Eskişehir'de yine düğmeye bastılar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yine düğmeye bastılar!
A
a

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, ES TV ekranlarında yayınlanan “Uyan Eskişehir” programında Anadolu Gazetesi yazarı Arif Anbar’ın konuğu oldu. Kesikbaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken Alpu’ya yapılması planlanan ihtisas organize sanayi bölgesini eleştirenlere tepki gösterdi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

ESO olarak yaptıkları çoğu projelerinin kısır tartışma içine çekildiğini ileri süren Kesikbaş, “Eskişehir karışık. Şöyle karışık. Bizim açıkladığımız projelerin böyle kısır tartışmaların içinde heba olması taraftarı değilim. İnsanlar tartışmıyor. İşi siyasallaşıyorlar. Ben ESO başkan olarak siyasi karakter değilim, olamam. Bizim her görüşten insan var. Ama Eskişehir’de taht savaşları var. Bu taht savaşları yüzünden bizim bu projelerimiz helak oluyor. Eskişehir’de ciddi şekilde taht savaşları var. Bu taht savaşlarının mümkün mertebe dışında kalmaya çalışıyoruz ama üzüldüğümüz konu şu: Açıkladığımız her projeye gelen cevaplar siyaseten oluyor. Bunları tartışacaksınız, kent olarak tartışmaya ihtiyacımız var. Halk ne istiyor? Alpu’daki halk gerçekten orada gerçekten orada bir ekonomi istiyor mu? Bugüne kadar termik santralle anılan bir ilçenin düşünsenize teknolojiyle anılması dünya liginde olması bence çok kıymetli ama Eskişehir’de sen, ben, bizim oğlan dön o taraftan 300 kişi dön bu taraftan 500 kişi hep kısır döngü. Tahta savaşlarının içerisinde bu açıkladığımız sadece bu değil, mesleki eğitimle ilgili bir proje açıklıyorsunuz onunla ilgili de bir şey söyleniyor. Söyleyin de siyaseten yapmayın. Yeşil Yol projesi diyorsunuz. Yeşil Yol projesi çok kıymetli, bir iş modeli. Eskişehir’in taşımacılığının demiryolu ile gerçekleştirilmesi, limanlara gidilmesiyle ilgili. Ama konuyu başka yere çarpıtan çok” ifadelerini kullandı.



ESKİŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ PROJELER
Kendilerinin siyasal söylemlerinin mümkün olmadığını belirten Kesikbaş, “Bizim siyasal söylememiz mümkün değil. Ben siyaseten konuşsam içinden geçerim. Mümkün değil yani. Bu farklı bir şey. Bizim yapmak istediğimiz projeler. Biz birçok proje yaptık bunları paylaşıyoruz. 15-20 tane iş var bunlarla uğraşıyoruz. TÜLOMSAŞ’ın durumu, URAYSİM, organize sanayi bölgesine gidişimizde gelişimizde metro istiyoruz, tramvay istiyoruz. Ben talep ediyorum. Çok basit. Burada da diyorlar ki biz zenginlere metro mu yapacağız? İyi de burada 100 bin çalışan insan var. Bu neyin kafası? Her şeye karşı çıkmayla ilgili bir sıkıntı var yani. Doğrular her zaman ortaya çıkar. Ama bu Alpu için de kıymetlidir. Doğru bakmak lazım. Bu işlere siyaseten gitmemek lazım. Bu işler Eskişehir için kıymetli ve önemli projeler. Bakacağımız gözlük de Eskişehir’in realite gözlüğüyle bakmalıyız. Böyle baktığımızda taht savaşlarından uzak duran insanlar bu işlere süper diyorlar. Ama taht savaşlarının içinde olanlar problem yaratıyorlar” dedi.

YİNE DÜĞMEYE BASTILAR!
Önceki aylarda atmış olduğu  ‘Güzel kentimde olmazcılar var. İlla büyük acıları yaşamalıyız. Bundan 15 yıl önce Eskişehir’e bir otomobil fabrikasının Eskişehir’e yapılmasını engelleyen köhnemiş zihniyet bugün yapılan YHT gibi teknoloji üreten firmaların Eskişehir’e gelmesini engellemek için bastı yine düğmeye. Küçük olsun benim olsun’ şeklindeki tweeti hatırlatılan Kesikbaş, “Yaklaşık 1 senedir bunun algısı içerisindeyim ve gerçekten üzülüyorum. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz. Uyan Eskişehir demeye çalışıyoruz. Uyanın gerçekten sıkıntılarımız var.  Ben Don Kişot değilim. Kafam Allah’a şükürler olsun çalışıyor. Bunları söylerken başıma gelecekleri bilmiyor muyum ben? Ben bilmiyor muyum termik santralden sonra Alpu’ya bir ihtisas OSB oluşturulmasıyla ilgili gelecek tepkileri anlamıyor muyum ben? Ben geri zekâlı bir adam değilim. Mobilya sektörünün başına gelenler, otomobil sektörünün başına gelenler raylı sistemlerle ilgili başımıza gelmesin. Bu riski görüyorum, gördüğüm için de bas bas bağırıyorum. Bizim her söylediğimiz doğru değildir, tartışılabilir. Önemli olan burada yapıcı olmak. Raylı sistemlerin ben burada Don Kişot’luğunu yapıp yer değirmenlerine tek başına savaşmak zorunda değilim. Ama ben bunun savaşını yapacağım. İleride ya bir sanayi odası başkanı olarak bununla ilgili neden uğramadın, koşturmadın deme hakkı olsun istemiyorum” diye konuştu. 

TAHT KAVGASI İÇİNDE PUSAT TAKANLAR VAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile aralarında hiçbir sıkıntı olmadığını dile getiren Kesikbaş, “Yılmaz hocamızla bizim aramızda hiçbir sıkıntı yok. Taht kavgaları içerisinde pusat takınan çok insan var. Yoksa bizim hocamızla konuşamayacağımız, anlaşamayacağımız, hiçbir konu olamaz. Bu Eskişehir’deki bütün siyasetçilerle böyledir. Son derece saygı duyuyoruz hepsi seçilmiş insanlar. Hangi görüşten olursa olsun üst düzey ilişkilerimizi tutuyoruz. Kamuyla da siyasetle de tutuyoruz. İş insanlarıyla da tutuyoruz, ticaret odamızla da borsamızla ilçelerimizle… Yaptıklarımızı da gösteriyoruz ve anlatıyoruz” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İsmail ERGEN 24 Aralık 2020 19:04

Neden verimli bir ovaya organize sanayi kurulmak isteniyor. Kızilderili sözünde olduğu gibi " Beyaz adam binaların yenilemeyeceğini anlayacak ama iş işten geçecek, yeşil alan kalmyacak" Eskişehir Kütahya yoluna yapılamaz mı?

0 1 Cevap Yaz
SULTAN. ÖSJKAN 24 Aralık 2020 13:55

HABERCİLİĞİNİZİ. KUTLUYORUM GECE. SOKAKTAKİLERİ. BULUP. GÖSTEİN ASKERLERİMİZİN. ,POLİSLERİN SAĞLIKÇILARIMIZI. HER. ZAMAN. AYNI. KARE. İÇİNDE ANMANIZI. İSTİYORUM BİRİLERİNİ. YÛCELTİRKEN. BİRİLERİNİ. UNUTMAYINIZ SİLAHLAR. ALTINDA. VATANI. İÇİN. GÖREV. İÇİN. CANLA. BAŞLA. HAYATLARINI. KAYBETMEK. PAHASINA. BU. ASKERLERİMİZ(TSK). İÇ. GÛVENLİĞİMİZ. EMNİYET. POLİS. ,. SAĞLIKÇILARDA AYNI. CANLARI. PAHASINA İNSANLIĞA. HİZMET. EDENLERİ HEP. BİRLİKTE. ANMANIZI İSTİYORUM LUTFEN. BERABER. ANILSIN TEŞŞEKKÛRLER

0 0 Cevap Yaz
Ali baba 24 Aralık 2020 00:25

Başkan yorma kendiniiiiii buradan ne köy olurrrrrrr ne kasaba . Bir bakıver aynı ölçekte olduğumuz konya , bursa veya bizden çok geride olan manisa , balıkesir , sakarya nerelere geldi. Malesef bu şehir siyasi ideolojik ve birbirini yiyen bir şehir. Sizden önceki yönetimde o yüzden 30-40 yıl çibi çakmadan vaziyeti idare etmiştir. Bazı şeyleri söyleyemeyip dişini sıktığını hissediyorum çekinme size fren yaptıranları çık ifşa et . Tarihi sorumluluk sizlerin omuzlarında .

20 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi