Kız Kardeşim Emine Günay

Milletvekili Emine Nur Günay, Tarım Bakanlığı tarafından yürütülen Kız Kardeşim projesine Eskişehir'in de katıldığını duyurdu.

12 Haziran 2021 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Milletvekili Emine Nur Günay, Tarım Bakanlığı tarafından yürütülen Kız Kardeşim projesine Eskişehir'in de katıldığını duyurdu. Öncelikle nedir şu "Kız Kardeşim" adlı proje; kısa bir açıklamada bulunalım. Ülkemizin kadın – erkek eşitliği konusunda aşması gereken engeller bulunuyor. Kadının toplumsal yaşamda bir yük olarak değil de, eşit bir birey olarak yer alması için kadınların ekonomik özgürlüklerinin olması gerekiyor. Özellikle kırsal alandaki kadınlarımıza iş imkanı yaratacak eğitimler verilmesi amaçlanıyor. İşte Kız Kardeşim Projesi bu. Proje Tarım Bakanlığı himayesinde olsa da işin içinde TOBB ve Habitat Derneği ile Coca Cola Türkiye şirketinin de destekleri bulunuyor. Şimdi aralarında Eskişehir'in de bulunduğu proje kapsamında kadınlarımıza finanssal okur yazarlık, Sosyal Medya ve İnternet Reklamcılığı Eğitimi, Müşteri İlişkileri ve Satış Eğitimi, Ürün Sunum ve Pazarlama Teknikleri Eğitimi, Temel Gıda Güvenliği, Hijyen ve Lojistik Eğitimi, Sıfır Atık Eğitimi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi veriliyor. Projeye Eskişehir'in de alınmasına çok sevindik. Sayın Emine Nur Günay bu tip konularda Eskişehir'in öncülük etmesinde etkin rol oynuyor. Kız Kardeşimiz'e teşekkür ederiz.

AK Parti ve CHP birleşti
Ayasofya imamının haddini aşan sözleri Büyükşehir Belediye Meclisi'nin de gündemine geldi. Nasıl ki Ezan" gibi, Bayrak gibi milli değerlerimiz var, işte Atatürk'ümüz de öyledir. Durup dururken ve memlekette bu kadar çözülmesi gereken mesele varken, Atatürk'e giden laflar etmenin de ne anlamı var? Muhtemelen Ayasofya İmamı'nın ettiği laflar en çok AK Parti teşkilatını üzmüştür. Çünkü AK Parti teşkilatındaki çalışkan ve kıymetli parti üyeleri saraylarda yaşamıyor. Onlar her daim halkın arasındalar ve halktan gelen tepkilerle birebir yüzleşmek zorundalar. Tepebaşı Belediye Meclisi'nde vuku bulan tatsız hâdiselere burada değinmek istemiyorum. Bu olayları artık geçmişte bırakalım. Ancak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili – Tabii milli meselelerde çok hassas olan MHP'li – ve CHP'li meclis üyelerimiz bütünlük içinde hareket etmişler. Kendilerine yakışan budur. AK Partili Murat Özcan'ın "Biz Büyükerşen’in başkanlık ettiği böyle bir mecliste Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili herhangi bir kamplaşmanın hiç kimsenin bir taraf olmadığı ve olmayacağını da AK Parti ve MHP grubu adına da rahatlıkla söyleyebilirim" sözleri çok önemli. AK Partililere de yakışan zaten böyle bir açıklama yapmaktır. Son olarak Yılmaz Büyükerşen'in bütünleştirici konuşmasından da bir küçük alıntı yapalım. "Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisindeki üyeler birlik ve beraberlik içerisindedirler. Hassasiyetleri Cumhuriyet konusunda birbirine eşittir" diyen Büyükerşen'in ağzına sağlık...

Şükür kavuşturana
Uzun bir aradan sonra Eskişehir Büyükşehir Tiyatroları yeniden seyircisinin karşısına çıkacak. Salgın nedeniyle hasret kaldığımız etkinliklerin başında da tiyatro geliyor. Başka şehirlerde bu yazdıklaıma bir anlam veremezler belki ancak Eskişehir'de halkın en sevdiği sanat etkinliklerinin başında tiyatro var ve aylar sonrasına bile bilet bulmakta zorlanıyorsunuz. Durum senfoni orkestrası için de geçerli. Şimdi Tiyatromuzun usta isimleri Kybele adlı oyunu açık havada sahneleyecekmiş. Temmuz ayının güzel havalarından da faydalanacağız ve açık havada tiyatro keyfi yaşayacağız. Tiyatrocularımızı ve performanslarını çok özlemiştik. Şükür kavuşturana.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi