Eskişehir Bilim Sanat ve Kültür Parkı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Bilim Sanat ve Kültür Parkı
A
a

Eskişehir Bilim Sanat ve Kültür Parkı, kentin en ilgi gören parklarından biridir. Özellikle çocukların bilime merak salmaları ve araştırmacı ruhlarını geliştirmek için büyük önem taşımaktadır.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’in En Büyük Parkı olan Eskişehir Bilim Sanat ve Kültür Parkı, yaklaşık 400 bin metrekarelik alana sahiptir. Park alanı içinde çeşitli su sporları da yapılabilen büyük bir gölet, restoranlar, 1200 kişilik açık hava konser alanı, amfi tiyatro, bire bir ölçülerde müze gemi, masal kahramanlarından oluşan oyun grupları, çocukların su ile ilgili çeşitli aktiviteleri yapabilecekleri oyun alanı, engelli çocuklar için oyun alanı, yanı başında Türkiye’nin en büyük uzay evinin de yer aldığı Bilim Deney Merkezi, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan Masal Dünyası, 2010 Türkiye’de Japon yılı etkinlikleri çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye’nin Japonya Büyükelçiliği iş birliğiyle yapılan Japon Bahçesi bulunmaktadır. Park alanı içinde özel gezi trenleri hizmet vermektedir. Büyükşehir Belediyesi Bilim Sanat ve Kültür Parkı içinde ayrıca büyük bir Sualtı dünyası bulunmakta ve hayvanat bahçesi çalışmalarına da devam edilmektedir.

Adres: Sazova Mah. Ulusal Egemenlik Bulvarı Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi No: 209 26150 TEPEBAŞI/ESKİŞEHİR
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi