Eskişehir için su uyarısı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir için su uyarısı
A
a

Porsuk Çayı'nda su seviyesinin düştüğü, barajların alarm verdiği bu günlerde bir uyarı da ESKİ Genel Müdürü Suat Balcı'dan geldi. Sakaryabaşı'ndan bir an önce su getirme projesine başlanması gerektiğini belirten Balcı "Bu işin şakası yok" dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir için önemli uyarı geldi. Küresel ısınma ve kuraklık tahlikesi tüm dünyayı tehdit eder boyutlara ulaştı. Eskişehir'in barajlarında ve Porsuk Çayı'nda azalan su seviyesi tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor. Muhabirimiz Selin Uz konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Suat Balcı ile görüştü. Kuraklığın dünyada etkisini gösterdiğine dikkat çeken Balcı, Eskişehirlilerin su sıkıntısı yaşamamaları Sakaryabaşı'ndan Eskişehir'e içme suyu sağlayacak büyük bir proje hazırladıklarını söyledi. Fakat hükümetin desteği ve izni olmadan bu projenin gerçekleşemeyeceğini belirten Balcı, projenin Eskişehirliler için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Başvurulara olumsuz cevap

Sakarya gazetesinin haberine göre Sakaryabaşı'ndan su getirme projesini çok önemsediklerini belirten Balcı bunun için yaklarık 60 kilometrelik isale hattının yapılması gerektiğini ifade etti. Balçı, Proje için 2 defa DSİ'nin genel müdürlüğü ve bölge müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını fakat ikisinden de olumsuz sonuç aldıklarını belirtti. Balcı "Kanunlara göre içme suyu sulama suyundan daha önceliklidir ama başvurularımız sonuçsuz kaldı. O su bize tahsis edilmedi. Yinede biz bunun mücadelesine devam edeceğiz. Sakaryabaşı'ndan su getirerek Eskişehirimize içme suyu olarak kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Yarından tezi yok

Sakaryabaşı'ndan gelecek suyun Eskişehirliler için önemli oluş sebebine de değinen Balcı "Oradan gelecek su temiz ve çok fazla kimyasal kullanmadan arıtılabilecek nitelikte olduğu için bu suyu istiyoruz. Porsuk Kütahya'nın kirine maruz kalan bir nehir, Porsuk Barajı da yılların kirliliğiyle yıpranmış durumda. Artık ekonomik ömrü de sona doğru yaklaşmakta. Sakarbaşı'ndaki temiz kaynak suyunun mutlaka Eskişehir'e içme suyu olarak kazandırılması gerekiyor. Eskişehir bu çok önemli. Yoksa su sıkıntısı yaşanır. Şuanda 2019 yılını bile göremiyoruz. İklim değişikliği bu şekilde devam ederse 2019 yılında susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bu yatırıma bu günden başlanması gerekiyor" dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet çelik 24 Ekim 2018 18:34

Susuz kalınca aklımız başımıza gelir

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi