Eskişehir Hava'ya girdi

Eskişehir Sanayi Odası havacılıkta bir dünya markası olan Fransız şehri Lyon'da bir takım temaslar başlattı

6 Şubat 2020 08:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Sanayi Odası havacılıkta bir dünya markası olan Fransız şehri Lyon'da bir takım temaslar başlattı. Havacılık Eskişehir için kritik bir sektör. Pek çok fabrikamız ekseriyetle savaş uçakları ve helikopterleri için parça üretiyor. Bu sektör sayesinde kentimize ciddi bir miktarda katma değer sokuyoruz. Üstelik son zamanlarda ülkemiz savunma sanayiinde önemli adımlar attı. Her nedense hükumet, bu konuda attığı muhteşem adımların reklamını iyi yapamıyor. Şimdi MMU adında bir hayalet savaş uçağı yapmayı planlıyoruz. Bu arada prototipleri yapılan ve yakında seri üretime geçecek Hürkuş adlı bir eğitim uçağımız da var. Bu uçağın jet motorlu bir versiyonu da Hürjet adı altında üretilecek. Söz konusu uçağın motorlarının Fransa'dan alınması planlanıyor. Bu durumda Eskişehirli havacılık sanayiine de gün doğacak. ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve arkadaşlarının Fransa temaslarını bu açıdan değerlendirmek lazım. Tabii yapılan ikili temaslara bakarak hemen havaya girmemek lazım. İkili temaslar demek, altında ıslak imzası bulunan antlaşmalar demek değil. Ancak bir yolun da başlangıcı. Umut ediyorum ki havacılık şirketlerimiz uluslararası işbirliklerini geliştirecekler. Onların para kazanması, hepimizin para kazanması demek.

İnsan biraz destekli atar

Figen Kahya 06 02 2020
"Ekrem İmamoğlu esnafa yumruk attı" diyenler veya Lozan antlaşmasının gizli maddeleri olduğunu, Atatürk'ün çok kötü bir devlet adamı olduğunu, neyse ki 'Asrın Lideri'nin gelip bizi kurtaracağını söyleyenlerden çok var. Özellikle sosyal medyada cirit atan bu tiplerden sıkıldık artık. Son olarak kendisine "Ottoman" diyen bir sahtekar, Büyükşehir Meclis Üyesi Figen Kahya'nın bir fotoğrafını yayınlayıp, gizlice kılık değiştirdiğini, depremzede rolü oynayarak toplumu karıştırdığını iddia etmiş. Aynı kişi, "Karşımızda nasıl bir güruh var tanıyın" demiş. Bu sözleri kendisine iade etmek lazım; "Karşımızda nasıl bir güruh var tanıyın..." Kardeşim bari depremzedeye biraz benzeyen bir CHP'li bulsaydınız. Allah aşkına bu depremzedenin Figen Kahya ile nasıl bir alakası var? Hiç mi utanmıyorsunuz kendinizden? Tamam yalancısınız ama, insan da biraz destekli atar.

Neden işçiden korkarsınız ki? 

Siyasi partilerimizdeki kongre heyecanı devam ediyor. Son olarak Büyük Birlik Partisi'nde Odunpazarı İlçe Başkanlığı seçimleri gerçekleşti. Seçimlere tek aday olarak giren Abdülcebbar Pektaş ve yönetim kurulu arkadaşlarını tebrik ederiz. Elbette kentimiz Türkiye'nin önemli merkezlerinden ve bütün partiler Eskişehir'i önemser. Ancak BBP için Eskişehir'in ayrı bir önemi var. Çünkü partinin Genel Başkanı Mustafa Destici hemşehrimiz oluyor. Kendisi her ne kadar Ankara bölgesinden TBMM'ye gitse de, biz onu 8'inci milletvekilimiz olarak değerlendiriyoruz. Bir zamanlar, "Başkanlık sistemi koalisyonları tarihin çöplüğüne atacak" denilse de, gerçek bunun tam tersi oldu. Bugün iktidar partisi yerel seçimlere bile ittifak yapmadan giremiyor. Aldığı oy oranına göre Cumhur İttifakı'nın en kuvvetli partisi AK Parti. Bunu MHP takip ediyor. Ancak zaman zaman BBP'nin ne kadar önemli bir pozisyonda olduğunu unutuyoruz. Yüzde 50 + 1'lik sistem içerisinde BBP'nin aldığı oy çok önemli. Yani BBP Cumhur İttifakı'ndan ayrılır, hele bir de karşı tarafa geçerse çarşı – pazar karışır. Siyasetteki bütün hesaplar baştan yapılır. Bu yüzden BBP'deki gelişmeleri dikkatle takip etmeliyiz.

Zor işlerin adamı

Eski Teknik Direktörümüz Fuat Çapa'nın Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'yla anlaştığını öğrendik. İstanbul'daki tek kardeş takımımız olan Kasımpaşa, ligde zor günler yaşıyor. Yani Fuat Çapa'nın işi hiç mi hiç kolay değil. Fakat bizim bildiğimiz Fuat Çapa ateşte pişmiştir. Şimdi Kasımpaşa'da sadece teknik direktörlük yapacak. Futbolcuların sabah kahvaltılarının çıkıp çıkmadığını kontrol etmeyecek. 'İcra Kurulu' oluşturup, yöneticilerin işini yapmayacak. Bir futbolcunun alacağı ödensin diye işadamlarını telefonla arayıp, ricacı olmayacak. Elbette işi zor olacak, ancak bizim tanıdığımız Fuat Çapa zor işlerin adamıdır. Eskişehirspor'da teknik direktörlük yaptıktan sonra Kasımpaşa'da olmak, ona güzel havada pikniğe çıkmak gibi gelecektir...

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi