Eskişehir için diyalog kurulmalı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir için diyalog kurulmalı
A
a

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, kentin sorunlarını ilgilendiren konularda kurumlar arası diyaloğun sağlanması gerektiğini ifade ederek, “ Mutlaka görüş alınmalı” dedi

Sütiş Eskişehir
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Her ay düzenli olarak basın toplantısı yaparak şehrin sorunlarına ilişkin başlıkları açıklayacağını söyleyen Çalışkan, “Bizim şehre ilişkin hizmetlerimiz Millet Bahçesi, kütüphane, yüzme havuzu. Bazı aksaklıklar oluyor. Bu aksaklıkları çözmek adına da çaba sarf ediyoruz. Keza yine hem Alpu yolu hem Sarıcakaya ve Mihalgazi yollarının hem projelendirilmesi hem de fiiliyata geçirilmesi anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Dönem dönem bazen bürokratik bazen de farklı gerekçelerle duran çalışmalar yeniden devam ediyor” diye konuştu.

“TRAFİK SORUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Trafik sorununa ilişkin konuşan Çalışkan, “Yerelde belediyelerin yaptıklarını itinayla takip ediyoruz. Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyesi’nin hem önümüzdeki yıla ilişkin yatırım bütçesi hem de stratejik planı geçti. Bu stratejik plan ve yatırım planlarına ilişkin eleştirilerimizi twitter hesaplarımızdan başlıklar halinde iletmiştik. Yatırım planlarında özellikle şehrimizin ihtiyacı olan trafik sıkışıklığının en temel sebeplerinden birisi olan ana arterlerin açılması konusunda yatırım planlarının yeterince aydınlatıcı ve detaylı olmadığını gördük. Çünkü çok daha fazla şekilde Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanına giren yolların yapılması lazım. Trafik sorunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. 

BİR AN ÖNCE YAPILMALI
Kent Evi ile ilgili konuşan Çalışkan, “Kent evi meselesini yılladır söylüyoruz. Kent Evi yıllardır bir türlü bitmiyor. Öğrendik ki son süreçte buna ilişkin soruşturma izni verilmiş başkanlık makamı ve görevliler hakkında. Yine ESKİ’nin gündeminde olması gereken küresel iklim değişikliğiyle ani ve yoğun yağmur baskınlarına karşı özellikle şehir merkezindeki yağmur suyu, atık önleminin bir an önce yapılması ve genişletilmesi lazım. Atık suya ilişkin özellikle Üniversite Caddesi’nde çok sıklıkla tıkanmalar oluyor” ifadelerini kullandı.

“MASTER PLANI ÖNÜMÜZE GELMEDİ”
Çalışkan, “Şehrin bir master planının olması lazım ama şu ana kadar revize edilen master planı önümüze gelmiş değil. Şehrin birçok arterinde yeni tramvay hatlarının yapılmasıyla henüz işlevselliğe geçmeyen ama işlediğinde muhtemelen birçok noktada yine trafik ışıklarıyla kargaşaya neden olacağını değerlendirdiğimiz bir trafik sıkıntısı bizleri bekliyor. Yine otogarın olduğu yerden operaya kadar olan hat bir türlü bitirilemedi. Bu hattın bir an önce bitirilmesi hangi maksada ilişkin bir hedef konmuşsa onun gerçekleştirilmesi lazım” dedi. ESNAF ŞİKÂYETÇİ Çalışkan, “Büyük Park’ın yanından geçen Muttalip Caddesi buradaki esnafların ve devamında Seylap Caddesi’ne dönülen Gaffar Okkan Caddesi’nde bulunan esnafların çok ciddi şikayetleri var. Tramvay hatları park yeri olmuş vaziyette. Buraların araç için park noktası değil, tramvayın geçtiği yok olması gerekmektedir” diye konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nurullah 1 Kasım 2019 11:50

tramvay çalışması 1 hafta devam etti şimdi tekrar durdu 15 gündür çalışma yok. sadece muttalip caddesinde DDY geçiti ray döşendi o kadar. şimdi hiç bir çalışma yok. TCDD izin bekliyoruz diye bahane etmişlerdi . peki şimdi ne bekleniyor?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi