Eskişehir Festivali sergi ile sona erdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Festivali sergi ile sona erdi
A
a

Odunpazarı Belediyesi tarafından “The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi” sloganı ile düzenlenen 4’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, Ahşap Eserler Galerisi’nde gerçekleşen sergi ile sona erdi. 

Sütiş Eskişehir
Diğer fotoğraflar için tıklayın
Foto Galeri


Odunpazarı Belediyesi tarafından “The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi” sloganı ile düzenlenen 4’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde sanatçılar çalışmaları tamamladı. Festival boyunca sanatçılar tarafından yapılan birbirinden eşsiz eserler, Odunpazarı Belediyesi Ahşap Eserler Galerisi’nde sergilenmeye başladı. 

Gerçekleştirilen sergi açılışına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, sanatçılar; Vasilisa Chugunova, Jean- Paul Falcioni, Ozan Uygan, Kutlu Alican Düzel, Mecit Çeliktaş, Kadir Ulus, İsmail Yıldırım, Haluk Rıza Şafak, Hakan Kemal Yurdusever, Çağdaş Erçelik, Cengiz Dönmez ve Ayhan Tomak’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. 

“ODUNPAZARI’NDAN YÜKSELEN AHŞABIN SESİNİ BÜTÜN DÜNYAYA DUYURACAĞIZ”
Açılışta konuşan Başkan Kurt, sözlerine anneler günü kutlayarak başladı. Odunpazarı Belediyesi tarafından 4’üncüsü düzenlenen Ahşap Heykel Festivali’nin Türkiye’de tanınır bir hale geldiğini belirten Başkan Kurt, “Bunu da şuradan anlıyoruz; bir haftadır ulusal bazda yayın yapan televizyonlar, sürekli Odunpazarı Ahşap Heykel Festivali’nden bahsediyor.  

Amacımıza ulaşmak üzereyiz. Zaman içersinde Eskişehir Odunpazarı’ndan yükselen ahşabın sesini bütün dünyaya duyuracağız. Ben bu festivale katılan sanatçı arkadaşlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. Eskişehir’e güzel eserler bıraktılar. Biz de bu galeride bütün Türkiye’ye bunu sunmaktan ayrı bir zevk, onur duyacağız. Eskişehirlilere hayırlı olsun diyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.  

“ESKİŞEHİR SANAT YÖNÜYLE, ÇAĞDAŞ ŞEHİR OLMASIYLA TANINIYOR”
Açılışta konuşan bir diğer isim ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen oldu. Odunpazarı Belediyesi’nin Ahşap Heykel Festivali’ne her sene farklı ülkelerden sanatçılar katıldığına dikkat çeken Büyükerşen, “Bunun dünyadaki etkisini Kamboçya ve Vietnam’daki Festivallerde gördük. Eskişehir oralarda sanat yönüyle, çağdaş şehir olmasıyla tanınıyor. Eskişehir halkının nasıl aydınlık bir olduğu ve ışık saçtığı anılıyor. Bazı ülkelerde, umarım bizde de böyle aydınlık insanların yaşadığı şehirler oluşur diye cümleler kuruyor. Bu festivalin her sene yapılıyor olması beni çok mutlu ediyor. Eskiden ben Eskişehir’e sanat havası vermeye çalışıyordum. Şimdi Eskişehir, hem Kazım kardeşimin belediye başkanlığından sonra hem de Tepebaşı’nda Ahmet Ataç’ın belediye başkanı olmasıyla Eskişehir sanat dünyasında yerini almaya başladı. Tepebaşı Belediyesi Pişmiş Toprak Sempozyumu ile seramik yapıyor. Dünya’nın her tarafından gelen sanatçılar bu sempozyum ile Eskişehir’e bir eser bırakıyor. Odunpazarı Belediyesi ise hem cam konusuna hem de ahşap heykel yapımına sahip çıktı. Eskişehir Mayıs Ayı itibarıyla 1-2 ay turist akınına uğrayacak. Bu aylarda festivallerin biri bitiyor, diğeri başlıyor. Eskişehirliler olarak sanatın kıymetini bilen hemşehrilerim olarak; hepinize sanata gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi