Eskişehir'de konut piyasasında büyük hareketlilik!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de konut piyasasında büyük hareketlilik!
A
a

Eskişehir’de konut kredisinin düştüğü haziran ayında bin 501 konut satıldı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Eskişehir'de konut kredilerinin düşürülmesinin ardından konut piyasasında hareketlilik yaşanıyor. 
Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını birinci elde yüzde 0.64, ikinci elde ise yüzde 0.74'e düşürmesi, konut piyasasında hareketliliğe neden oldu. Eskişehir’de konut kredisinin düştüğü haziran ayında bin 501 konut satıldı.
1 Haziran’da duyurulan ve 2 Haziran’da başvuruları açıklanan uygun faizli kamu bankaları konut kredisi kampanyası ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de satışları büyük oranda etkiledi. Konut kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte kirada oturanlar ev sahibi oldu, yatırım yapak isteyenler de gayrimenkule koştu. Bu kapsamda Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre bölgede 5 bin 235 konut satışı gerçekleştirildi. Bu konutların 2 bin 538’i Eskişehir’den, bin 168’i Afyonkarahisar’dan, 993’ü Kütahya’dan, 318’i ise Bilecik’ten satıldı. Bu satışların 2 bin 938’i kredi kullanılarak gerçekleşti. Eskişehir’de bin 501 konut düşük faizden yararlanarak alındı.

WEBTAPU KULLANIMI ARTTI
Öte yandan koronavirüs tedbirleri kapsamında Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü birçok tapu işlemini webtapu.tkgm.gov.tr adresinden gerçekleştiriyor. Tapu için gereken imza atılma işlemi ise 181’den randevu alınarak müdürlükte yapılıyor. Koronavirüsten kaynaklı ise webtapu uygulamasında büyük oranda artış yaşandığı belirtildi. Bu süreçte Eskişehir’de 33 bin 491 işlem internet üzerinden gerçekleştirildi. 
 
 
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi - Esra Ünlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hakan 1 Temmuz 2020 13:44

Bu düşük faiz devam etmez.biter..Müteahtitler,emlakçılar ev satacaklar evlerini satmak için ağlamasınlar.

0 0 Cevap Yaz
Kadir 30 Haziran 2020 20:01

Daha 20-25 gün önce 200 yazmıştı. Bugün 315 yazmış.15 pazarlık payı diye düşünmüş olmalı.Almayın kardeşim.

0 1 Cevap Yaz
Eses 29 Haziran 2020 21:56

Spekülatörlere gün doğdu 250binden beş kuruş fazla etmeyecek dairelere 300-320bin fiyat çekiyorlar. Faiz farkını bu vurguncular cebine atıyor. Ev ucuz faiz yüksekken ödeyeceği taksiti faiz düştüğü halde yine ödemek zorunda kalıyor. Özel bankaların hiç biri bu furyaya dahil olmadı. Çünkü onların bu faizi uygulaması sonları olur. Uygulayan üç tane devlet bankası. Onlar da zaten bunu görev zararı yazacaklar. Nasıl olsa vatandaş olarak hep beraber öderiz. Ama bu da uzun sürmeyecek. O zaman bu uçanların elinde daireler satılamayıp patlayınca hiç ağlamasınlar. Aç gözlülüğün sonu budur.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi