Eskişehir'de sarı alarm: Tüm kurumlardan uyarı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sarı alarm: Tüm kurumlardan uyarı!
A
a

Eskişehir'de bugün de sürmesi beklenen sağanak yağış ile ilgili Meteoroloji sarı alarm verirken, Valilik ve Eskişehir Emniyeti'nden de ayrı ayrı uyarılar geldi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri: Eskişehir'de günlerdir devam eden ve bugün de sürmesi beklenen sağanak yağışlar ile ilgili Meteoroloji'den sarı alarm verilirken, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden ayrı ayrı uyarılar geldi.

Meteoroloji: Eskişehir'de öğle saatlerinden itibaren...

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, günlerdir yağan sağanak yağışın etkisi altında kalan Eskişehir'de yağışların en az bir gün daha devam edeceği uyarısını yaparken, Eskişehir ve çevresi için "sarı uyarı" alarmı verildi.
Edinilen bilgiye göre Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik'in yer aldığı bölge genelinde parçalı, çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Eskişehir ve Kütahya geneli ile Bilecik'in doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın kuzey ve batı, zaman zaman güney yönlerden orta kuvvette edeceği tahmin ediliyor.
Vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren etkili olacak yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağıştan dolayı; sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıldı.

Eskişehir Valiliği: Vatandaşlarımız tedbirli olmalı

Eskişehir Valiliği, Meteoroloji İşleri tarafından yapılan uyarıyı vatandaşların dikkate alması gerektiğinin altını çizerek, şu bilgileri verdi:
Yapılan son değerlendirmelere göre; 22.06.2021 Salı günü öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, Kütahya illeri ile Bilecik’in doğu kesimlerinde (Yenipazar, İnhisar, Söğüt ve Bozüyük) YEREL kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü: Trafiğe de dikkat!

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü de, sosyal medya üzerinden paylaştığı uyarı mesajında şu bilgilere yer verdi:
22.06.2021 günü gün boyunca şehir genelini etkisi altına alması beklenen yoğun yağmur yağışı nedeni ile araç sürücülerinin özellikle çevreyolu (D200 karayolu) üzerinde dikkatli ve duyarlı araç kullanmaları, takip mesafesini korumaları, trafik kurallarına riayet etmeleri, yolun durumuna uygun hızda seyretmeleri, zorunlu olmadıkça şahsi araçlarını kullanmamaları toplu taşıma araçlarının kullanmaları rica olunur.


 
Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi