Eskişehir'de yağmurlarla birlikte gelen büyük tehlike!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yağmurlarla birlikte gelen büyük tehlike!
A
a

Eskişehir bir süredir gök gürültülü ve sağanak yağışlı havanın etkisinde. Ancak bu yağışların getirdiği büyük bir tehlike de mevcut

Sütiş Eskişehir
Eskişehir, yurdun bir çok noktasında yazın başladığı günlerde serin ve yağışlı havanın etkisi altında. Yağışlar sürerken, beraberinde getirdiği bir tehlikeye de Eskişehir Orman Müdürlüğü dikkat çekti.
Müdürlükçe yapılan açıklamaya göre, Eskişehir'de süren mevzi sağanak yağışlar ve beraberindeki yıldırım düşmeleri sebebiyle, 2 gün içerisinde 2 kez orman yangını çıktı.
Çıkan yangınların, ekiplerin anında müdahalesi ile büyümeden söndürüldüğü belirtildi.

İki günde iki yıldırım, iki yangın!
İlk yıldırım 9 Haziran 2021 Çarşamba günü, Sarıcakaya Sakarya Orman İşletme Şefliği, Alapınar Mahallesi kırsalında ormanlık alana düştü ve yerdeki otlar tutuştu. Çatacık Orman İşletme Müdürlüğü ilk müdahale ekipleri, alınan ihbarın ardından yangın bölgesine gitti.
Ancak yanmakta olan alana ulaşan yol olmadığı için araçlar bölgeye giremedi. Sırt pompalarını ve su bidonlarını alan 7 orman işçisi, orman içerisinde 2 kilometre boyunca yürüyerek yıldırımın düştüğü yere ulaştı. 200 metrekarelik bir alanda yangını söndüren işçilerden üçü, bölge tekrar alevlenmesin diye sabaha kadar bekledi. Yangında az miktarda kızılçam ağacının zarar gördüğü açıklandı.
Eskişehir'de meydana gelen ikinci yangın ise 10 Haziran 2021 Perşembe günü, Mihalıççık Orman İşletme Müdürlüğü Kartal İşletme Şefliği sınırları içinde kalan Çalcı Mahallesi Deliköy mevkiinde bir ağaca yıldırım düşmesi sonucu meydana geldi. Yangını farkeden gözetleme kulesi görevlisinin uyarısı ile olay yerine ekipler sevk edildi. 
Yine yolu olmayan bir yerde başlayan yangına ulaşmak için işçiler greyder desteği ile şerit açtı. Açılan şeritten ilerleyen arazözler ile alevlere müdahale edildi. Kızılçam türünden ağaçların olduğu 5 dekarlık bir alana yayılan yangın söndürüldü. Söndürme çalışmalarına Çalcı Mahallesinde yaşayan vatandaşların da katıldığı öğrenildi.
Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, her 2 yangında da üstün gayret gösteren söndürme ekiplerini tebrik etti. 


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi