Eskişehir için uyarı üstüne uyarı: Bugün de var!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir için uyarı üstüne uyarı: Bugün de var!
A
a

Eskişehir dün ve bugün için sarı uyarı bölgesindeki illerden biriyken, Meteoroloji'den şimdi de yoğun yağış ve fırtına uyarısı geldi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir dün ve bugün için sarı uyarı bölgesindeki illerden biriyken, Meteoroloji'den şimdi de yoğun yağış ve fırtına uyarısı geldi.
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, zaman zaman karla karışık yağmur, yüksekliği 200-800 metre arasında olan yerlerde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde olması beklenirken, deniz seviyesinden yüksekliği 800 metre ve üzerinde olan kesimlerde ise genellikle kar şeklinde olacağı öngörülüyor. Yağışların Bursa ve Bilecik illeri genelinde ve Sarıcakaya ile Mihalgazi ilçeleri çevresinde kuvvetli olabileceği değerlendirilirken, Bursa’nın Gemlik, Orhangazi, İznik ilçeleri ile Bilecik’in kuzey kesimlerinde bulunan Osmaneli, Gölpazarı ve Yenipazar ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ise 8 ila 10 derece azalması beklenirken, rüzgarın Bursa ve Bilecik çevrelerinde batı ve kuzeybatı yönlerden 70-90 km/saat hızında kuvvetli fırtına ve zaman zaman tam fırtına, Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde ise yine aynı yönlerden 50-70 km/saat hızında kuvvetli rüzgar ve fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.
Eskişehir ve Kütahya illeri genelinde rüzgarların batı ve kuzeybatı yönlerden 50-70 km/saat hızında kuvvetli rüzgar ve fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarı yapıldı.
Öte yandan, Eskişehir'de en düşük hava sıcaklığının 1 derece ile Mihalıççık ve Han ilçelerinde olması bekleniyor.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi