Eskişehir ilçeleri 2019 yerel seçim sonuçları

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir ilçeleri 2019 yerel seçim sonuçları
A
a

Eskişehir'de yerel seçim sonuçları belli oldu. Büyük heyecanla beklenen sandık sonuçlarından Eskişehir'de CHP zaferle çıkarken hem oylarını artırdı hem de AK Parti'nin elinden Alpu ve Seyitgazi'yi alarak büyük bir başarı gösterdi. CHP'yi üzen sonuç ise Çiftelerden geldi çünkü...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan "Millet İttifakı"nın CHP'li adayı Yılmaz Büyükerşen ile Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkan adayı Ahmet Ataç, Köprübaşı mevkisindeki Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nin balkonundan, seçim kutlamalarına katılan vatandaşları selamladı.

Eskişehir ilçelerinde seçimi kim kazandı?

Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi ve iki önemli büyük belediye olan Tepebaşı ile Odunpazarını mevcut CHPli başkanlar kazandı. Eskişehir'in diğer ilçelerinde de CHP büyük bir başarı gösterdi. Özellikle Alpu ve Seyitgazi'yi AK Parti'nin elinden alan CHP'de büyük sevinç yaşanırken AK Parti cephesinde şok ve hayalkırıklığı vardı.

Çifteler'de nefes kesen yarış

Eskişehir'de belki de CHP'yi en çok üzen sonuç Çifteler'den geldi. 2014 Yerel Seçimlerinde yaklaşık 50 oy ile AK Parti'ye kaybedilen Çifteler bu seçimde ise resmi olmayan sonuçlara göre sadece 8 oy fark ile MHP'ye kaybedildi. Çifteler'de MHP adayı Kadir Bıyık 4.758 alırken CHP adayı Zehra Konakçı ise 4.750 oy aldı.

Alpu halkı tepkisini gösterdi ve CHP dedi

Eskişehir'in Alpu ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Gürbüz Güller kazandı. İlçede AK Partili seçmenler bile Rafet Demirtaş'tan çok şikayetçiydi ve aday olmamasını istiyordu. Kesin olmayan sonuçlara göre, Gürbüz Güller 4 bin 48, AK Parti adayı Rafet Demirtaş 2 bin 861, Diğer adayı 22 oy aldı.

Gürbüz Güller kimdir?

İlk, orta ve lise öğrenimini Alpu'da yaptı. 30 yılı aşkın T.C Ziraat Bankası'nın birçok şubesinde görev yapıp 21 Kasım 2013'te görevini bırakarak, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri için Alpu Belediye Başkan adayı oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde Alpu-Beylikova ilçelerimizin koordinatörlük yapan Güller, evli ve iki çocuk babasıdır.

Seyitgazi CHP'ye geçti

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi yerel seçimlerde. AK Parti'den CHP'ye geçen ilçeler arasında oldu. CHP adayı Uğur Tepe oyların %52.51'ini alarak Seyitgazi'yi CHP'ye kazandıran isim oldu. Eski başkan AK Parti adayı Hasan Kalın %48.48 oy aldı.

Mihalıççık'ta DSP kazandı

Eskişehir'de Mihalıkççık'ta CHP'nin aday göstermediği seçimde DSP adayı Haydar Çorum oyların %47.49'unu alarak MHP adayı Ali Yörük'ü geçerek Eskişehir'de DSP'nin tek zaferini almış oldu.

Mihalgazi tekrar AK Parti dedi

Eskişehir'de Mihalgazi Belediyesi'ni yine AK Parti kazandı. Mevcut Belediye Başaknı Zeynep Akgün'ün ünü Mihalgazi ve Eskişehir sınırlarını aşmıştı. Akgün, Mihalgazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından renkli kişiliği ile tüm Türkiye'de tanınır hale gelmişti. Bu avantajı iyi kullanan Akgün oylarını %10 artırarak %53.04 oyla tekrar belediye başkanı seçildi.

Mahmudiye'de CHP fark attı

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde CHP adayı İshak Gündoğan oyların %60.83'ünü alarak en yakın rakibi AK Partili Mustafa Arslan'ı geçerek Belediye Başaknı oldu.

Han'da CHP yine kazandı

Eskişehir'in Han ilçesinde mevcut başkan CHP'li Erdal Şanlı tekrar başkan seçildi. Oyların %59.42'sini alan Şanlı'nın en yakın rakibi AK Partili Vedat Çeliker %39'da kaldı.

Beylikova'da AK Parti kazandı

Eskişehir Beylikova'da belediye seçimlerini AK Parti adayı Özkan Alp %64.24 gibi yüksek bir oy oranıyla seçimleri kazandı.

Günyüzü AK Parti'nin

Eskişehir'de Günyüzü Belediyesi'ni AK Parti kazandı. Menderes Durgut'un %50.07 oy alarak BBP adayı Üstün Ünlü'yü geçerek başkanlığı kazandı.

Sarıcakaya'da AK Parti

Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Hüseyin Çam kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Hüseyin Çam 2 bin 393, CHP adayı Şafak Atay bin 218, Saadet Partisi adayı Suat Diri 6 oy aldı.

Hüseyin Çam kimdir?

1965 Eskişehir doğumlu Çam, Çukurova Üniversitesi Pazarlama ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerini bitirdi. Çam evli ve iki çocuk babasıdır.

İnönü Belediyesi'ni AK Parti kazandı

Eskişehir İnönü Belediyesi seçimlerinde kazanan AK Parti oldu. Ak Parti adayı Kadir Bozkurt oyların %41.89'unu alarak Belediye Başkanı seçildi. 

Sivrihisar AK Parti dedi

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Hamid Yüzügüllü kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre Hamid Yüzügüllü 5 bin 581 oy aldı.

Hamid Yüzügüllü kimdir

1973 yılında Sivrihisar'da doğan Yüzügüllü, 2014 yılından bu yana Sivrihisar İlçe Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor. Yüzügüllü, evli ve iki çocuk babasıdır.
Kaynak : www.anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi