Eskişehir'de endişe veren artış

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de endişe veren artış
A
a

Eskişehir'in de içerisinde bulunduğu bölgede, TÜİK verilerine göre TÜFE ülke ortalamasının üzerinde arttı

Sütiş Eskişehir
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜKİ) açıkladığı verilere göre, aralarında Eskişehir’in de bulunduğu bölgedeki Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ülke ortalamasının üzerinde arttı.
TÜİK’in verilerine göre; ülke genelinde TÜFE’de 2019 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,38, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,01, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,56 ve12 aylık ortalamalara göre yüzde 15,87 artış gerçekleşti. Bursa, Eskişehir, Bilecik illerinin dâhil olduğu TR41 bölgesinde ise TÜFE, ortalamanın yüzde 0,29 üzerinde daha fazla artış ile aylık yüzde 0,67 oldu.
Bu arada, TR 41 bölgesinin ardından ülke genelinde en fazla TÜFE artışı, Mardin, Batman, Şırnak ve Şiirt’in yer aldığı TRC3 bölgesinde aylık yüzde 0,77 olarak gerçekleşti.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bu ne? 3 Aralık 2019 22:19

Benim geçen sene 16tl den aldığım küçük mutfak tüpü, bu sene çıkmadan 25tl oldu. Neredeyse %60 zam geldi. Bu zamdanda belediye mi sorumlu şimdi? Gerçekten bazı insanların kafa yapısını anlayamıyorum doğrusu, yahu bu memlekette sanki ekonomi güllük gülistanlıkta, bir tek belediye suya zam yapmış ve bu zam bir garezmiş gibi eleştiriliyor. Eve aldığımız tüpe %60 zammı hak görenler, su zammını çok görüyor ya, ben bu kafa yapısına anlam veremedim...

5 2 Cevap Yaz
Nurullah 3 Aralık 2019 16:37

ocakta eskişehir artışı çok daha fazla olacak malum porsuk suyuna %60 zam yapıldı. pardon düzenleme yapıldı.

4 6 Cevap Yaz
DKC

Hele bir ocak ayı gelsin, hükümet 3 kuruş verdiği zammı vatandaştan 10 kuruş olarak alsın, iğneden ipliğe herşeye zam gelsin. Sen o zaman görürsün artışı.

4 3
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi