Eskişehir Hayvanat Bahçesi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Hayvanat Bahçesi
A
a

Eskişehir gezi rehberinin en güzel yerlerinden biri de Eskişehir Hayvanat Bahçesi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Hayvanat Bahçesi, hayvan yaşam alanı olarak 58 bin m2 dir. Aynı alanda yer alan 27 bin m2 Japon Bahçesi’ni de eklersek hayvanat bahçesinin alanı toplamda 85 bin m2 yi bulmaktadır. Hayvanat bahçesindeki hayvan türleri 120 dir. Sualtı Dünyası’nda da 123 tür sualtı canlısı olmak üzere toplamda 243 farklı türde hayvan türü bulmaktadır.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi giriş ücreti indirimli 5 TL, tam 10 TL'dir. Adres: Sazova Mh. Ulusal Egemenlik Bulvarı No:209/F Tepebaşı - ESKİŞEHİR

Açılış konuşmasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen şöyle konuştu:

"Hayvanat bahçemiz, hayvan yaşam alanı olarak 58 bin metrekaredir. Aynı alanda yer alan 27 bin metrekarelik Japon Bahçesi'ni de eklersek hayvanat bahçemizin alanı toplamda 85 bin metrekareyi buluyor. Bu büyüklüğe, aynı arazide vahşi ve yırtıcı hayvanlar için önümüzdeki iki yıllık icra planında yer alan özel tesisler için ayrılan alanla birlikte zooloji parkımız 145 bin metre kareye ulaşacaktır. Hayvanat bahçemizdeki hayvan türleri sayısı 120'dir. Sualtı Dünyası'nda, yani akvaryumda ise 123 tür sualtı canlısı olmak üzere toplamda 243 farklı türde hayvan türü bulunuyor. Hayvanat bahçesinde vahşi hayvanlar için henüz bir yaşam alanı düzenleyemedik. Bu amaçla ayırdığımız yeterli bir alanı ve düzenlemesi gelecek yılın programına alıp çalışmaları başlattık. Çocuklarımız yalnızca televizyon ekranlarında ya da dergilerde görebilecekleri hayvanları gelip burada canlı olarak görebilecekler. Bu, onların hem doğa ve hayvan sevgisini geliştirecek, hem de bilinçlenmelerini sağlayacaktır. Çünkü insan, gördüğünü bilir, bildiğini sever, sevdiğini korur."
ABD, Avusturya, Almanya, Japonya, Çin, Hindistan, Rusya, Hollanda, İsveç, İsviçre ve İspanya gibi gelişmiş ülkelerin şehirlerinde hayvanat bahçelerinin olduğunu belirten Yılmaz Büyükerşen, "Buralar o şehirlerin en çok ziyaretçi ve araştırmacı çeken yerleridir" dedi.



Eskişehir Hayvanat Bahçesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi