Eskişehir için çok tehlikeli rakamlar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir için çok tehlikeli rakamlar!
A
a

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısının yer aldığı haritayı paylaştı, tabloda Eskişehir'in bir türlü "mavi" olamaması tehlikeli durumu işaret etti

Sütiş Eskişehir
Eskişehir, tüm Türkiye ile birlikte "yeni normalleşme" sürecine girmişken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı illere göre haftalık vaka sayısının yer aldığı harita kentteki tehlikeli durumu gözler önüne serdi.
Türkiye'nin neredeyse her ilinde vaka sayısı 100'ün altına iner ve bu iller "mavi" renge dönerken, Eskişehir her 100 bin kişide görülen 110,48 haftalık vaka sayısı ile "turuncu" olarak kaldı. Eskişehir'in çevresindeki iller olan Ankara, Kütahya, Bilecik ve Bolu'da da vaka sayılarının 100'ün altına inmemiş olması dikkat çekti.
Eskişehir, geçen hafta 120,72 haftalık vaka sayısına sahipti. Bu hafta rakamın sadece 10 düşmüş olması, yeni normalleşme sürecinde kısıtlamaların azalmasıyla yukarı yönlü hareketin çok kısa sürede başlayabileceğini gösterdi ve endişeleri artırdı.

Türkiye genelinde haftalık durum
İllere göre haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 89,97, Ankara'da 115,71, İzmir'de 47,74 oldu. Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan iller ise Erzurum, Tunceli, Kastamonu, Samsun ve Kocaeli oldu. Koca, Twitter hesabındaki paylaşımında, "İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

 
Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftelerli 2 Haziran 2021 08:43

Kimse maske takmıyo kolluk kuvvetlerinin önünden maskesiz suriyeliler geçiyo uyarma yok

0 2 Cevap Yaz
ABT 51 2 Haziran 2021 01:03

Neden şurda vaka sayısı bu kadar burda bu kadar, diye söyleyemiyorlarda işi yüzde hesaplarına döküyorlar ? Hükumete kalsa hep vatandaş hatalı zaten, niye çarşıya çıktın, niye pazara çıktın, niye gezdin diyorlar insanlara. Avrupa ülkeleri, bu işin aşısı bulunur bulunmaz milyonlarca doz sipariş ederken sen nerdeydin ? Demezler mi adama ? Paran mı yoktu demezler mi ? O değil bu değil, madem sokağa çıkma yasağı yapıyorsun; Öyleyse şaaşalı futbol takımı şampiyonluk kutlamaları, dipdibe kılınan şeyh ve şıhların cenaze namazları, dış politikanın gazı ile slogan atan on binler neden dışarıdaydılar ? Biz enayimiydik ? İkiyüzlülüğün alemi yok! Vaka sayıları binde bu kadarmış, yüzbinde bu kadarmış diye matematik hesapları ile algı yapmasınlar. Sağlık bakanı maşallah güzel popülizm kasıyor ama laf söyleyeceği adamlara çıt çıkaramıyor. Büyük güçler büyük sorumluluklar ister, twitterdan twit atarak sorumluluktan kaçan bir sağlık bakanı. Bize de bu yakışırdı helalll..

0 2 Cevap Yaz
Panik yok 2 Haziran 2021 00:45

100 bin kişide 110 kişi hasta ise, Eskişehirin nüfusu 1 milyon hesaplarsak 1 milyonda 11 hasta nedir ki ?

2 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi