Eskişehir halkı yorumladı: Hukuk artık guguk oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir halkı yorumladı: Hukuk artık guguk oldu
A
a

Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezasını değerlendiren Eskişehirli vatandaşlar, “Bu kararı hukuki değil siyasi olarak görüyorum. Türkiye’de hukuk artık guguk oldu. Bu ceza bir hak yemedir” dedi.

Sütiş Eskişehir
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezası aldı. Karar hakkında düşüncelerini sorduğumuz Eskişehirli vatandaşlar, kararın hukuki değil aksine siyasi olduğunu ifade etti.  İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezasını değerlendiren Eskişehirli vatandaşlar, “Bu kararı hukuki değil siyasi olarak görüyorum. Türkiye’de hukuk artık guguk oldu. Bu ceza bir hak yemedir” dedi.
İsmail Oluk
“Ne yazık ki İmamoğlu’nu harcamaya çalışıyorlar. Dertleri o. Ama biz onun arkasındayız hiç korkmasın. Her şey çok güzel olacak hiç merak etmeyin. Haksız bir karar. İstinaftan dönmek zorunda. Yargı diye bir şey kalmaz yoksa.”
Necla Oluk
“Bütün Türkiye adalet arayışı içinde. Hiç düşünmüyorduk böyle bir karar çıkacağını. Olası bir şey değildi. İnşallah sonu güzel olacak. İstinaftan dönecek diye düşünüyorum. Altılı Masa cumhurbaşkanı adayı göstermez ama.”
 Naci Esenlik                                                                                                                                                                  
“Siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Adaletsizlik. Türkiye’de hukuk alanında düştüğü çaresizlik resmen. Tutulacak yanı yok. Seçimlerde de İstanbul rantını kullanmak için bir tezgah. Normal hukuk işlerse istinaftan döner ama işleyeceğini sanmıyorum.”      
Halil İbrahim Arslan
“Süleyman Soylu ile bir ağız dalaşına girmişlerdi. Ama YSK üyelerine döndü mesele. Anlaşılmaz bir şey. Bütün vatandaşlar bunu biliyor. Siyasi bir karar olduğu besbelli. Bu karar İmamoğlu’nu güçlendirir. Böyle bir karara gerek yoktu. “
İlhan Ertürk
“Bu kararı hukuki değil siyasi olarak görüyorum. Türkiye’de hukuk artık guguk oldu. Bu ceza bir hak yemedir. Gerekçesi uydurma, zorlamadır. Umarım Türkiye hukuka döner. İstinafta onaylanır. Türkiye’nin bunlarla uğraşacak hali yok. Halkın geçim sıkıntısı var.”
                                                             
                
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tatar 21 Aralık 2022 17:00

HAK HUKUK ADALET HİÇ BİRİ YOK

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi