Eskişehir'de vatandaşın 'çöp' isyanı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vatandaşın 'çöp' isyanı!
A
a

Eskişehir’de, vatandaşlar çevrede bırakılan çöplerden dolayı toplanarak, duruma tepki gösterdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Hat boyu bölgesinde bulunan yaklaşık 50 kişilik mahalle sakinleri çevredeki kirlilikten dolayı sağlık problemleri ile karşı karşıya olduklarını gerekçesiyle toplanarak eylem yaptı. Çevre bulunan çöplerin her geçen gün arttığını ileri süren mahalle sakinleri yetkililere çağrıda bulundu. Siyasi çekişmelerden dolayı mağdur olduklarını ileri süren mahalle sakinleri, hizmetin vatandaş için yapılması gerektiğine vurgu yaptı. 

“Bahaneler ile bölgeyi kendi kaderine terk ettiler”
Grup adına söz alan Sezgin Kocabay, hat boyuna yönelik ilgisizliğin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Başvurdukları makamların, bölgeyi bahaneler ile kaderini terk ettiğini söyleyen Kocabay, “Bilindiği üzere, hat boyu olarak tabir ettiğimiz bölgede, yer altına alma projesinden önce Sakarya 1 ve 2 Caddesi, Gazi Yakup Satar Caddesi ve kavşak düzenlemeleri yoktu. Buralar metruk ve kendi kaderini terk edilmiş durumdaydı. Bu düzenlemelerden sonra, burası halkımızın hizmetine açılmış ve kullanılabilir hale gelmiştir. Ancak, burada hizmet üretmesi gereken yerel belediyelerin, “Burası bizim bölgemiz değil, biz buradaki temizlik, bakım ve onarımı yapamayız. Devlet Demir Yolları kendi imkanlarıyla yapsın” gibi bahaneler ile burayı kendi kaderine terk etmişlerdir” şeklinde konuştu.

“Belediye ekiplerinden hizmet alınamıyor”
Bir diğer mahalle sakini Sinem Köse, bölgenin tüm Eskişehir için büyük bir problem haline dönüştüğünü aktardı. Bölge sakinlerinin, geleceğe ümitsiz bir şekilde baktığını belirten Köse, “Bugün burada Eskişehir’in başlıca problemlerinden hat boyu için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kirlilik nedeniyle Eskişehir’de son yıllarda gündemden inmeyen bir bölge olan hat boyu, mahallemizin insanları ve Eskişehirliler için bir eziyet bölgesi haline gelmiştir. Hat boyu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları tarafından, güzel bir çevre düzenlemesi yapılarak, Eskişehir’e bırakıldığından bu yana, gerekli hizmeti almadığını düşünüyoruz. Hat boyundan tıka basa dolup taşan çöp konteynırları, etrafa atılan ve bilinçsizce insanlara saçılan çöpler ve kirlilikler toplanmamaktadır” ifadelerini kullandı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ey Belediye!!! 23 Ekim 2017 15:09

Belediyenin başındaki kılavuz karga şehri perişan ettin!!!!! Toplu taşıma,trafik,temizlik hepsi rezalet!!!! Nedir bu INAT çözüm yok INAT var.!!!!! Avrupa şehriymiş!!!!!

0 0 Cevap Yaz
goll 23 Ekim 2017 10:22

ddy da tüm beleiye cileri trenlere bindirmesin kıstasa kıstas

0 2 Cevap Yaz
Emre Yılmaz 22 Ekim 2017 16:53

Yerel belediyenin temizlik işleriyle ilgilenmesi gerekiyor aslında. Bölgenin kirlilik sorunu yeterince aşikar. Eğer denildiği gibi belediye sorumluluğunu bahane uydurarak yapmıyorsa bu nasıl bir belediyeciliktir?

2 4 Cevap Yaz
Mehmet Erdoğan 22 Ekim 2017 14:26

Hatboyu çevre düzenlemesi ni kim yaptıysa sorumluluk o kuruma aittir yani (DDY)

7 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi