Eskişehir halkı pandemide en çok bunları özledi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir halkı pandemide en çok bunları özledi!
A
a

Eskişehir'de koronavirüsün görülmesinin üzerinden 1 yıl geçti. Bu bir yılda hayatımızda birçok değişiklik oldu. Vatandaşlar ise en çok sosyal hayattan mahrum kaldıklarını ve çocuklarına hasret kaldıklarını söyledi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de koronavirüsün görülmesinin üzerinden 1 yıl geçti. Bu bir yılda hayatımızda birçok değişiklik oldu. Vatandaşlar ise en çok sosyal hayattan mahrum kaldıklarını ve çocuklarına hasret kaldıklarını söyledi. Çin’in Wuhan kentinde başlayan salgın kısa sürede tüm ülkeye yayıldı. Türkiye’de ilk vaka 11 Mart 2020'de, Eskişehir'de ise 17-18 Mars 2020'de görüldü. O günden bugüne tam bir yıl geçti. Bir yıl içinde tüm Türkiye maskelerle yaşamaya alıştı. Bunun dışında bir yıl içinde hayatımızda ne gibi değişiklikler olduğunu Eskişehir halkına sorduk.

Ölmeden mezara girdik
Firdevs Topkaya, “Bir şey değişmedi. Aynı yine hastalıkla koronayla uğraşıyoruz. Evlerde hapisiz. Ölmeden mezara girdik. Virüsten önce de bir şey yapamıyorduk zaten. Oğlum uzakta ona gidemiyorum” diye konuştu.

Psikolojik olarak yıkıldık
Sultan Banaz, “Çok şey değişti. Hastalığı atlattık. Psikolojik olarak yıkıldık. En azından çalışıyorduk, şimdi evdeyiz. Evde kapalı kaldık. İster istemez boğuluyoruz. Kızım gelemiyor. Özlemler çok yüksek” ifadelerini kullandı.

Sosyal hayat kalmadı
Hakkı Köroğlu, “Yurt dışından geliyorum. Orası tamamen kapalı. Türkiye açıldığı için gezmeye geldim. İş durumunda baya bir zorlandık. Yoksa çok sıkıcı. Sürekli evde oturuyoruz. Sosyal hayat da kalmadı” dedi.

Eve kapandık
Selami Över, “Hiçbir değişiklik olmadı. Hep evde oturduk, bekledik. Daha ilk defa bugün çıktık. İğnemizi vurdurduk. Biz yaşlılara sıkıntı oldu. Sosyal hayattan mahrum kaldık. 65 yaş üstü oraya gidemez buraya gidemez dendi. Eve kapandık 1 yıl öyle geçti” diye konuştu

Kilo aldık
Ayhan Caner, “Neler değişmedi ki evde otur otur kilo aldık. Anneler babalar çocuklarımıza hasret kaldık. Sosyal hayatımız sınırlandırıldı. Komşularımızla görüşemez olduk” ifadelerini kullandı

Bir şey değişmedi
Kevser Barış, “Benim hayatımda hiçbir şey değişmedi. Bu virüsün bitmesini istiyoruz. Pandemiden önce çalışmak zorunda olduğum için çok fazla yoktu. Maskemle beraber çalışıyorum yine. Ekmek parası sonuçta” dedi.


 
Kaynak : Esra Ünlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi