Eskişehir'de flaş öneri: Arife günü...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de flaş öneri: Arife günü...
A
a

Eskişehir'de flaş pazar önerisi geldi: Bir hafta boyunca pazarlar açılmadığı için sebze, meyvenin üreticinin elinde kaldığını ve binlerce ton malın çöpe gittiğini söyleyen Eskişehir Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, “Biz pazarcı esnafı olarak bayram öncesi arife gününde tezgâhımızı açmak istiyoruz. Bir gün yetmiyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, cumartesi günü açılan pazarlarda yaşanan fiyat dalgalanması hakkında açıklama yaptı. Fiyat artışının Pazar esnafından değil Antalya, Mersin, Adana gibi üreticilerin olduğu bölgelerden kaynaklı olduğuna dikkat çeken Çiçek, “Fiyatlar konusunda da 81 vilayetten tüm esnafımız Antalya, Mersin’e gidince fiyatlar üretici bölgesinde biraz yükseldi” diye konuştu. Arife günü de pazarların açılmasını isteyen Çiçek, “Türkiye genelinde Antalya’da, Mersin’de bir haftadır hallerimiz kapalıydı. Daha doğrusu açıktı ama arz talep meselesinden dolayı fiyatlar düşüktü. Biz çarşamba günü bakanlığımızla görüştüğümüzde cumartesi günü pazarların açılabileceğini söyledi. Bizler de bunu duyurduk. Fiyatlar konusunda da 81 vilayetten tüm esnafımız Antalya, Mersin’e gidince fiyatlar üretici bölgesinde biraz yükseldi. Bizim pazarlarımızda değil. Cumartesi günü de inadına marketler fiyatları düşürdüler. Burada haksız rekabet oluyor. Biz pazarcı esnafı olarak bayram öncesi arife gününde tezgâhımızı açmak istiyoruz. Bir gün yetmiyor. Vatandaşa da pazarcıya da yetmiyor. Cumartesi günü vatandaş rahatça alışverişini yaptı pazarda” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİ MALI ÇÖPE DÖKTÜ
Üreticinin binlerce ton malı çöpe dökmek zorunda kaldığını hatırlatan Çiçek, “Fiyat konusunda Adana, Mersin, Antalya tarafında fiyatlar yerinde yükseldi. Çünkü 81 vilayet o gün akın etti oraya. Mal bulamayınca fiyatlar yükseldi. Marketlere gidin domates 12 lira, salatalık 10 lira. Biz haksız rekabet son bulsun istiyoruz. Kapanma olacaksa tamamen olmalı. Bu kapanmalar hoş kapanmalar değil. Her taraf kapansın. Herkes dışarda. Kapalı alan marketler açık ama açık alandaki pazarlar kapalı. Tuhafiyeci esnafımız çok sıkıntı yaşıyorlar. Onlar bu kapanmadan zarar gördü. Biz arife günü yani Çarşamba günü pazarlarımız açılsın istiyoruz. Bu ay meyvenin, sebzenin bol olduğu dönem. Üretici bu malı ne yapsın? Sonra böyle fiyat dalgalanması oluyor. Binlerce ton mal çöpe döküldü. Bu üreticiye yazık değil mi?” ifadelerini kullandı.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses26 12 Mayıs 2021 10:29

Pazarlar tamamen Türkiye geneli kaldırılsın hangi devirdeyiz pazarmı kaldı 3. Dünya ülkesimiyiz biz sokaklarda tozun pisliğin içinde ne diye kalabalık oluşsun

1 1 Cevap Yaz
ali 12 Mayıs 2021 07:36

pazarcılar zengin hiç bir şey olmaz kazandıklarına saysınlar

0 2 Cevap Yaz
ssz 11 Mayıs 2021 22:58

Açın tabi beş katı fiyatına kazıklayacağınız azarlayacağınız vatandaş lazım. Geçen cumartesi gördük.

0 3 Cevap Yaz
Tüketici 11 Mayıs 2021 21:16

Pazar esnafı malesef pandemiyi fırsata çevirdi olan gariban üreticiye oluyor

0 4 Cevap Yaz
Eses 11 Mayıs 2021 21:07

Açılmasın alış verişimi marketten yaptım. Fiyatlar da makul. Pazardan alsam yarısı ezik çürük olacak. Daha pahalıya gelecekti. Hatta normal zamanda bile açılmasın. Ne gerek var?

0 3 Cevap Yaz
Muhabir 11 Mayıs 2021 13:25

Fakire fukaraya dagitaydiniz o kadar ürünü çöpe atmak nedemek açılmasın abi pazarlar marketler sizden ucuz!

2 11 Cevap Yaz
Murat 11 Mayıs 2021 11:58

Hiç gerek yok bütün miller sokakta zaten. Allah sonumuzu hayırlı eylesin inşallah

1 6 Cevap Yaz
Vatandaş 11 Mayıs 2021 11:07

Markette istediği ni seçip alıyorsun paramla niye rezil olayım

1 12 Cevap Yaz
Bi dovmedikeri kaliyordu şimdi arasinlarda bulsunlar

.

1 8
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi