Eskişehir’de kirayı az bulunca kapı dışarı etti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de kirayı az bulunca kapı dışarı etti
A
a

Eskişehir'in Büyükdere Mahallesi' nde yaşayan Şerife Tobüs, kirayı düşük bulan ev sahibinin kendisini ve gelinini evden attırdığını iddia etti. Tobüs, kiraların çok yüksek olması nedeniyle ev tutacak gücünün olmadığını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Büyükdere Mahallesinde yaşayan Şerife Tobüs (59), ev sahibinin kirayı düşük bulması nedeniyle gelinini ve kendisini evden attırdığını iddia etti. Ev sahibiyle mahkemelik olduklarını, evden çıkmaları için süre verildiğini anlatan Tobüs, ekonomik gücünün yeni ev kiralamaya yetmediğini belirtti. Tobüs, şunları söyledi: “Biz 3 yıl önce bu eve kiraya girdik. Kiramız bin liraydı. Bin 250 lira dediler. Tamam dedim. Bu sene de bizi çıkartmaya kalktı. Bu sene çıkacaksın dediler. Neden çıkacağım dedim. Kiranız ucuz. Tamam ne kadar istiyorsunuz? 3 bin 500 lira dediler. Onu da kabul ettim ama kendileri kabul etmedi. Bizim eşyamızı kapıya attılar. Taahhütnameye ben imza attım ama boş kağıttı. Bilmiyordum. Daha sonra kendileri gününü yazıyorlar ve bizi çıkartmaya kalkıyorlar. Avukatımız süre verdi. İmkânsızlıktan evi tutamadık. Bu zamana geldik. Gün istedik. Vermediler. Eşyamızı kapıya attılar. Çaresizim. Ne yapacağım bilmiyorum. Çok ev baktım ama gücüm yok. Tutamadım. Evler çok pahalıydı. Oğlum içerde. Gelinim böbrek hastası. Ben diyabet hastasıyım. İmkânım olmadığı için bu hale düştüm. Kapıda kaldım.”
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sabır 18 Mayıs 2023 14:13

Allah ev sahiplerine merhamet versin soymayanın gözünü toprak doyursun…amin

0 0 Cevap Yaz
Ali Gültekin 18 Mayıs 2023 13:35

Ne kirası ne pahalılığı vatan elden gidiyor boşver in halk acindan olsun vatan gitmesin dış güçlerin oyunu bu

0 0 Cevap Yaz
Kiracı 17 Mayıs 2023 15:36

Kira sorununa çözüm istiyoruz gerçek ortada.

0 0 Cevap Yaz
Reis 17 Mayıs 2023 14:46

Gerçekten kiraciların ev sorunu büyük bir kriz.biran önce devlet bu işe mudahale etmeli.yakinsa bende evimi parka taşiycam demedi demeyin.

3 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi