Eskişehir’i dünyaya tanıtacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’i dünyaya tanıtacak
A
a

POLİMEKS’İN ODUNPAZARI’NA YAPTIĞI OMM, ESKİŞEHİR’İ DÜNYAYA TANITACAK…

Sütiş Eskişehir
Eskişehirli POLİMEKS’in dünyaca ünlü Japon Mimar Kengo Kuma’ya yaptırdığı Odunpazarı Modern Müze’nin (OMM) temelini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan attı. Erol Tabanca ve Cem Siyahi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptıkları OMM, kentimizi dünyada daha tanınır hale getirecek.

Gazeteci Doğan Hızlan, Hürriyet’te geçen yıl yayınlanan köşe yazısında sanat çevreleri ve Eskişehirliler tarafından merakla beklenen Odunpazarı Modern Müze’den OMM bahsetmişti. Hızlan “Müze, otel ve sosyal alanlardan oluşan kompleks, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan tarihi Odunpazarı bölgesinde dikkat çekici mimarisiyle inşa ediliyor. Eskişehir tarihi ve yerel kültürüyle bütünleşen Odunpazarı Modern Müzesi’ni dünyaca ünlü mimar Kengo Kuma tasarladı” demişti. Müze arazisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından tahsis edildiğini ifade eden Hızlan, şu ifadelere yer vermişti: “Müze binasının yapımını Japonya’nın tanınmış mimarlarından Kengo Kuma üstlendi. Üç bin 300 metrekare alan üzerine kurulacak müzede Polimeks koleksiyonunda yer alan modern ve çağdaş Türk sanatçılarının yapıtları sergilenecek.”

İlham kaynağı olacak izler
Hızlan, POLİMEKS Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca’ya ait “Dünyada bu türlü müzelerde sergilenecek eserler kadar, müze binasının mimarisinin de dikkat çekici olmasına özellikle önem veriliyor. Koleksiyonumuzdaki, sanat değeri yüksek eserlerin yer alacağı müzemiz için biz de bu alanda dünya çapında bir mimarla çalışmaya karar verdik. Özellikle gençlerin çağdaş ve modern sanata, tasarıma, mimariye olan ilgisini önemsiyoruz. Polimeks olarak felsefemiz, dünyanın neresinde olursa olsun sadece anahtar teslim projeler üretmek değil. Bulunduğu şehirle ve yerel kültürle bütünleşen, ona katkıda bulunacak, sürdürülebilir ve bizden sonraki jenerasyonlara ilham kaynağı olacak izler bırakmak isteğindeyiz. Eskişehir’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş tarihi ve en özel bölgesi olan Odunpazarı’ndaki restorasyon çalışmalarının da bir parçasını oluşturacak bu müze Eskişehirlilerin sanatla buluşmasına katkı sağlayacak, manevi değeri yüksek bir projedir. Eskişehir bizim evimiz, burada daha önce de yatırımlarımız oldu” cümlelere de yer vermişti.

Özel müzecilik olması gerektiği yerde değil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da OMM’nin temel atma töreninde ”Başbakanlık döneminden bu yana temel atma törenlerine katılmıyorum. Gençlik yıllarımdan beri ülkemizin en önemli kültür insanlarından biri olarak gördüğüm Nabi Avcı hocamızın özellikle teşvikleriyle hayata geçirildiğini bildiğim bu müzenin şimdiden şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu müzeyi Eskişehir’e kazandıracak olan Polimeks Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca ve Cem Siyahi’ye özellikle kültür ve sanat alanında bu katkı sebebiyle milletim adına teşekkür ediyorum. Ülkemizde özel müzecilik maalesef olması gerektiği yerde değildir. Bu bakımdan Eskişehir’de inşaatı ve içine yerleştirilecek objeleri ile eserleri ile yaklaşık 30 milyon dolarlık bir maliyetle böyle eserin ortaya çıkıyor olmasına büyük önem veriyorum. Polimeks'in kurduğu ve temelini atacağımız müzemiz sahip olduğu diğer unsurlarla özel müzecilik alanında yeni bir çığır, hatta bir çekim alanı oluşturacağımızı ve buradaki bazı dostlar var inanıyorum ki onlar da buradan ilham alacaklar” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
reha mutlu 21 Şubat 2018 19:43

Merak etmeyin bitince heykelci sahiplenir...............!

6 4 Cevap Yaz
Şükrü 21 Şubat 2018 16:33

Pek hoş gözükmüyor daha çok beton yığını Türk mimarlar daha başarılı olurdu bence...

6 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi