Eskişehir halkına Büyükerşen'den çağrı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir halkına Büyükerşen'den çağrı!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’de yerel gazetelerin ekonomik zorluklar dolayısıyla sayfa sayılarını azaltmaları nedeniyle sosyal medyadan bir mesaj yayınladı

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’de yerel gazetelerin ekonomik zorluklar dolayısıyla sayfa sayılarını azaltmaları nedeniyle sosyal medyadan bir mesaj yayınladı.

Eskişehir’de günlük olarak çıkan 8 gazetenin ortak karar ile sayfa sayılarını 12’ye düşürmesi ulusal basına da yansırken, Başkan Büyükerşen’de sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili bir paylaşım gerçekleştirdi. Büyükerşen paylaşımda “Ekonomik krizin her alanda kendini hissettirdiği şu günlerde özellikle yerel basınımız da zor günlerden geçiyor. Yerel gazete sahiplerimizin aldığı ortak karar ile şehrimizde günlük çıkan 8 gazetemiz 21 Ocak itibariyle yayın hayatlarına 16 değil 12 sayfa olarak devam edecek.  Kağıt, baskı ve boya gibi maliyetlerin yükselmesi ve reklam ile ilan gelirlerinin de düşmesiyle Türkiye’de yerel basının en güçlü olduğu kentlerden biri olan Eskişehirimizde bile yazılı ve görsel medyayı çok daha zor günler bekliyor. Kamu kuruluşları olarak gazetelerimize belirli ölçüde destek olmaya çalışsak da mevcut basın yasasının yeniden düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum” diyerek Eskişehirlilerden ilan-reklam desteği vererek veya gazete satın alarak yerel basına sahip çıkmasını istedi.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
halil koca 24 Ocak 2020 10:26

mutalıp caddesini bi düzelt

0 3 Cevap Yaz
Nihat 24 Ocak 2020 08:30

Sabah akşam sahte övgüler okumak gibi bir niyetimiz yok. Zaten belediyenin kasasından yeteri kadar destek almışlardı seçim öncesi.

1 5 Cevap Yaz
Mesut Demirhan 23 Ocak 2020 12:03

Eskişehir'de doğduk büyüdük ve bu şehir tarafından tüketildik. Çünkü buranın, mübadil oligarşisinin şişirilmiş çiftliği olduğunu göremedik. Ve buranın basını da daima bu şişkin balonun pişmiş kellelerinin vitrini olmayı, onların yalanlarını yağlamayı tercih etti. Gerek bu 3.dünya ülkesi, gerekse onun bu büyükşehir lakaplı bisküvi / buzdolabı çiftliğinde "insan'a karşı" oynanan iğrenç tiyatro yıkılıp parçalanmadığı, bu tiyatronun müdavimleri topluca tasfiye edilmediği müddetçe "sahiplenilmeyi" kimse beklemesin. Ancak Newyork yahudisi Trump gibilerinden destek alabilirsiniz.

6 4 Cevap Yaz
Mert 23 Ocak 2020 09:51

aman aman çok üzüldük .

3 8 Cevap Yaz
Ali 23 Ocak 2020 08:12

Insanlar 2300 lira asgari ücretle çalışıyor su parasını yetistiremiyor millet herkes vatandaş dan istiyor servet sahipleri yapsın üzerine düşeni

3 8 Cevap Yaz
Neco 23 Ocak 2020 01:35

Gazeteyi bırak Hoca. Su zammına bak.

8 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi