Eskişehir'den yapılan paylaşım herkesin tepkisini çekti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'den yapılan paylaşım herkesin tepkisini çekti
A
a

Anadolu Üniversitesi, resmi twitter hesabından yapılan paylaşım ile gündem oldu. Gazeteci Barış Yarkadaş’ın dikkat çektiği paylaşımda, kullanılan görselin gerçek olmadığı ortaya çıktı. Tırların üzerinde “Açıköğretim Sistemi Yaz Okulu sınav soruları, Sınav Merkezlerine ulaşmak üzere yola çıktı” ifadelerinin yazıldığı görsele tepki yağdı. 

Sütiş Eskişehir
Son günlerde Açıköğretim Fakültesi sınavlarının yüz yüze yapılması kararını vererek öğrencilerin tepkisini toplayan Anadolu Üniversitesi, bu kez de resmi twitter hesabından yapılan bir paylaşım nedeniyle gündem oldu. Yolda giden tırların üzerinde “Açıköğretim Sistemi Yaz Okulu sınav soruları, Sınav Merkezlerine ulaşmak üzere yola çıktı. Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz” yazılı bir görselin bulunduğu paylaşıma Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş dikkat çekti. Yarkadaş, “Biraz ciddiyet lütfen… Anadolu Üniversitesi Açık Öğr. Fakültesi’nin resmî twitter hesabı, “Sorular yola çıktı” diyerek yayımladığı görselde, yabancı bir şirketin sitesinden aldığı fotoğrafları kullanıyor. Türkiye bu kadar ciddiyetsizliğe hiç tanık olmamıştı. Liyakat kalmayınca…” diyerek görselin stok bir fotoğraf olduğunu gözler önüne serdi.

Barış Yarkadaş 03 09 2021

Fotoğrafın gerçek olmadığının ortaya çıkmasından sonra paylaşıma yüzlerce olumsuz eleştiri geldi. Twitter kullanıcıları, “Ukrayna’ya giden tırları Sınav Soruları gibi tanıtmaktaki amaç nedir acaba…”, “Dalgamı geçiyorsunuz bu ne biçim paylaşım böyle..?”,  “Kişi kendinden bilir işi! Tır görselleri bile çalıntı!” gibi ifadelerle tepkisini dile getirdi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi