Eskişehir'de veliler tedirgin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de veliler tedirgin!
A
a

6 Eylül’de okulların açılmasını isteyen Eskişehirli vatandaşlar, uzaktan eğitimin fayda etmediğini söyledi. Pandemi kurallarına uyulması gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, çocuklarını okula göndereceklerini, fakat tedirgin olduklarını da belirtti.

Sütiş Eskişehir
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklama ile okulların zamanında açılacağını duyurmuştu. "Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir" diyen Koca, aşı olmanın “Her bir vatandaşımız için tercihe bırakılamayacak bir toplumsal ödev” olduğunun da altını çizmişti. Okulların açılmasını isteyen Eskişehirli vatandaşlar ise, çocuklarını okula göndermek istediğini fakat pandemi kurallarına uyulması şartının mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayşe Değirmen
“Vakalar arttı. Ben çocuğumu geçen sene göndermedim. Bu sene de göndermeyi düşünmüyorum. Vakalar arttığı için tedirgin oluyoruz. Bence açılmamalı. Sosyal mesafeli olsun okullar. Pandemi kurallarına uyulmalı. Ama çocuklar uymuyor. Sınıfta ayrı olsalar, teneffüste el ele tutuşuyorlar.”

Halit Durukan
“9. sınıfa gidiyorum. Okulların açılmasını istemiyorum. Vakalar çok. Tehdit eder gibi zorla aşı olacaksınız diyorlar. Açılacaksa da pandemi kurallarına uyulsun. Uzaktan eğitimle zor oldu. LGS’ye girdik ama sınav çok zor geldi. Okullar açılırsa gideceğim ama.”

Arda Çıracı
“9. sınıfa geçtim. Ben okulların açılmasını istiyorum. Çünkü çok kaybımız oldu. Yurt dışında okullar kapanmadı. Bizde sürekli kapandı, açıldı. Eğitim alamadık. Okullar açılsın. Eksik kaldı bilgilerimiz. Böyle olunca da sınavlardan düşük puanlar geldi.”

İsmail Kök
“Çocuklar iki sendir okula gitmiyor. Eğitimden çok geri kaldılar. Eğitim şart. Tedbirler alınarak okula gidebilirler. Çocukların eğitimi çok geriledi. Evden olmuyor. Yüz yüze daha iyi. 6 Eylül’de okullar açılmalı bence. Açılırsa çocuğumu göndereceğim.”

Aysun Tunç
“Okullar açılmalı ama aşı olmayan velilerin çocuklarının okula alınmasını istemiyorum. Aşı olmayan velinin çocuğu taşıyıcı olabilir. Okulların denetimli kontrollü bir şekilde açılmasını ve eğitimin yüz yüze yapılmasını istiyorum. Uzaktan eğitim gördü ama hiçbir faydası olmadı. Açılırsa göndereceğim.”

Nazmi Özkan
“Evet okulların açılmasını istiyoruz. Tedirginiz vakalar arttığı için. Aşı sorunu da var ama mecbur göndereceğiz okula. Özel okul araştırıyoruz. Okullar kurallara uyması zor gibi duruyor ama mecbur gidecek okula.”

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Elif Ünal 16 Ağustos 2021 15:42

Aşıların doğru dürüst koruyup kollamadığını nereden bilebiliriz  ki? 30 kişilik sınıflarda nasıl sosyal mesafeyi koruyacaklar? Hepsi bitişik bitişik duracak. Çocuğum 12. Sınıfa geçti ve kalp hastası okula göndermeyi düşünmüyorum. Bir tane evladım var Allah'a  emanet. Evden rahatlıkla çalışılabileceğini düşünüyorum. Bu senede okullar açılmamalı.

0 0 Cevap Yaz
Sibel Demir 15 Ağustos 2021 16:22

Neyin tedbiri , çalışması yapılıyo okullarda korunmak için virüsten anlamış değilim. Ortamın temizliği önemli tamamda bu virüs nefes yoluyla geçiyo bunu nasıl engelliyeceksiniz .Geçen oturduğum apartmanın arka bahçesinde düğün yaptılar bi avuç insanla herkes virüs kaptı açık alanda. Kapalı kapılarda 30 kişilik sınıflarda mesafeyi nasıl sağlıyacakkar .Hepsini açacaklar bide .

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi