Eskişehir’de TCDD’nin malzemeleriyle Porsuk yatağını kapatmış!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de TCDD’nin malzemeleriyle Porsuk yatağını kapatmış!
A
a

Eskişehir’e 140 km uzaklıktaki biçer köyü bu kez de TCDD’ye ait ray, demir ve betonların çalındığı iddiası ile çalkalanıyor. Mahalle sakini İzzet Özipek olayı jandarma ve TCDD’ye bildirdiklerini ve takipçisi olacaklarını dile getirerek, çarpıcı iddialarda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Konuyla ilgili açıklama yapan Biçer Mahallesi sakinlerinden İzzet Özipek, “Biçerli’nin kullandığı bu arazilere bizim köylü olarak girmemiz çok mümkün değil ama suyumuzla alakalı birtakım çalışmalarımız vardı. Bir baktık ki burada 5, 6 tona yakın Devlet Demiryolları’na ait demirleri gördük. Az ileride de Porsuk’ta bu demir ve betonlarla Porsuk yatağını kapandığını fark ettim. Bu kullanmış oldukları terevistler kamu malı. TCDD’ye bildirdik, bununla ilgili ekip geldi. Gerekli işlemleri yaptılar. Kolluk kuvvetleri geldi. Jandarma da geldi, onlar da tespit etti. Bu olayın ben videosunu çekmek isterken jandarma tarafından gözaltına alındım. Bu olay beni üzdü” dedi. Özipek ayrıca yatağın kapatıldığı kamu malzemelerinin maddi değerinin de yüksek olduğunu söyledi.
Biçerli’nin kullandığı arazide,  suyun bilinçli olarak önünün kapatıldığını ve arazilerin sulanmak istendiğini iddia eden Özipek, “DSİ’den izinsiz burada suyu kesiyorlar. TCDD tarafından da tespit edildi bu. Araştırılması için şikayetçi oldu TCDD. Onlar da bu manzara ile karşılaştıklarında şaşırdılar. Şu an bulunmuş olduğumuz arazinin 2, 3 kilometre ötesinde istasyon var. Hızlı tren de geçiyor bu bölgeden” diye konuştu. Olayın takipçisi olacaklarını ifade eden mahalle sakini İzzet Özipek, konunun yargıya intikal ettiğini söyledi.  Alınan bilgiye göre Cumhuriyet savcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan Porsuk yatağının kapatıldığı betonlar daha sonra toplandı ve setin kaldırılarak suyun akışının sağlandığı öğrenildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi