Eskişehir'de bu uyarıya dikkat: Son gün 31 Aralık!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu uyarıya dikkat: Son gün 31 Aralık!
A
a

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş kedi, köpek ve gelincik sahibi vatandaşlarımız için yeni gelişmeler hakkında açıklamada bulundu.

Sütiş Eskişehir
İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş: “Tarım ve Orman Bakanlığımızın "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınması Yönetmeliği" kapsamında ülke genelindeki tüm sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin kayıt altına alınması amacıyla 2021 yılı içerisinde sahipli köpekler 2022 yılı içerisinde ise sahipli kedi ve gelincikler mikroçip uygulamasıyla kimliklendirilecektir” dedi.
İl Müdürü Gümüş, “Bu kapsamda vatandaşlarımızın hizmete daha kolay ulaşması amacı ile Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odası arasında yetki devri protokolü gerçekleştirilmiştir. Sahipli yasaklı ırklar olan Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully köpek ırkları ise aynı yönetmelik kapsamında kısırlaştırma operasyonu sonrası kayıt altına alınmıştır. İlimizde bu kapsamda 404 sahipli tehlike arz eden ırklar kayıt altına alınmıştır. Hayvan sahiplerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar kedi ve köpeklerini kayıt altına alınması gerekmektedir. Bu kapsamda ev hayvanı sahiplerinin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize veya yetkilendirilmiş Veteriner Kliniklerine başvurması önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi