DEVA Partisi Eskişehir’de hızlandı

Son haftalarda politika iyiden iyiye hızlandı

4 Haziran 2020 09:12
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Son haftalarda politika iyiden iyiye hızlandı.
Özellikle Gelecek Partisi ile DEVA Partisi, teşkilatlanma çalışmaları için ciddi mesai harcıyor ve bu partilerin liderleri, zaman zaman etkili sayılabilecek açıklamalarda da bulunuyor.
Öyle ki, bu açıklamalara, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bizzat cevap veriyor.
 
*
 
Peki, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkan olduğu Gelecek Partisi ile geçmişte bakanlık ve başbakan yardımcılığı yapan Ali Babacan’ın lideri olduğu DEVA Partisi Eskişehir’de hangi çalışmaları yapıyor?
 
*
 
Şunu net ifadelerle söyleyebilirim: Gelecek Partisi, şu an için, Eskişehir’de zayıf.
Eskişehir teşkilatlanması için cılız birkaç girişim dışında faaliyeti yok.
Ve görülen o ki, bunun bir nedeninin de, Eskişehir’den partiye ilginin olmaması.
 
*
 
Ya DEVA Partisi?
Eskişehir’de iddialı bir teşkilat kurma konusunda iştahlı bir parti olduğu net.
Bu noktada, partinin 6’ncı teşkilatlanma bölgesi olan ve ‘Eskişehir, Bursa, Bilecik, Yalova’ illerini kapsayan bölge için görevlendirilen beş dikkat çekici isim var.
 
*
 
O isimler, şunlar:
 
  • Ahmet Edip Uğur
  • Mehmet Şanver
  • Burak Dalgın
  • Deniz Karakullukçu
  • Merve Mollamahmutoğlu Keleş
 
*
 
Kulislerde konuşulanlara bakılırsa, Ahmet Edip Uğur ile Mehmet Şanver, Eskişehir’deki görüşmeleri bizzat yönetiyorlarmış.
Hafızanızı biraz tazelerseniz, her iki ismi de anımsayacaksınız.
Ahmet Edip Uğur, geçmişte, AK Parti genel başkan yardımcılığı, Balıkesir Milletvekilliği, Balıkesir Belediye Başkanlığı ve Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı yapmış etkili bir isim.
Mehmet Şanver ise 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında esir alındı ve Türk Hava Kuvvetlerinin ikinci en kıdemli komutanıydı. Ayrıca üst düzey komutanların 15 Temmuz'da esir alındığı yerde gerçekleşen düğünün sahibi de, yine Mehmet Şanver idi. 15 Temmuz sonrasında erkene alınan ve 28 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şûra toplantısında görev süresi bir yıl uzatılarak İstanbul’a Harp Akademileri Komutanı olarak atandı. Bu sonucu kabul etmeyen Korgeneral Şanver, 1 Ağustos 2016’da istifa etti ve kitap yazmaya başladı. Dahası, Mehmet Şanver, bir dönem, Eskişehir 1. Kuvvet Kurmay Başkanı ve Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı olarak da görev yaptı.
 
*
 
Aldığım bilgiye göre, işte bu iki isim, DEVA Partisinin Eskişehir’de iyi bir teşkilat kurabilmesi yönünde stratejik görüşmeler gerçekleştiriyorlarmış.
Öyle ki, özellikle AK Parti içerisinde geçmiş yıllarda etkili görevler üstlenmiş ve hala partililer üzerinde ağırlığı olan bazı isimlerle prensipte anlaşılmış!
Hele hele, bu isimler arasında biri var ki, AK Parti’nin mevcut il ve ilçe teşkilatlarının yöneticilerini ciddi anlamda rahatsız edeceği kesin.
 
*
 
Ha, bazıları benden şu istekte bulunabilirler: İsimleri açıkla!
Merak etmeyin, iyice netleştikten hemen sonra siz değerli okurlarımızla paylaşacağım.
Belki yarın, belki yarından da yakın…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Peker 4 Haziran 2020 10:26

isimler netleştiğinde chp li küskünlerden ve özellikle genç isimlerinde deva partisinde yer aldığını göreceğiz. chp tabanı artık değişim istiyor. gençlerede yer verilmesini istiyor.

7 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi