Eskişehir'de o kurumlar da karantinada!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de o kurumlar da karantinada!
A
a

Eskişehir Vergi Dairesinde 40 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle bazı müdürlüklerin tedbir amaçlı kapatıldığı öğrenildi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir son dakika haberi

Eskişehir Vergi Dairesinde 40 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle Gelir Vergisi Şube Müdürlüğü, Merkez Şube ve Motorlu Taşıtlar ve Veraset Müdürlüğü tedbir amaçlı hizmete kapatıldı.

Vergi Dairesi çalışanlarının bağlı oldukları Türk Büro Sen’in Şube Başkanı Alp Arslan, koronavirüs vakalarının artması nedeniyle kuruma esnek çalışmaya geçilmesi için yazı yazdıklarını anımsattı. Arslan, “26 Ağustos’ta 2020/11 diye bir genelge yayınlandı dönüşümlü mesaiyle ilgili.  Vergi dairesi 14 Eylül itibariyle bu uygulamayı kaldırdı. Biz Türk Büro Sen olarak 22 Eylül’de yazı yazdık. Eskişehir’de salgın artıyor. Vergi Dairesinde çalışan 550-600 kişi dönüşümlü olarak mesaiye devam etsin dedik. Çünkü temizlik, dezenfektan ve maske konusunda sıkıntılar yaşandı. Bize cevap verdiler. Gerekli görürsek uygulamaya başlarız diye. Ta ki Pazartesi kadar. Pazartesi Vergi Dairesinde bir bomba patladı. Gelir Vergisi Şube Müdürlüğü, Merkez Şube, Motorlu taşıtlar ve veraset Müdürlüğü tedbir amaçlı kapatıldı. İdari Mali İşler Grup Müdürlüğü Ateş ölçmede, maske dağıtmada ve dezenfektan konusunda lakayık davrandılar. Şu anda iki arkadaşımızın hastalığı ağır seyrediyor. Diğer semptom gösteren arkadaşlar var onlar da evlerinde tedavilerine başladılar. Çay ocağında çalışan personelde de temizlik personelinde de pozitif çıktı. Ki bu arkadaşlar tüm kurumu geziyor. Ama herkese test yapmadılar. 600 kişinin çalıştığı bir kurumda ilk etapta 60 test yapıldı 40 kişide çıktı. Sonra 15 test daha yapıldı. Toplamda 75 test uygulandı. Başka kimseye yapılmadı. Çay ocağı dahil pozitifler var. Yemekhanede de çıktı ve bugün itibariyle yemekhane de kapatıldı. Düşünün tuvalet temizliği bile yeterince yapılmadı” ifadelerine yer verdi.

Arslan vatandaşlardan duyarlı olmalarını isteyerek “Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olmalılar. Çok acil ve önemli bir işleri olmadıkları sürece Vergi Dairesine gelmesinler. İnternet üzerinden işlemlerini yapabilirler. Hem kendilerinin ve ailelerinin sağlığı için hem de çalışanların sağlığı için. Bir de izindeki arkadaşlar dahil tüm personele test yapılmalı” diye konuştu.

Öte yandan Arslan 4 senedir kurum tabibi konusunda ısrarlı olduklarını belirterek “Eğer bu ısrarımız sonuç bulsaydı bu kadar sıkıntı yaşanmayabilirdi. Şu an 600 kişinin çalıştığı bir kurumda tabip yok” dedi.
Kaynak : Esra Ünlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
kamil çelebi 15 Ekim 2020 22:51

Üniversiteleri hala açmayı düşünenler yorgun bakımlarda yer açtılarmı acaba. Öğrenci sınıfta yemekhanede kafede otobüste tranwayda markette kütüphanede tuvaletlerde toplantı salonlarında aktivite lerde bu vürüsten ne kadar korunabilir acaba.

0 4 Cevap Yaz
Çifteler li 15 Ekim 2020 18:02

Ünvsiteler acilmasin tehlike buyuk hele sonbahar kışa girerken bu senede uzaktan eğitim olmaki

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi