Eskişehir'de Lozan için çelenk bırakılmasına polis engeli!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Lozan için çelenk bırakılmasına polis engeli!
A
a

Eskişehir'de, Lozan Anlaşmasının 97.yıl dönümü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk bırakılması Valilik tarafından engellendi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Sivil toplum kuruluşlarının, Lozan Antlaşması’nın 97. yıldönümü nedeniyle 81 ilde eş zamanlı Atatürk Anıtları’na çelenk bırakarak yapmak istediği anma programı yasaklandı. Vilayet meydanı çevresinde bariyerlerle geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri törene katılan sivil toplum kuruluşu üyelerini megafonla uyardı. Emniyet ekipleri, “Yaptığınız etkinlik kanuna aykırıdır. Dağılmadığınız takdirde zorla dağıtılacak. Dağılmazsanız da yasal işlem yapılacaktır” şeklinde uyarıda bulundu. Polisin ve Eskişehir Valiliğinin aldığı karara vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Yaşanan gerginliğin ardından CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün araya girmesiyle vatandaşlar olay yerinden uzaklaştırıldı. Alkışlarla Valilik kararına tepki gösteren katılımcılar günün anlam ve önemini belirten basın açıklamasını Eğitim- İş Sendikası Şube binasında gerçekleştirdi.


YILMAYACAĞIZ
Düzenleme komitesi adına söz alan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Azmi Kerman, yaşanan olayı protesto ettiklerini ifade ederek, “Yazılı emirle yasaklandı. Bu yazıyı aldıktan sonra Emniyet tarafından bilgilendirilmemiz istendi. Valiyle görüştük, yanıt alamadık. Lozan barış anlaşması Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda çok önemli bir belgedir. Böyle bir günde yapılan etkinliğimizin iptal olması bizleri çok üzmüştür. Anayasada bu tür toplantı yapılması geniş özgürlükler tanımaktadır. Buradan bizler her koşulda Lozan’a,  Atatürk ve devrimlerine sahip çıkacağız” dedi. CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise, “Yılmayacağız, Atatürk’ün devrimleri doğrultusunda bağımsızlık ve egemenlik direnişimizi sürdüreceğiz. Bu yasaklamaların iktidara geldiğimizde hesabını soracağımızı herkes bilmelidir” ifadelerini kullandı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kamil can 25 Temmuz 2020 07:57

Bugüne kadar kaç kere lozan kutlandı da Ayasofya camii açılış günü kutlamalar oluyor

3 0 Cevap Yaz
davud 24 Temmuz 2020 17:35

polis Lozan'dan niçin korkar anlamak mümkün değil..

1 4 Cevap Yaz
Polisin korkusu değil

Bir avuç kesimin Atatürk nefreti diyelim

3 3
Gelen gideni aratır 24 Temmuz 2020 15:33

Bizde yeni valiyi hoşgörü sahibi , vatandaşla iç içe ve samimi zannettiydik. Çok safmışız çoook.. Demek ki, iş sadece tüm kapıları ardına kadar açmakla olmuyormuş. Ne olacaktı Atatürk anıtına çelenk bırakılsaydı ? Bunlar hep 1 kişiyi memnun etme girişimleri, yaranma girişimleri neyse, hiçbir makam kalıcı değildir. Al sana demokrasi al !

5 6 Cevap Yaz
ess 24 Temmuz 2020 14:54

hangi gerekçeyle? ttk başkanının akıbeti herkese ibret olmalı. Allah insanı öyle bir yere getirir ki, dersin bana bu saatten sonra hiçbir şey olmaz. idareciler kraldan çok kralcı davranmaya kibirlerine yenik düşmeye başlarlar. sonra saman kalabalığının gazıyla ağzından öyle bir gaf çıkar ki, insan istifa etmeyi bile beceremez. şuncacık şeyi bile engelleyen idareciler! bundan ders alsın. sizin sırtınızı sıvazlayıp ne söylemeniz gerektiğini söyleyenler, ilk gemide sizi de bırakacaktır. siz siz olun millete halka hizmet edin.

3 5 Cevap Yaz
EsEs 24 Temmuz 2020 14:00

Üzücü bir durum. Kimi neden rahatsız eder? Lozan'la ne gibi sorununuz var acaba, o çelenk kimi nasıl olumsuz etkileyecekti? Osmanlının İtalya'ya bıraktığı 12 adayı, daha sonra İngilizlere de sığınacak olan Padişahın İngiliz hakimiyetine teslim ettiği Musul'u, Kerkük'ü alamadık diye mi? Belki çok bilinmez ama 24 Temmuz tarihi Demokrat Parti iktidarına kadar milli bayram olarak kutlanıyordu..

5 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi