL’si kesildi!
A
a

Merkezi hükümetin belediye gelirlerinden sürekli olarak kesintiye gittiğini söyleyen Büyükerşen, “30 milyon birden kesildi. Ekonomik durum ve belediyenin bütçe durumu nedeniyle 2020 yatırımlarında bile kesintiye gidiyoruz. Ekonomik durumun gidişatı hiç de iyi değil” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclisi Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Toplantıda meclise yazılı soru önergesi sunan AK Partili Meclis Üyesi Orhan Durmuş, Kurtuluş Kapalı yeri hakkında konuştu. Pazar yerinin ilgisizlikten ve bakımsızlıktan giderek kötü bir noktaya geldiğini söyleyen Durmuş, “Avrupa şehri olarak lanse edilen Eskişehir’e yakışmamaktadır. Sorumuz şudur: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi burası ile ilgili ne düşünmektedir? Buranın bakımı, onarımı, revizyonu yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman yapılacaktır?” diye konuştu.

MÜLKİYET SORUNU VAR

Kurtuluş Kapalı Pazar yeri ile ilgili mülkiyet sorunu olduğunu belirten Büyükerşen, “Sebepleri var. Burada yıkılması gereken iki tane apartman vardır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından o binalar bize verilmişti. Şimdi geri isteniyor. Pazar yeri arazisinde ise mülkiyet sorunu vardır. Yargı hususu ve tapu konusu üzerine çalıştı arkadaşlar ama maalesef uzuyor bu işler. El atamadık. Yani oraya bir masraf yapabilmemiz mümkün değil. Dönüşüm projelerine de dâhil olmadı. Yeni bir çözüm arıyoruz. O vaziyette bırakılmaz. Ama mülkiyet sorunları halledildikten sonra yapılacak iş yatırım programı olarak daha modern yapının yapılması için meclisimize gelecek” şeklinde konuştu.

ERTELEMEK ZORUNDAYIZ

Merkezi hükümetin belediye bütçesinde kesintiye gittiğini ve bunun yatırımları olumsuz etkilediğini vurgulayan Büyükerşen, “Ekonomik durum ve belediyenin bütçe durumu nedeniyle 2020 yatırımlarında bile kesintiye gidiyoruz. Yani ekonomiyi bu duruma düşürenlerin sebep olduğunu söylemek istemiyorum ama ne yazık ki belediyelerin merkezi hükümet gelirlerinden aldıkları kesintileri söylersek geçtiğimiz bayram arifesinde ticari bankalardan aldığımız krediyle maaşların bir kısmını tamamlayabildik. 30 milyon birden kesildi. Bu ay da 7 milyon birden kesildi. Gidişat hiç de iyi değil. Yeni başlayacağımız yatırımları ertelemek zorundayız. Başlamış olan yatırımlarımızda pek çoğunda iz bedeli vardır. Eskişehir’deki ilçe belediyelerinde de durum böyledir diye düşünüyorum. Merkezi hükümet istediği zaman istediği kadar kesinti yapıp, eline ne kadar para kalırsa onu gönderiyor. Sebebi sorulduğu zaman da savaşta bahsediliyor. Hatta sayın cumhurbaşkanımız bir vatandaşımıza, ‘Sen bir merminin ne kadar olduğunu biliyor musun?’demişti. ” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tolga Yılmaz 11 Kasım 2019 08:39

Bir kişi düşün maaşı 3 bin lira. Bankaya otomatik talimat veriyor elektrik faturasının ödenmesi için. Maaş günü maaşını çekdiğinde 2.900 lira maaş çekiyor. çünkü elektrik faturası 100 lira idi. Banka faturasını maaşından ödemişti. Şimdi bu kişi feryat etse maaşım eksik yattı diye kim inanır. ve yalan söylemiş olmaz mı? Belediyelerin durumu aynen böyledir. Ödemesi gereken borçlarını zamanında ödemeyip İller bankasından kesilmektedir. Bunun akı karası sağı solu yoktur. Samimiyetimle ve işin içinde olan biri olarak söylüyorum.

2 3 Cevap Yaz
Ali baba 11 Kasım 2019 00:15

Aliş kardeşim tebrik ederim. Kalabak suyu konusunda farkındalık yarattığın için. Hiç kimse farkında değil belediyenin kalabak suyundan kazandığı parayı fark etmiyor. Dört işlem yapmayı bilen birisi hesabını yapar . Allahın suyu şehrin merkezinde küçücük damacanaları doldur doldur ver. Her gün garanti peşin keş para kasaya giriyor . Kaç hane var işyerleri , büyük işletmeler , kurumlar çarp topla kaynağa bak kaynağa . Zaten kalabak suyu dolum tesisinide rahmetli Aydın ARAT yapmıştı

3 4 Cevap Yaz
esnaf 1 10 Kasım 2019 19:34

Masraf edecek hizmet mi yapıyorsunuz.tranvayı şehir içinde dolaştırmaktan hamamyoluna garip yürüyüş yolu yaparakmı bütçeyi düzelteceksiniz.

4 7 Cevap Yaz
Aliş 10 Kasım 2019 13:05

Belediyenin sadece kalabak suyundan kazandığı para yeter tabi festivallere harcanmazsa . Hiç bir belediyenin böyle garanti bir gelir kapısı yok .

6 11 Cevap Yaz
enver 10 Kasım 2019 12:16

büyükşehirin 1 milyar 100 milyon tl bütçesi var 30 milyon tl belediyeye zarar vermez

4 12 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi